به گزارش سوره سینما، علی شاهمحمدی مدیر کارگاههای بخش ملی سیودومین جشنواره فیلمهاى کودکان و نوجوانان درباره ملاک انتخاب اساتید برای کارگاههای بخش ملی گفت: ما برای برگزاری کارگاهها ترکیبی از اساتید قدیمی و جوان را انتخاب کردهایم، چراکه نوجوانان ابتدا با اصول پایه سینما آشنا خواهند شد و بعد توسط اساتید جوانتر دانشهای به روز دنیا، به آنها منتقل میشود. نکته قابل توجه اینکه برخی از این کارگاهها تاکنون در بخش جنبی هیچ جشنوارهای برگزار نشده است.
شاهمحمدی درباره چگونگی انتخاب عناوین کارگاهها بیان کرد: انتخاب سرفصلهای هر کارگاه بر عهده خود اساتید است، اما برای انتخاب عنوان کارگاههای جشنواره ما به این مسئله فکر کردیم که ترکیبی از دانش تئوریک و عملی را به بچهها منتقل کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: همه نوجوانانی شرکت کننده که از میان هنرجویان کانون پرورش فکری اصفهان انتخاب شدند، ابتدا در کارگاه «سینما به زبان ساده» و «درک فیلم» که توسط احمد الستی تدریس میشود، حاضر میشوند و پس از فراگیری موضوعات این کارگاه ها به دو گروه سی نفره تقسیم خواهند شد و گروهی به کارگاه «فیلمسازی، آموزش و تجربه» خواهند رفت و گروه دیگر در کارگاه «مستندسازی» حاضر خواهند شد.
مدیر کارگاههای بخش ملی جشنواره سی و دوم درباره میزان اثرگذاری این کارگاهها بر دانش سینمایی نوجوانان گفت: اثرگذاری به دو بخش کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم میشود. در بخش کوتاه مدت، بچهها سر کلاس حاضر میشوند و هرکس به فراخور خودش از مطالب استفاده میکند و آموزش میبیند. اما در بحث بلند مدت من فکر میکنم این کارگاهها نباید تنها جشنواره به جشنواره برگزار شود، بلکه با همت متولیان این کار، بهتر است که هرچند ماه یکبار برای نوجوانان اصفهانی این نشستها و کارگاهها را برگزار کرد تا بچهها به صورت مداوم چون کلاسی دانشگاهی از دانش اساتید بهره ببرند.
شاهمحمدی در پایان با اشاره به حضور اساتید به نام در کارگاه های بخش ملی یادآور شد: در نهایت ما همه تلاش خود را برای برگزاری هرچه بهتر این کارگاهها به کار گرفتیم و از بهترین اساتید دعوت کردیم که به اصفهان بیایند و در جشنواره حاضر شوند و حالا نوبت بچهها است که تا حد امکان از دانش استادها استفاده کنند.