بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران با پیام محمود احمدینژاد رییس جمهوری اسلامی ایران، رسما آغاز به کار کرد
به گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی سوره سینما به نقل از ستاد خبری ” بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران” آیین افتتاحیه این جشنواره با حضور معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری، جمعی از مدیران فرهنگی و سینمایی،هئیت های انتخاب و داوری جشنواره، مسئولین دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران سراسر کشور، فیلمسازان و اصحاب رسانه و مطبوعات و همچنین علاقه مندان به حوزه فیلم کوتاه عصر روز دوشنبه ۱۸ مهر ماه در سالن اصلی سینما آزادی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با پخش تصویری کلام ا.. مجید آغاز شد و با سرود جمهوری اسلامی ایران ادامه یافت با نمایش کلیپ ویژه میلاد ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا (ع) کار خود را رسما آغاز کرد.
پس از این بخش ، مجری مراسم ضمن خیرمقدم به حاضران پس از نمایش تیزر جشنواره ۲۸ از هاشم میرزاخانی دبیر جشنواره جهت سخنرانی و ایراد گزارش دعوت کرد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره، میرزاخانی ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) و خیرمقدم به حاضران متن پیام دکتر محمود احمدی نژاد ریاست جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد و سپس به ارائه گزارشی از روند اجرایی جشنواره و معرفی مختصر بخشهای جشنواره بیست و هشتم پرداخت.
در ادامه دبیر جشنواره در سخنانی گفت: جا دارد از همه کسانی که برای برگزاری جشنواره تلاش کردند تشکر کنم.دبیرخانه جشنواره از اردیبهشت ماه فعال شد و در مجموع ۴۲۳۲ اثر از ایران و ۱۰۵ کشور خارجی به دبیرخانه ارسال شد که این تعداد آثار نشان میدهد ایران در جایگاه بسیار خوبی در جهان قرار دارد و امیدوارم این سینمای مستقل روزی دارای جایگاه مستقلی برای نمایش بشود.
وی افزود: جا دارد از مدیریت سینما آزادی نیز تشکر کنم که با وجود مشکلات امکان برگزاری جشنواره در این سینما سرگروه را فراهم آوردند و فکر میکنم فصل جدیدی برای فیلم کوتاه رقم خورده است.ما باید گامهای موثری برای فیلم کوتاه در سالهای آینده برداریم و افقهای روشنی را ترسیم کنیم.
دبیر بیست وهشتمین جشنواره فیلم کوتاه در پایان خاطر نشان کرد:سینمای حرفهای مدیون فیلم کوتاه است و در همه حوزهها خانواده فیلم کوتاه پایه و اساس خانواده سینمای کشور کشور بوده است اما این به معنای مهجور دانستن فیلم کوتاه نیست، بلکه برنامه ریزی شده است تا نمایش فیلم کوتاه را جدی بگیریم و در اولین قدم پکیجهایی را برای عرضه در شبکه نمایش خانگی با همکاری موسسه رسانههای تصویری آماده کردهایم و طبق برنامهریزیها امیدوارم قبل از نمایش آثار سینمایی بتوانیم شاهد اکران فیلمهای کوتاه باشیم.
براساس این گزارش، این مراسم با اجرای چهار بخش تقدیر همراه بود که با حضور هاشم میرزاخانی، سیدعلیرضا سجادپور و بهمن حبشی از کارکنان وسرپرستان دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران شامل فاطمه صغرا ذهبی از کارکنان انجمن سینمای جوانان ایران دفتر گرگان – بهارک سعادت از کارکنان انجمن سینمای جوانان ایران دفتر سنندج – محمدعلی سرجه پیما از کارکنان انجمن سینمای جوانان ایران دفتر کاشان – افسانه سیفی سرپرست انجمن سینمای جوانان ایران دفتر کرمان – محمدرضا گوهری سرپرست انجمن سینمای جوانان ایران دفتر خرم آباد- سیدمحمد طباطبایی سرپرست انجمن سینمای جوانان ایران دفتر اصفهان تقدیر شد.
تقدیر از بهترین بهترین ها
بخش بعدی مراسم اختصاص به تقدیر از بهترین بهترینهای بیست و هفت دوره گذشته جشنواره بود که با حضور جواد شمقدری و هاشم میرزاخانی از۲۲ بهترین بهترین های سه دهه فیلم کوتاه شامل محمد عرب/اله کرم رضایی/ کاوه بهرامی مقدم/سعید پور اسماعیلی/مرجان شاملی/سعید شاه حسینی/علی محمد قاسمی/احمد کاوند/فرهاد ربیعی/مهرداد اسکویی/بهزاد رسول زاده/پریوش نظریه/بایرام فضلی/مهدی جعفری/سودابه باباگپ/صفی یزدانیان/روح ا… بهرامی/پیمان نهان قدرتی/آیدا پناهنده/هومن سیدی/لقمان خالدی/ابراهیم سعیدی با اهدای لوح یابود تقدیر شد.
تندیس جشنواره های منطقه ای سینمای جوان یکسان شد
یکی دیگر از بخشهای افتتاحیه به رونمایی از تندیس جشنواره های منطقه ای سینمای جوان اختصاص داشت. مجری برنامه ضمن اعلام این موضوع و در معرفی تندیس فوق گفت: جشنواره های منطقه ای سینمای جوان وارد ۱۲ سالگی می شود و برگزیدگان آن مستقیم به جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران راه می یابند پس لزوم یک دست شدن نماد این جشنواره ها انگیزه مدیریت انجمن در یکسان شدن این تندیس ارزشمند برای فیلمسازان است.
از نکات قابل توجه در این تندیس استفاده از شکل اصلی تندیس جشنواره بین الملل فیلم کوتاه تهران در پایه و کادر و پرفراژ و حتی انحنای تندیس است که تنها تفاوت آن برگ انجمن است که در آن می درخشد.
معاون امور سینمایی در آیین افتتاحیه جشنواره ۲۸
براساس این گزارش، جواد شمقدری که در این مراسم حضور داشت پس از اهدای لوح بهترین بهترین ها و رونمایی از تندیس جشنواره به ایراد سخنرانی پرداخت.
شمقدری در این بخش گفت: جایگاه سینمای جوان و فیلم کوتاه جایگاه ویژهای است و تقریباً ما در برنامهها و سیاستهایمان، جایگاه خوبی را برای فیلم کوتاه سامان میدهیم و مأموریتی را برای فیلم کوتاه تعریف میکنیم.
وی افزود: با توجه به نیاز و شرایطی که در آن هستیم، نیاز به جهش داریم و دوستان هم در این رابطه مشغول برنامهریزیاند. برگزاری مراسم افتتاحیه و جشنواره در سینما آزادی نشاندهنده همین اهتمام است.
شمقدری ادامه داد: فلیمساز جوان به مسائل و موضوعات مختلفی نیاز دارد که من این موضوعات را در چهار دسته طبقهبندی کردم. «کسب مهارت و امکان بروز خلاقیت»، «پیدا کردن فرم و قالب»، «امکان تجربه» و «اندیشه و تفکر» – که باور فیلمساز را شکل میدهد – چهار موضوعی است که فیلمساز جوان به آن نیاز دارد ولی از این چهار موضوع اندیشه، تفکر و دغدغهمندی و آرمانخواهی در اولویت است و باعث میشود فیلمساز بتواند در حوزههای دیگر هم موفق شود.
معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وام گرفتن از گذشته، فعال بودن در زمان حال و پیدا کردن جهت و افق حرکت از مشخصههای اندیشه و تفکر است. اما اگر ما این سه حوزه را در یکدیگر اختلاط کنیم و مثلاً گذشته را در آینده ببینیم، جایی است که هنرمند سقوط میکند و با جامعه بیگانه میشود. متأسفانه این اتفاق بارها میافتد؛ یعنی دوستان، گذشته را در آینده جستوجو میکنند.
اینکه هنرمند از زیر باران بیرون بیاید و بگوید باران میبارد، هنرمندی نیست. این کار را یک کودک هم میتواند انجام دهد، مهم آن است که مانند نوح باشیم و ایمان داشته باشیم که باران خواهد آمد. این تفاوت هنرمندی است که به حقیقت پیوسته و هنرمندی که روزمره شده است.
شمقدری در ادامه بیان داشت: ما کسانی را داریم که هنوز در گذشتهها و در یک دوره تاریخی زندگی میکنند و به تعبیر من این افراد یک دوره عقب هستند. مثل برخی هنرمندان که بحث ابتذال فرهنگی را مطرح میکنند و میگویند صدای پای ابتذال میآید. این همراهی با زمانه نیست. در حالی که همه میدانیم این موضوع یک دوره زمانی دارد و به طور متوسط یک دوره ۱۰ ساله را شامل میشود و اگر امروز دچار یک نابسامانی فرهنگی شدیم، متعلق به ۱۰- ۱۵ سال قبل است.
معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: آیا در این دوره از معاونت سینمایی و همین انجمن سینمایی جوان اتفاقهای خوب و مثبتی نیفتاده که همه چیز را سیاه میبینیم. اینکه همه چیز را سیاه میبینیم، نشان میدهد که یک اتفاق در درون ما افتاده است.
شمقدری اضافه کرد: مردم ما، جامعه ما، هنرمند ما و … در همه دورهها رو به کمال و اصلاح بودهاند. بله البته جریانهایی داشتهایم و الان هم وجود دارد و تا ابد هم خواهد بود اما باید دید جریان غالب چه چیزی است.
وی در پایان اظهار داشت: قرار است فیلمهای کوتاه ذیل آییننامهای که تدوین میشود برای فیلمخانه ملی خریداری شوند تا فیلمهای کوتاه خوب بمانند و ماندگار شوند تا آیندگان حاصل تلاش شما فیلمسازان کوتاه را با کیفیتی خوب در اختیار داشته باشند.
بنابراین گزارش،اجرای موسیق زنده توس گروه “محمد هاشم احمد وند” بخش بعدی مراسم بود که با دف نوازی، نی، سه تار و صدای گرم این خواننده مورد توجه حاضران قرار گرفت.
افتتاح نمایشگاه عکس مایکل کنا
براساس این گزارش، یکی دیگر از نکات بارز این برنامه افتتاح نمایشگاه هنرمند عکاسی انگلیسی مایکل کنا بود که اختصاص به ۲۰ قطعه عکس سیاه و سفید با نگاهی شاعرانه و متفاوت به طبیعت پیرامون وی داشت که جواد شمقدری معاون امور سینمایی در خاتمه مراسم از این نمایشگاه و همچنین نمایشگاه اداوت آموزشی تولیدی خریداری شده برای دفاتر انجمن شامل سیستم صدابرداری همزمان (سنایزر) و کیت نورپردازی دولایت و باکس تدوین پی سی آموزشی و ای مک اپل بازدید کرد.