به گزارش سوره سینما، داوود کنشلو از منتقدان سینمایی درباره اکران فیلم سینمایی «سرور زیر آب» گفت: باشهآهنگر در فیلمسازی و سینمایش از همان ابتدای راه، نشان داد، دفاع مقدس دغدغه اصلی وی در سینماست، برای همین هم در اکثر کارهایش این موضوع را به صورت ویژه مد نظر قرار میدهد.
وی ادامه داد: این فیلمساز با ساخت فیلم تحسین شده «فرزند خاک» توانست نظر منتقدان و اهالی سینما را به سمت خود جذب کند. در این فیلم سینمایی به موضوع تفحص شهدا پرداخته میشد، البته به صورتیکه تا به حال نظیر آن را در تولیدات سینمایی شاهد نبودیم.
به گفته وی، بعد از «فرزند خاک» وی سراغ موضوعی درام و خانوادگی رفت که در آن به نوعی دیگر به دفاع مقدس پرداخته شده بود. این فیلم «بیداری رویاها» نام داشت؛ فیلمی که قصهاش بسیار جسورانه بود، اما بنا به دلایلی غیر سینمایی، این کار آنچنان که باید دیده نشد. در ادامه، باشهآهنگر باز هم به دفاع مقدس پرداخت. «ملکه» عنوان این فیلم سینمایی است. این کار توانست تحسین منتقدان و مردم را جلب کند، همچنین در جشن خانه سینما و جشنواره فجر، فیلم جوایز بسیاری را به خود اختصاص دهد.
کنشلو معتقد است: سینمای دفاع مقدس ژانر مورد علاقه باشه آهنگر است، اما به شرطی حاضر به فیلم ساختن در این حوزه است که کار مورد نظر کیفیت لازم را دارا باشد. این خواسته نیز در گرو فراهم بودن امکانات است. باشه آهنگر بارها تاکید کرده بود که فیلم ساختن بدون امکانات در حوزه دفاع مقدس در حقیقت ظلم به دفاع مقدس است.
وی ادامه داد: باشهآهنگر بعد از شش سال با فیلم «سرو زیر آب» باز هم نگاهی جدید به دفاع مقدس دارد. در این فیلم، فیلمساز علاوه بر کارگردانی نویسندگی را هم به همراه پسرش بر عهده دارد. تهیهکنندگی فیلم بر عهده حامد حسینی است و قصه فیلم به اتفاقاتی که در معراج شهدا و نورد لوله اهواز رخ داده مربوط میشود. از جمله امتیازات فنی این فیلم میتوان به فیلمبرداری خیرهکننده علیرضا زریندست اشاره کرد.
این منتقد سینما اضافه کرد: دیگر امتیاز این فیلم به جلوههای ویژه این فیلم مربوط میشود. محسن روز بهانی جلوههای ویژه این کار را انجام داده است. این کار سینمایی سعی کرده در موسیقی نیز از بهترین فرد سود ببرد، برای همین حسین علیزاده آهنگسازی کار را انجام داده است. درباره «سرو زیر آب» میتوان به این نکته نیز اشاره کرد که فیلم در شهرهای مختلفی از جمله؛ تهران، یزد، لرستان و… جلوی دوربین رفته است.
وی با اشاره به حضور بازیگران متعدد در این فیلم سینمایی مانند: بابک حمیدیان، مسعود رایگان، رضا بهبودی، مینا ساداتی، همایون ارشادی، مهتاب نصیر پور، هومن برق نورد، ستاره اسکندری، شهرام حقیقت دوست و … عنوان کرد: باشه آهنگر سعی کرده فیلمی پربازیگر داشته باشد. این ویژگی بر خلاف رویه همیشگی این فیلمساز است، فیلم «سرو زیر آب» با این حجم از توانایی موفق و سربلند بوده است.
فیلمسازانی نظیر باشهآهنگر در سینمای دفاع مقدس کم کار هستند، فیلمسازانی که از آنها باید به عنوان سند زنده جنگ نام برد، اما افسوس که باید هر شش یا هفت سال فیلمی از این دست فیلمسازان ساخته شود، در حالی که برخی کارگردانانی که کارهایشان ارزش نام بردن هم ندارد، سالی دو کار جلوی دوربین میبرند.