سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۵ فروردین ۱۳۹۷ در ۱۲:۳۰ ب.ظ چاپ مطلب

محمدعلی کشاورز ۸۸ ساله شد/ نامگذاری یک سالن به رسم یادگار در پردیس شهرک

tavalod-ostad-keshavarz

همزمان با برگزاری مراسم سالروز تولد ۸۸ سالگی محمدعلی کشاورز در پردیس سینمایی «شهرک»، سالن شماره ۱ این پردیس در حضور جمعی از سینماگران به نام این هنرمند پیشکسوت نامگذاری شد.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی پردیس سینمایی «شهرک»، مراسم سالروز تولد ۸۸ سالگی محمدعلی کشاورز عصر روز گذشته ۲۴ فروردین ماه در پردیس سینمایی «شهرک» که توسط امیرپدرام علیزاده مالک این مجموعه اداره می شود، برگزار شد و سالن شماره ۱ این پردیس در حضور جمعی از سینماگران، دوستان و همکاران کشاورز به نام این هنرمند پیشکسوت نامگذاری شد.

در ابتدای این مراسم که وحید لک کارگردانی و منصور ضابطیان اجرای آن را به عهده داشت، فیلمی ۲ دقیقه ای از حضور محمدعلی کشاورز در عرصه هنرهای نمایشی تئاتر، سینما و تلویزیون به نمایش درآمد و پس از آن علی نصیریان بازیگر سینما و تئاتر به روی صحنه آمد و گفت: خوشحالم در این جمع دوستانه و در سالنی که به نام استاد محمدعلی کشاورز نامگذاری شده کنار شما هستم.

وی در ادامه با اشاره به چگونگی آشنایی خود با محمدعلی کشاورز گفت: حدود ۶۰ سال پیش حوالی سال ۱۳۳۶ که هنوز وزارت فرهنگ و هنر تاسیس نشده بود، بخشی در اداره کل هنرهای زیبای کشورشکل گرفت به اسم اداره هنرهای دراماتیک که ریاست و سرپرستی آن را استاد فرهیخته دکتر مهدی  فروغ برعهده داشت. بدنه اجرایی این سازمان گروه‌های نوپا و جوان از فارغ التحصیلان تنها هنرستان هنرپیشگی ایران بودند که سید علی نصر آن را پایه‌گذاری کرده بود.

نصیریان ادامه داد: فارغ‌التحصیلان این مدرسه هنرپیشگی در دوره قبل از من چهره‌هایی چون عباس جوانمرد، جعفر والی، پرویز بهرام، هوشنگ لطیف‌پور و … بودند و اشخاصی همچون بیژن مفید، فهیمه راستکار، اسماعیل داورفر با من هم دوره بودند و محمدعلی کشاورز از فارغ ‌التحصیلان بعد از دوره ما بود.

در این هنرستان گروه‌های جوانی بود که بعد از دوره نقطه عطف نصر و نوشین توانستند تئاتر مدرنی براساس متد استانیسلاوسکی به رهبری و هدایت شاهین سرکیسیان پایه‌گذاری کنند. تئاتری که به سینما راه یافت و تا به امروز به نسل جدید رسیده است که خوشبختانه کارهای درخشانی می‌کنند و شاهد انرژی‌های تازه و ساختار شکن امروز هستم.

علی نصیریان در پایان صحبت های خود با اشاره به قدرشناسی از هنرمندان پیشکسوت گفت: آرزو می کنم محمدعلی کشاورز بتواند یک روز دیگر روی صحنه آید و مثل همیشه خوش بدرخشد. همچنین از بانیان این مجلس سپاسگزاری می کنم که به عنوان بخش خصوصی ورود پیدا کردند و قدرشناس هنرمندان پیشکشوت هستند. همچنین آرزو می‌کنم نمایشی که جعفر والی در دست تدارک داشت روی صحنه برود و من در رثای او که خیلی غریبانه رفت صحبت کنم. چراکه بیشترین کارهای غلامحسین ساعدی را او روی صحنه برد و من هم بازی کردم.

در ادامه مراسم نصرت الله وحدت بازیگر پیشکسوت سینمای ایران و از دوستان نزدیک محمدعلی کشاورز در میان تشویق های پی در پی حاضران  به سالن آمد و از خاطرات دوستی خود با محمدعلی کشاورز و دورانی که در جلفای اصفهان هم محله ای بودند، تعریف کرد.

پخش فتوکلیپ از حضور محمدعلی کشاورز در کنار همکاران خود در فیلم ها و سریال های متعدد از دیگر بخش های این مراسم بود. در این فتوکلیپ تصاویری از تئاتر و فیلم های قدیمی و سریال هایی چون «پدر سالار» و «کهنه سواران» در کنار اساتیدی چون حمید سمندریان، عزت الله انتظامی، علی حاتمی، جمشید مشایخی، حمیده خیرآبادی و… پخش شد و پس از آن بهزاد فراهانی برای حاضران در جمع حافظ خوانی و برای محمدعلی کشاورز سلامتی و طول عمر آرزو کرد.

امین تارخ بازیگر سینما از دیگر هنرمندان حاضر در این مراسم در پردیس سینمایی «شهرک» بود که همکاری های متعددی با محمدعلی کشاورز داشته است.

تارخ در ابتدای صحبت های خود با ابراز خوشحالی از نامگذاری این سالن به نام محمدعلی کشاورز گفت: خوشحالم با نامگذاری سالنی در پردیس سینمایی «شهرک» به نام استاد محمدعلی کشاورز، از این پس شاهد شنیده شدن اسم این هنرمند بزرگ بیش از پیش در میان مردم هستیم.

امین تارخ همچنین تاکید کرد: در صحبت هایی که با مالک مجموعه داشتم متوجه شدم قرار است سالن تئاتری نیز در این پردیس فعالیت کند و از این جهت بسیار خوشحالم. چراکه هنر تئاتر اخیرا جان دوباره‌ای گرفته است و دولت فهمید اگر این بچه را رها کند و زمین بگذارد او روی پای خود می‌ایستد و پیشرفت می‌کند.

این بازیگر تاکید کرد: رشد تئاتر و آمار مخاطبان نشان می‌دهد که ملت به سمت فرهیختگی حرکت می‌کند و این به معنای لجبازی نیست بلکه به این مفهوم است که ملت خواسته‌ها و مطالباتش را تبیین و یادآوری می‌کند. یک زمانی برای رفتن به تئاتر سنگلج چقدر مشقت‌ها را متحمل می‌شدیم اما الان تئاتر بین مردم آمده است، چون مردم خواستند، اهالی تئاتر خواستند و جوانان آمدند و تئاتر را تبدیل به یک حرکت و جریان فرهنگ‌ساز کردند. امیدوارم در چنین مجموعه‌هایی هم شاهد این رفتارها و زنده شدن تاتر باشیم.

بازیگر فیلم سینمایی «مادر» ادامه داد: همانقدر که از دیدن اساتید خودم در این مجلس خوشحال شدم، خوشحال‌تر می‌شدم اگر نسل جوان عرصه بازیگری در مراسم تکریم و تجلیل یکی از بزرگان این عرصه یعنی محمدعلی کشاورز حضور می‌داشتند. آنها اگر خواهان ماندگاری هستند باید رمز ماندگار شدن را از این بزرگان یاد بگیرند، این که حق شناس بودند، ظرایف این حرفه را شناسایی کردند، دست به هر انتخابی نزدند و در مقابل پول تعظیم و تکریم نکردند و اگر امروز کسانی هستند که می‌درخشند و بسیار هم آنها را تقدیس و تکریم می‌کنیم، اگر شهاب حسینی عزیز در کن می‌درخشد، اگر اصغر فرهادی دو اسکار را به سینما و ملت ایران هدیه می‌کند به دلیل پیشینه و فعالیت بزرگان سینمای ایاران بوده است.

پس از پایان صحبت های امین تارخ، گروه سه نوازی تار، تنبک و سه تار به روی صحنه آمد و قطعاتی را اجرا کرد و امیرپدرام علیزاده مالک و مدیر پردیس سینمایی «شهرک» تابلو نوشته شده به نام محمدعلی کشاورز را در میان تشویق حاضران به محمدعلی کشاورز تقدیم کرد و محمدعلی کشاورز کیک تولد خود را برش زد.

محمدعلی کشاورز ضمن تشکر از برگزاری این مراسم گفت: انشالله خانم ها خوشبخت شوند و آقایان هم تلاش کنند تا پیروز و موفق شوند. سپاسگزارم از کسانی که محبت و بزرگواری کردند و این برنامه را به خاطر من ایجاد کردند. از تمام افرادی که لطف کردند و آمدند خیلی ممنون و متشکرم. همچنین برای خانم‌ها و آقایان سلامتی، خوشی و پیروزی از درگاه خدای متعال می‌خواهم.

پایان بخش این مراسم هم عکسی سلفی بود که حاضران در جمع با محمدعلی کشاورز گرفتند و به یادگار گذاشتند.

مراسم سالروز تولد ۸۸ سالگی محمدعلی کشاورز با حضورچهره های فرهنگی و هنری چون علی نصیریان، امین تارخ، محمود پاک نیت، داریوش اسدزاده، بهزاد فراهانی، احترام برومند، کتایون ریاحی، اصغر همت، شهره سلطانی، همایون ارشادی، اکبرعالمی، سیامک اطلسی، هرمز هدایت، اکرم محمدی، مریم امیرجلالی، آناهیتا همتی، پوری بنایی، نصرت‌الله وحدت، سیما تیرانداز، خانواده و جمعی از دوست داران این هنرمند در پردیس سینمایی «شهرک» برگزار شد.