به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی دهمین جشنواره سیمرغ؛ بابک زرین، دبیر تخصصی بخش موسیقی نهمین دوره جشنواره بینالمللی سیمرغ این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری، با بیان اینکه در بخش موسیقی جشنواره همچون دیگر بخشها، باید فضای حضور دانشجویان تمام دانشگاههای کشور را فراهم کرد، گفت: به جرات میگویم، جشنواره سیمرغ از نظر، انسجام و کارایی بهتر از جشنوارههای تخصصی موسیقی است که در کشور برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه موسیقی پاپ، یکی از نقاط درخشان بخش موسیقی جشنواره بود، عنوان کرد: استعدادهای بسیار خوبی در جشنواره حضور داشتند و شرکتکنندگان خیلی زود دریافتند که افزون بر صدای خوب باید با سایر ملزومات یک اجرای خوب نیز آشنا باشند و آداب صحنه را بهخوبی رعایت و ارتباط مناسبی با مخاطبان برقرار کنند. در بخش موسیقی سنتی نیز اتفاقات ویژهای افتاد و صداهای خوب و مستعد زیادی در جشنواره شرکت داشتند. همچنین نوازندگان بااستعدادی در جشنواره دوره نهم حضور داشتند و اجراهای آنان در بخش گروه نوازی بهگونهای بود که از نظر حرفهای گاهی تنه به تنه نوازندگان حرفهای میزد و تحسین هیئتداوران را برمیانگیخت.
* همراهی و همکاری مسئولان وزارت بهداشت و دستاندرکاران جشنواره
این آهنگساز افزود: همراهی و همکاری مسئولان وزارت بهداشت و دستاندرکاران جشنواره با عوامل بخشهای مختلف جشنواره بسیار خوب بود و بخش زیادی از کیفیت جشنواره مرهون این همکاری و همدلی است. امیدوارم امسال نیز با توجه ویژه وزارت بهداشت به جشنواره بتوانیم در بخش موسیقی، یک گروه جوان و خوب را همراه داشته باشیم و به شناسایی استعدادها و ظرفیتهای خوب دانشجویان در این بخش بپردازیم.
دبیر بخش موسیقی نهمین دوره جشنواره سیمرغ در ادامه به آسیبشناسی این بخش نیز پرداخت و گفت: آشنایی با جایگاه و شأن اعضای هیئتداوران در جامعه موسیقی یکی از نکاتی است که شرکتکنندگان باید نسبت به آن آگاهی کاملی داشته باشند و در برخوردهایشان به آن واقف باشند. همچنین شرکتکنندگان باید بدانند هیچگونه اعمالنظری بیرونی در داوری اجراهای بخش موسیقی وجود ندارد و ملاک ارزیابی خوانندگان و نوازندگان حاضر تنها و تنها اجرایی است که آنان در برابر داوران انجام میدهند.
*به دنبال شنیدن صداهای خوب و اجراهای مناسب هستیم
وی در پایان از شرکتکنندگان بخش موسیقی خواست اگر قصد شرکت در دهمین دوره جشنواره را دارند، بهصورت جدیتر تلاش کنند و بدانند اجرایشان باید بهمراتب دقیقتر و فراتر از اجرا در جمعهای دوستانی و دورهمی باشد. بنابراین علاقهمندان خودشان را به استانداردهای موسیقی نزدیک کنند و خوانندگان پاپ در انتخابهایشان به خاطر داشته باشند، خوانندگان سرشناس نیز ممکن است گاهی در برخی آثار، استانداردها را رعایت نکرده باشند و یک اثر تنها با نگاه به وضعیت بازار موسیقی منتشر شده باشد. در حالیکه ما در جشنواره به دنبال شنیدن صداهای خوب و دیدن اجراهایی مناسب هستیم و کسانی که این موارد را رعایت کنند، میتوانند امیدوار به رشد و پیشرفت در موسیقی و البته موفقیت در این جشنواره باشند.
گفتنی است؛ جشنواره بین المللی «سیمرغ» با شعار “سالم زیستن، هنر است” در پنج بخش تئاتر، فیلم، ادبی، هنرهای تجسمی و موسیقی، تابستان ۱۳۹۸ در شهر تهران برگزار خواهد شد.