سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۷ شهریور ۱۳۹۷ در ۵:۰۰ ب.ظ چاپ مطلب

حیدری خلیلی: میز خدمت الکترونیکی سازمان سینمایی آماده بهره برداری است

heidari-khalili

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی گفت: بحث الکترونیکی کردن خدمات سینمایی و به طور خاص صدور هوشمند پروانه‌های ساخت و نمایش و اعطای مجوزها از طریق سامانه از اقدامات کلیدی در سازمان سینمایی در دولت دوازدهم است.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری، رمضانعلی حیدری خلیلی معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان سینمایی اظهار کرد : در راستای اجرای برنامه توسعه دولت الکترونیک و هوشمند سازی در بخش های مختلف دولتی به عنوان یک تکلیف قانونی؛ میز خدمات الکترونیکی سازمان امور سینمایی آماده بهره برداری ست. این برنامه به عنوان یکی از برنامه های نقشه راه اصلاح نظام اداری کشور در سازمان سینمایی با جدیت دنبال می شود.

این مدیر فرهنگی با اشاره به اینکه در راستای این تکلیف قانونی بحث توسعه دولت الکترونیک در سازمان سینمایی از  نیمه دوم سال ۹۶ جزو برنامه های اصلی قرار گرفت افزود : این مهم با هدف تحقق دولت الکترونیک و تحقق مدیریت هوشمند فرهنگی در سینما و ارتقای کیفیت خدمات کشوری در حوزه سینما در حال انجام است و امیدواریم  که بتوانیم خدمات مناسب در حد و شان فعالان سینما عرضه کنیم.

وی گفت : در سال گذشته مبتنی بر توسعه دولت الکترونیک در  سینما  مقدمات و طرح های لازم آماده شد و کل خدمات صدور مجوز های سازمان سینمایی در حوزه سینمای حرفه ای شامل مجوز پروانه فیلمسازی یا پروانه ساخت، صدور پروانه نمایش سینمایی و صدور گواهی مالکیت آثار سینمایی به عنوان اولین حوزه در بخش سینمای حرفه ای به بهره برداری رسید و تمام فعالان از طریق سامانه می توانند به صورت غیر حضوری تقاضاهای خود را اعم از صدور پروانه ،اصلاح ،تغییر زمان و مدت  و سایر نیازهای مشابه  را مطرح کنند.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی افزود : بازخورد مناسب در فاز اول باعث ایجاد انگیزه برای ما شد تا این کار را در تمام حوزه های اداری سینما دنبال کنیم. این سامانه در آینده نزدیک آماده ارائه خدمات به متقاضیان در بخشهای گوناگون شامل صدور مجوزهای احداث سالن سینما یا پردیس های سینمایی ،  صدور مجوز در حوزه موسسات سینمایی اعم از موسسات ویدیو رسانه، موسسات تهیه و تولید فیلم سینمایی، مراکز عرضه نمایش درخواستی vod  و موسسات توزیع و پخش .

حیدری خلیلی ادامه داد :تا کنون صدور مجوز تاسیس آموزشگاه های آزاد سینمایی و توسعه دوره های آموزشی، مراکز پشتیبانی فنی نظیر تاسیس استودیو های صدا و تدوین و جلوه های بصری و دوبله و … با مراجعه متقاضیان به سازمان سینمایی امکان پذیر بود اما با الکترونیکی شدن، منبعد کلیه خدمات مورد نیاز فعالان عرصه سینما در حوزه صدور مجوزهای سینمایی به صورت الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری و فازغ از زمان و مکان قابل انجام است.. سامانه صدور مجوز جشنواره های سینمایی نیز تقریبا آماده شده است. تمامی موارد مورد اشاره در جهت دولت الکترونیک  تا خرداد ماه گذشته آماده  و ایرادات و اشکالات آن رفع شده و نیاز های احتمالی جدید آن شناسایی و نیاز های  سیستم تامین و  فراهم گردیده است .

وی افزود : گام بعدی انجام این خدمات حتی در ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است که بخشی از وظایف قانونی در این بخش با تفویض اختیار به استان ها واگذار شده است

از دیگر خدمات قابل اشاره در این موضوع سامانه مدیریت اسناد و مدارک تخصصی سینمای ایران است که یکماه قبل راه اندازی شده و در آن  اطلاعات علمی ،پژوهشی حوزه سینما و گزارش های مربوط قابل دسترسی است، علاقه مندان، دانشجویان و فعالان عرصه سینما می توانند ا ز طریق این سامانه در حوزه پژوهش های سینمایی، پایان نامه ها، گزارشات و مقالات سینمایی را از این طریق دریافت کنند و به نوعی این سامانه “ایران داک سینمای ایران” و پل ارتباطی بین محققان و پژوهش گران سینمایی و اهالی حرفه ای سینما است .

وی بایگانی الکترونیک سینما شامل پرونده و اسناد و مدارک فیلم ها و سامانه نظام آماری سینمای ایران را از دیگر پروژه هایی دانست که در سال ۹۷ انجام می شود.

این مدیر فرهنگی در ادامه گفت : در راستای توسعه عدالت فرهنگی و تمرکز زدایی و توسعه فعالیت های سینمایی در جای جای ایران اسلامی، برای نخستین باردرسال گذشته تفاهم نامه های استانی سینما به عنوان برنامه سال سینمای ایران بین سازمان و مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان مبادله و بر اساس آن در هر استان بین ۱۸ تا ۲۵ فعالیت طراحی شده که با مشارکت استان ها انجام شود.

وی ابراز امیدواری کرد : برابر این تفاهم نامه های استانی که در حال اجراست تا پایان امسال ۶۲ شهر فاقد سینما با تبدیل سالن های مجتمع های فرهنگی و هنری به سالن سینما به ناوگان نمایشی سینمای ایران افزوده می شودو مردم این مناطق از امکران فیلم های سینمایی برخوردار خواهند شد.

معاون سازمان سینمایی  در ادامه اعلام کرد : ۱۲۹شهر فاقد سالن سینما و محروم مرزی و حاشیه ای که سالن یا مجتمع فرهنگی قابل تجهیز برای نمایش ندارند تحت پوشش سینما سیار قرار می گیرند و ما در این شهر ها از ظرفیت سینما سیار استفاده کردیم تا امکان اکران و نمایش فیلم در این مناطق را برای مردم فراهم کنیم تا کنون حدود ۳۰ دستگاه در شهر های مختلف مستقر شده و در در حال پوشش هستند و بقیه نیز تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید .

حیدری خلیلی خاطر نشان کرد : در راستای توسعه فعالیت های سینمایی ایجاد یا تقویت پایگاه های تولید محتوی در شهر های مستعد در تفاهم نامه های استانی پیش بینی شده که حدود ۵۰ شهر مستعد تفاهم شده تا نمایندگی انجمن سینمای جوان در آن تاسیس شود .

فعال شدن ستاد صیانت در همه استان ها برای صیانت از عرضه غیرمجاز آثار سینمای ایران  و جلو گیری از عرضه محصولات و آثار سینمای ایران از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان سینمایی تاکید کرد : بر اساس این تفاهم نامه  همزمان با برگزاری جشنواره های اصلی سازمان سینمایی اعم از بخش ملی جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم کودک و نوجوان ،جشنواره فیلم کوتاه تهران و جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت، در تمام مراکز استان ها آثار منتخب و برگزیده جشنواره به نمایش در می آید که فجر سال گذشته این را به درستی برگزار کردیم و با استقبال خوبی هم مواجه شد و انشاالله از دهم همین ماه همزمان با اصفهان اکران آثار منتخب جشنواره کودک را در همه مراکز استانی خواهیم داشت .

وی ادامه داد :به نوعی توسعه عدالت فرهنگی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از خدمات و فعالیت های سینمایی در بستر این فعالیت ها گسترش پیدا می کند.

وی همچنین گفت : تشکیل شورای فرهنگی توسعه صنعت تصویر و سینما در استان در راستای انسجام و هماهنگی فرهنگی دستگاه ها ی مختلف استانی از دیگر دستاورد های تفاهم سازمان سینمایی با ادارات کل استانی است که باعث تشریک مساعی دستگاه های مختلف اداری استان در جهت تحقق اهداف سازمان سینمایی در اشاعه و همگانی کردن سینما در کشور خواهد شد.

حیدری خلیلی با بیان اینکه شفاف سازی یکی از سیاست های راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ست گفت : معمولا سازمان سینمایی چه در  طراحی و چه در  اجرای کارهای جدید پیشرو بوده است. در حوزه شفافیت و شفاف سازی هم سازمان سینمایی پیشقدم شده و مطابق ساز و کار تعریف شده به مرور اطلاعات حمایت مالی سازمان سینمایی در بخش های مختلف در حال انتشار است و طبیعی ست که این رویکرد ادامه خواهد داشت و همه بخش ها را در بر خواهد گرفت .

وی در پایان اشاره کرد : این باور و اعتقاد در سازمان وجود دارد که یکی از شروط لازم برای ادامه حیات سینما و ایجاد و استقرار مناسبات حرفه ای ،شفافیت در سینمای ایران است.امیدواریم با همراهی همه دوستداران سینما و فعالان سینمایی  بتوانیم این وظیفه و تکلیف قانونی را به درستی انجام دهیم و خیر و برکتی برای سینمای ایران داشته باشیم.