سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱ شهریور ۱۳۹۷ در ۱:۳۲ ب.ظ چاپ مطلب

برگزیدگان دهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران معرفی شدند

jashn-mostanad

آیین دهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران شامگاه چهارشنبه ۳۱ مرداد با معرفی برگزیدگان در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی دهمین جشن سینمای مستند، در ابتدای این مراسم فیلم کوتاهی به یادبود عزت الله انتظامی پخش شد که منصور ضابطیان، مجری مراسم از حاضران در سالن خواست به احترام استاد انتظامی یک دقیقه سکوت کنند.

در ادامه این مراسم محسن خان‎جهانی، رئیس دهمین جشن مستقل سینمای مستند با قدردانی از تمام همراهانی که در ماه های اخیر برای برگزاری این جشن تلاش کردند، اظهار کرد: هیات انتخاب و داوری با سلامت و بدون هیچ ملاحظه ای آثار را داوری کردند؛ همچنین در این جشن با مواردی از تخلف مواجه شدیم که بدون هیچ ملاحظه ای آنها را از رقابت کنار گذاشتیم.

در ادامه مراسم و پس از پخش چند فیلم کوتاه از فعالیت ستاد جشنواره و معرفی هیات انتخاب و داوری جوایز برگزیدگان به شرح زیر اعلام شد. (در دهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران محمد اطبایی، فتح الله امیری، محسن امیریوسفی، رامین حیدری فاروقی، رضا درمیشیان، محمدرضا دلپاک، کتایون شهابی، ناصر صفاریان و محبوبه هنریان به داوری آثار پرداخته بودند.)

*جایزه بهترین صدابرداری و صداگذاری:

در این بخش محمدرضا دلپاک و حسام اسلامی، تندیس بهترین صداگذاری را به انسیه ملکی برای مستند «در جستجوی فریده» اهدا کردند.

*جایزه بهترین تدوین:

در این بخش سیف الله صمدیان و سحر رضوی تندیس بهترین تدوین را به فرید دغاغله برای مستند «۳۳۰ سی سی خاطره» اهدا کردند.

*جایزه بهترین موسیقی:

هارون یشایایی و بابک بهداد تندیس بهترین موسیقی را به کیاوش صاحب نسق برای «زنبورک در گام مینور» اهدا کردند.

*جایزه بهترین فیلمبرداری:

در این بخش فتح الله امیری و سید مهدی طباطبایی نژاد تندیس بهترین فیلمبرداری را به پویان آقابابایی برای مستند «اسرار دریاچه» اهدا کردند.

*جایزه بهترین تحقیق و پژوهش:

در این بخش علی علایی و محبوبه هنریان تندیس بهترین تحقیق و پژوهش به جواد وطنی برای مستند «ورس» اهدا کردند.

*جایزه بهترین فیلم مستند کوتاه:

در این بخش کیوان کثیریان، سام کلانتری و محمد کارت تندیس بهترین مستند کوتاه را به محمدرضا وطن دوست برای فیلم «لوتوس» اهدا کردند.

*جایزه بهترین کارگردانی مستند نیمه بلند:

در این بخش محمد تهامی نژاد، رویا نونهالی و رامین حیدری فاروقی جایزه بهترین کارگردانی مستند نیمه بلند را به ارد عطارپور برای مستند «پرسپولیس – شیکاگو» اهدا کردند.

*جایزه بهترین مستند نیمه بلند:

در این بخش محمد اطبایی، رضا درمیشیان و شهرام درخشان تندیس بهترین فیلم مستند نیمه بلند را به محمد صادق دهقانی برای فیلم «تالان» اهدا کردند.

*جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند:

در این بخش محسن امیریوسفی، مازیار میری و علیرضا تابش دیپلم افتخار را به آزاده موسوی و کورش عطایی برای مستند «در جستجوی فریده» اهدا کردند. همچنین تندیس بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند به مریم سپهری برای مستند «زنبورک در گام مینور» اهدا شد.

*جایزه بهترین فیلم مستند بلند:

در این بخش فرشته طائرپور، کتایون شهابی، احمد مسجدجامعی و منوچهر شاهسواری دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند بلند را به طلا آزادروش برای فیلم «خرامان» اهدا کردند. همچنین تندیس بهترین فیلم مستند بلند به سودابه بیضایی و کاوه فرنام برای مستند «مثل اسمم پگاه» اهدا شد.

بزرگداشت دو پیشکسوت

در بخش بزرگداشت های دهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران با حضور ارد عطارپور، سعید رشتیان و فخرالدین سیدی از تلاش ها و سال ها فعالیت احمدرضا طائی، پیشکسوت صدا تجلیل به عمل آمد. همچنین با حضورعلیرضا رضاداد، مرتضی رزاق کریمی و پدرام اکبری از تلاش ها و سال ها فعالیت نورالدین نیک‎روش، فیلمبردار و مدرس دانشگاه تقدیر شد.

اجرای موسیقی زنده توسط سه نوازنده از یک گروه موسیقی خیابانی که برای نخستین بار روی صحنه می رفتند و با استقبال حاضران مواجه شد از بخش های جالب توجه جشن دهم بود. پس از اجرای این گروه موسیقی نوبت سخنرانی منوچهر شاهسواری رسید که او با قدردانی از تلاش های انجام شده برای برگزاری جشن دهم سینمای مستند، از احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران که در مراسم حاضر بود خواست تا شرایط برای فعالیت این گروه های موسیقی در سطح شهر فراهم شود تا مردم سهم بیشتری از شادی و نشاط داشته باشند. شاهسواری با اشاره به اینکه خانه سینما برای ایران است و نه خانه سینمای تهران، افزود: با مصوبه هیات مدیره توسعه نمایندگی خانه سینما در نقاط مختلف ایران از برنامه های پیش رو است.

همچنین در بخش دیگری از مراسم فرشته طائرپور خطاب به فاطمه ذوالقدر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: لطفا قصه سینما را به مجلس ببرید و درخواست ما این است که کمیسیون فرهنگی مجلس به عنوان حامی همدلی بیشتری با سینمای ایران داشته باشد.

احمد مسجدجامعی، منوچهر شاهسواری، علیرضا رضاداد، علیرضا تابش، مازیار میری، فرشته طائرپور، فاطمه ذوالقدر، کاوه احمدی، محمد اطبایی، فتح الله امیری، محسن امیریوسفی، رامین حیدری فاروقی، رضا درمیشیان، محمدرضا دلپاک، کتایون شهابی، محبوبه هنریان، محمدمهدی طباطبایی نژاد، سیف الله صمدیان، مرتضی رزاق کریمی، رویا نونهالی، هارون یشایایی، حسن پورشیرازی، محمد تهامی نژاد، سعید رشتیان، شهرام میراب اقدم، فخرالدین سیدی، پدرام اکبری، کیوان کثیریان، علی علایی، سام کلانتری، محمد کارت و…از جمله مهمانان حاضر در مراسم بودند.