به گزارش سوره سینما به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، مرضیه محبوب عضو هیأت انتخاب سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان درباره علت فعالیتش در حوزه کودک و نوجوان گفت: زمانی که کوچک بودم، از طرف مدرسه ما را برای دیدن فیلم های جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان می بردند و خیلی به من خوش می گذشت. بسیاری از فیلم هایی که در آن زمان دیدم، باعث شد که در ادامه این راه را دنبال کنم و علاقه کنونی ام به این حوزه به آن خاطرات بر می گردد.
وی در پاسخ به این پرسش که چطور می توانیم بین افسانه های ایرانی و سینما پیوند برقرار کنیم، عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم قصه های قدیمی خود را دستمایه کارهای سینمایی قرار دهیم، باید با فناوری روز کار کنیم. باید بدانیم می خواهیم با تصویر چه چیزی را نمایش دهیم و ممکن است خیلی قصه ها را به روز کنیم که برای بچه های امروز جذاب نباشد.
عروسک گردان «پسرخاله» همچنین خاطرنشان کرد: فیلمساز باید نیاز بچه ها را بشناسد تا بتواند فیلم خوبی بسازد؛ یعنی پاسخ خواسته ها، سلیقه ها و آرزوهای کودک باید در فیلم مستتر باشد. اگر قصه ها به شکل کلاسیک، قدیمی یا مدرن به خوبی اجرا شود، می تواند برای بچه ها جذاب باشد. مهم این است که نیاز و خواسته بچه ها تأمین شود.
سازنده عروسک های مجموعه «کلاه قرمزی» در پاسخ به اینکه بین دو رویکرد «درباره کودک» و «برای کودک» باید بر کدامیک تمرکز کرد، گفت: اگر جشنواره برای کودکان است، نباید فیلم هایش «درباره کودک» باشد.
وی با بیان این که ساخت فیلم هایی «درباره کودکان» نیز در سینمای ایران نیز ضرورت دارد، بیان کرد: فیلم های «درباره کودک» نیز برای آموزش بزرگسالان و مربیان می تواند مفید باشند و تولید آن ها بسیار اهمیت دارد. اگر قواعد فیلم های «درباره کودک» رعایت شود، این آثار نقش کلیدی در تربیت کودکان دارند، زیرا شش سال اول زندگی در شکل گیری شخصیت یک کودک اهمیت زیادی دارد و باید برای تغذیه نیازهای تصویری او برنامه ریزی داشته باشیم.
سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به دبیری علیرضا رضاداد ۸ الی ۱۴ شهریور ۹۷ در شهر اصفهان برگزار می شود.