سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۶ آذر ۱۳۹۷ در ۳:۰۰ ب.ظ چاپ مطلب
احمد ضابطی جهرمی:

باید بخش خصوصی را ترغیب کرد/ امیدواریم جایزه پژوهش سینمایی هر سال بی‌وقفه برگزار شود

jahromi

دبیر دومین جایزه پژوهش سینمایی سال معتقد است که باید دید چگونه می‌توان بخش خصوصی را نه تنها برای سرمایه‌گذاری در تولید فیلم بلکه در دیگر زمینه‌های زیربنایی سینمای ایران ، عملا بیشتر فعال و ترغیب کرد.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی جایزه پژوهش سینمایی سال،احمد ضابطی جهرمی درباره محورهای درنظر گرفته شده در جایزه پژوهشی گفت: محورهایی که در فراخوان دومین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران اعلام شده همه از یک سطح اهمیت برخوردارند ، برخی از آنها نیز محورهایی هستند که چشم انداز جدیدی را در پژوهش های علمی مربوط به سینمای ایران مطرح می‌کنند که برای توسعه فرهنگی ،هنری و زیبایی‌شناسی همچنین برای شکل گیری سینما به مفهوم همه جانبه یک هنر ملی در ایران حیاتی است. به عنوان نمونه ، در گفتمان های نظری مربوط به نقد یا نظریه پردازی فیلم، جایگاه نظریه برای توسعه فرم و شکل گیری سینمای ملی باید در حیطه پژوهش های علمی و آکادمیک مشخص شود.

وی یادآور شد: برگزاری جایزه پژوهش سینمایی سال یکی از ماموریت‌ها و وظایف اصلی معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی است و شناخت پژوهشگران مستعد و علاقمند به کار و به مطالعه علمی روی هنر سینما بویژه سینمای ایران از وظایف مهمی است که این معاونت باید به آن توجه داشته باشد. موسسات و نهادهای علمی- پژوهشی و آکادمیک به خصوص دانشگاه‌ها ( دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری) را به امر پژوهش تشویق کند و آنها انواع یافته های علمی – کاربردی و زیرساختی خود را برای توسعه همه جانبه سینمای ایران منعکس کنند.

دبیرجایزه پژوهش سینمایی سال همچنین گفت: معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی قاعدتا باید محلی برای تجمع و تمرکز پژوهشگرانی باشد که روی جنبه های متنوع سینمای ایران مطالعه و تحقیق می‌کنند.

ضابطی جهرمی همچنین گفت: در این دوره پژوهش هایی مورد تشویق قرارخواهند گرفت که توانسته باشند با استفاده از روش های تحقیق علمی ، یک تحلیل کاربردی ، عملی ، ملموس و واقع بینانه از چگونگی تامین سرمایه برای سینما از ناحیه بخش خصوصی داشته باشند یا سازو کارهایی را  که منجر به  تشویق و ترغیب نهادها، سازمان‌ها، مراکز و موسسات خصوصی که کار اصلی شان ممکن است تولید فیلم نباشد اما در زمینه فعالیت‌های فرهنگی در حوزه فیلمسازی امکانات و اعتباراتی را می توانند برای تولید انواع فیلم اختصاص دهند، تبیین نمایند. اگر پژوهشی بتواند به چنین توصیه های عملی و کاربردی  دست یابد و این ساز و کارها‌ را شناسایی و تبیین کند به آن پژوهش‌ از جنبه تشویقی توجه ویژه خواهد شد.

وی ادامه داد: به هر حال باید دید چگونه می‌توان بخش خصوصی را نه تنها برای سرمایه گذاری در تولید فیلم بلکه در دیگر زمینه های زیربنایی سینمای ایران ، عملا بیشتر فعال و ترغیب کرد.امیدواریم میزان و دامنه این پژوهش ها آنقدر زیاد شود که بتوان جایزه پژوهش سینمای ایران را هرسال بدون وقفه برگزار کرد.

مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه پژوهش سینمایی سال فردا سه شنبه ۲۷ آذرماه ساعت ۱۴ در فرهنگستان هنر برگزار می شود.