سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱ مرداد ۱۳۹۸ در ۱:۰۰ ق.ظ چاپ مطلب

اختتامیه هفتمین جشنواره فیلم شهر برگزار شد/ شب ویژه نصیریان و نکوداشت مشایخی + لیست کامل برگزیدگان

ekhtetamieh-shahr

مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر با اهدای جوایز بخش‌های مختلف، بزرگداشت علی نصیریان، رویا تیموریان، مسعود رایگان و نکوداشت جمشید مشایخی برگزار شد.

به گزارش سوره سینما، برگزیدگان هفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم شهر با حضور مدیران شهرداری، مدیران سازمان سینمایی ، سینماگران و اهالی رسانه در تالار وحدت معرفی شدند.

بزرگداشت علی نصیریان

پس از آن کلیپی از فیلم های علی نصیریان و مصاحبه با این بازیگر پیشکسوت نشان داده شد و علی نصیریان به عنوان یکی از چهره های بزرگداشت این جشن معرفی شد. از احمد مسجد جامعی و محمدحسین لطیفی دعوت شد که روی سن بیایند.

مسحد جامعی گفت: تبریک عرض میکنم هر مراسمی که اهالی سینما جشن می گیرند مبارک است کسانی که چراغ شهر را روشن می کنند.

ekhtetamieh-shahr2

گوشه گوشه های این شهر شناسنامه متفاوتی دارد. و همه این ها جریانی برای فیلمسازی سازی ایجاد ومی کند و افق های جدید را ایجاد می کند. الگوهای شهر وارد سینما می شود در این شهر شخصیت هایی مانند آقای نصیریان هستند که افتخار سینمای ایران و کشور ایران و شهر تهران است. ما بسیار خوشحال هستیم که در دوره ای زندگی می‌کنیم که این افراد را از نزدیک دیده‌ایم و حرف‌هایشان را شنیده‌ایم. او در مراسمی برنده جایزه اخلاق شده بود. وقتی به او خبر دادم گفت که من خوش اخلاق نیستم. اما او در کار بسار خوش اخلاق و حرفه‌ای است و باید از او یاد بگیریم.

علی نصیریان نیز گفت: از کسانی که این جشنواره را برگزار می کنند سپاسگزارم. این کار بسیار خوبی است هر شهری باید چیزهایی برای جنبه نمایشی و سرگرمی داشته باشد. زیرا نسل های بعد از ما و نسل جوان امروز کارهای بسیار خوبی می سازند. سال گذشته با جوانی کار کردم که کار اولش بود و بسیار درخشید. ما باید خلاقیت‌ها را تشویق کنیم.

ekhtetamieh-shahr6

نکوداشت جمشید مشایخی

بعد از آن کلیپ زندگینامه زنده یاد جمشید مشایخی با روایت سام مشایخی، پسر آن هنرمند به عنوان نکوداشت نمایش داده شد. بعد از آن با حضور علی نصیریان و هومن سیدی، به پسر جشمید مشایخی هدایا و یادبود آن هنرمند اهدا شد.

برندگان هفتمین دوره جشنواره فیلم شهر در بخش های انیمیشن، سینمایی، ویدئویی و مستند، کوتاه و نیمه بلند به شرح زیر معرفی شدند:

جوایز بخش پویانمایی :

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین جان بخشی پویانمایی در بخش مسابقه سینمای ایران به مجتبی موسوی برای پویانمایی «آقای گوزن»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی پویانمایی در بخش مسابقه سینمای ایران به صادق جوادی برای انیمیشن «روباه»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلم پویانمایی در بخش مسابقه سینمای ایران به بهرام عظیمی برای انیمیشن «سیم ششم»

جوایز بخش مستند:

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین تحقیق و پژوهش مستند در بخش مسابقه سینمای ایران به بابک بهداد برای فیلم «بهارستان خانه ملت»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین دستاورد فنی یا هنری مستند در بخش مسابقه سینمای ایران به محمد حسین حیدری و زهره احمد زاده برای تدوین فیلم «مهین»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی مستند کوتاه و نیمه بلند در بخش مسابقه سینمای ایران به فاطمه ذواالفقاری برای کارگردانی فیلم «فقدان»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی مستند بلند در بخش مسابقه سینمای ایران به محمد حسین حیدری برای فیلم «مهین»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین تهیه کننده مستند در بخش مسابقه سینمای ایران به مهدی مطهر برای فیلم «مهین»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین اثر با محوریت تهران شناسی و تهران نگاری مستند در بخش مسابقه سینمای ایران به داوود اشرفی برای فیلم «قصه بولوار»

جوایز بخش آثار داستانی کوتاه و نیمه بلند:

تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه آثار داستانی کوتاه و نیمه بلند در بخش مسابقه سینمای ایران به امین چادگانی برای «برف تابستان»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین دستاورد فنی یا هنری آثار داستانی کوتاه و نیمه بلند در بخش مسابقه سینمای ایران به  پویان شعله ور برای تدوین فیلم«مثل بچه آدم»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی آثار داستانی کوتاه و نیمه بلند در بخش مسابقه سینمای ایران به آرمان خوانساریان برای فیلم «سایه ی فیل»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلم آثار داستانی کوتاه و نیمه بلند در بخش مسابقه سینمای ایران به مریم کوهکن و سوگل شهابی برای تهیه کنندگی فیلم «تشریح»

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره بهترین اثر با محوریت تهران شناسی و تهران نگاری مجید اسماعیلی برای فیلم «تلخ»

جایزه ویژه هیات داوران برای نقش آفرینی در آثار داستانی کوتاه و نیمه بلند به دو بازیگر به فرانک کلانتر برای فیلم های «فشار خون» و «لال» و محمد تک زارع برای نقش آفرینی در فیلم «لال»

بزرگداشت مسعود رایگان و رویا تیموریان

پس از آن کلیپی برای بزرگداشت مسعود رایگان و رویا تیموریان نمایش داده شد. و از میترا حجار و منوچهر شاهسواری و پیروز حناچی برای اهدای جوایز دعوت شد. پس از آن رویا تیموریان و مسعود رایگان روی سن دعوت شدند و از آن ها تقدیر شد.

تیموریان: من به اندازه چهل سال حرف دارم و با میکروفون نمی توان به آن رسید. از برنامه هایی که این گونه یادآوری می کنند و ایجاد انگیره می کنند بسیار سپاسگزارم و حضورم امشب برای من باعث افتخار است. شب بزرگی بود اسمم در کنار استاد نصیریان آورده شد.

مسعود رایگان نیز گفت: به یاد دارم شعری از منزوی را که می گفت من همیشه دیر رسیدم شاید هر بار باید با قطار قبلی می آمدم ممنون از شورای شهر و جشنواره شهر که این انتخاب را کردند.

ekhtetamieh-shahr3

پیروز حناچی شهر دار تهران نیز گفت: جشنواره فیلم شهر همانطور که از اسمش مشخص است به یکی از بزرگترین دستاوردهای بشری است. طبیعتا در این جشنواره‌ها موضوعاتی که به شکل طبیعی دیده نمی‌شوند و یا از چشم عادی شهروندان دور هستند، از چشم ریزبین هنرمندان دور نیستند و مورد توجه قرار می‌گیرد. ما در حوزه هنرهای تجسمی هم تا وقتی شرایط را فراهم نکرده بودیم، این وضعیت را داشتیم. اینکه بتوانیم آستانه زیباشناسی مردم را بالا ببریم و آن‌ها را متقاضی زیبایی بیشتر کنیم یکی از وظایف ماست.

پیروزحناچی ادامه داد: توجه به زیبایی و قبح زشتی در آثار هنری بسیار مهم است. من هیچ وقت قبح دروغ را در فیلم «درباره الی» فراموش نمی‌کنم. هرچند این موضوع در دین ما مورد تاکید قرار گرفته اما در آن فیلم تاثیرش بسیار بیشتر بود. خاطرم هست کتابی با عنوان «میدان توپخانه تهران» درباره این میدان توپخانه چاپ کردیم که بعدها یک هنرمند مستندساز، مستندی با عنوان «میدان بی حصار» براساس آن ساخت و امروز شهرداری تهران به دنبال توسعه این میدان است. به همین دلیل فیلم «زمستان است» که در مورد میدان لاله زار تهران است نیز توسط همان کارگردان و با حمایت شهرداری ساخته شده است.

جوایزبخش بین الملل:

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی فیلم پویانمایی در مسابقه سینمای بین الملل به مَکس پورتر و رو کو واهاتا برای فضای منفی از کشور فرانسه

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی فیلم کوتاه و نیمه بلند داستانی به مهدی فِلِیفِل برای فیلم در حال غرق شدن از کشور یونان

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی فیلم کوتاه و نیمه بلند یه مستند مایکل استورم گلومستین برای فیلم بینهایت ۵۰ متر دورتر است از کشور لهستان

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی مستند به بلند لیسا اف. جکسون برای کارگردانی فیلم مستند بلند میراث از کشور مکزیک

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلم بلند مستند به بوریس بِرتروم برای تهیه کنندگی فیلم پناهگاه انسان از کشور دانمارک

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی فیلم به آندری زویاگینتسف برای کارگردانی فیلم سینمایی بی عشق از کشور روسیه

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلم سینمایی به هیروکازو کورئیدا برای تهیه کنندگی فیلم دزدان فروشگاه از ژاپن

جوایز بخش ویدئویی:

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلمنامه بخش فیلم های سینمایی در مسابقه ویدیویی به مریم بحر العلومی برای فیلم «پاسیو»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین بازیگر نقش زن بخش فیلم های سینمایی در مسابقه ویدیویی به شیرین یزدان بخش برای فیلم «آکاردئون»

جایزه بهترین بازیگر نقش مرد بخش فیلم های سینمایی در مسابقه ویدیویی به رضا بهبودی برای فیلم «آندرانیک»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین دستاورد فنی یا هنری در مسابقه ویدیویی به ایمان کرمیان، حسن نجفی و علی فرشچی فیلم ویدیویی«اینجا خانه من است

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی در مسابقه ویدیویی به خیرالله تقیانی برای فیلم ویدیویی «اینجا خانه من است»

ekhtetamieh-shahr5

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین اثر با محوریت تهران شناسی و تهران نگاری در مسابقه ویدیویی به حمید نعمت الله برای فیلم «بیا از گذشته حرف بزنیم»

جوایزبخش سینمای ایران:

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلمنامه به هومن سیدی برای فیلمنامه «مغزهای کوچک زنگ زده»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین بازیگر نقش زن به ژاله صامتی برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «در وجه حامل»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین بازیگر نقش مرد به نوید محمد زاده برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ زده»

دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی یا هنری به فرید ناصر فصیحی برای جلوه های ویژه فیلم سینمایی «چهارراه استانبول»

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین دستاورد فنی یا هنری به پیمان شادمانفر برای فیلمبرداری فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ زده»

ekhtetamieh-shahr4

تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین کارگردانی به هومن سیدی برای کارگردانی فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ زده»

تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم به سعید سعدی برای تهیه کنندگی فیلم سینمایی«مغزهای کوچک زنگ زده»

تندیس و دیپلم افتخار بهترین اثر با محوریت تهران شناسی و تهران نگاری به مصطفی کیایی برای فیلم «چهارراه استانبول»

در این مراسم افرادی همچون: پیروز حناچی شهردار تهران، سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدمهدی طباطبایی نژاد معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، علی نصیریان، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر، محمدرضا فرجی مدیرکل سینمای حرفه ای ، حسن خجسته، مسعود رایگان، رویا تیموریان، هومن سیدی، میترا حجار، بهرام عظیمی، محمدرضا شفیعی، نرگس آبیار، ژاله صامتی، رضا بهبودی، حسین فرح بخش، افشین هاشمی، علیرضا زرین دست، مسعود نجفی، دنیا مدنی، مجید اسماعیلی پارسا،حبیب اسماعیلی،شیرین یزدان بخش،حبیب رضایی،محمد حسین لطیفی،مصطفی کیایی،مریم بحر العلومی،نرگس آبیار،آزاده موسوی و کورش عطایی حضور داشتند.