به گزارش سوره سینما قه نقل از روابط عمومی شبکه چهار سیما، در این قسمت از برنامه تلویزیونی «چرخ»، محمود حاجزمان، مجری-کارشناس میزِ علم برنامه، با دکتر ابوذر مسعودی، دکترای الکتروشیمی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه مواد و انرژی دربارهی نوبل شیمی ۲۰۱۹ گفتوگو خواهد کرد.
جایزهی نوبل شیمی امسال بهطور مشترک به «جان بی گودایناف» دانشمند آلمانی، «استنلی ویتنگهام» دانشمند انگلیسی و «آکیرا یوشینو» محقق ژاپنی به دلیل ابداع باتریهای لیتیوم-یونی تعلق گرفت. این باتری سبک، قابل شارژ و قوی اکنون در همه چیز از تلفنهای همراه گرفته تا لپتاپها و ابزارهای الکترونیکی استفاده میشوند. این باتری میتواند مقادیر قابل توجهی از انرژی خورشیدی و انرژی بادی را در خود ذخیره کند و امکان ایجاد یک جامعه بدون سوخت فسیلی را فراهم کند. باتریهای لیتیوم-یونی از سال ۱۹۹۱ که به بازار عرضه شدند، زندگی ما را متحول کردهاند. تاکنون ۱۱۱ جایزهی نوبل شیمی در فاصلهی زمانی میان سالهای ۱۹۰۱ و ۲۰۱۹ اعطا شده است. در ۶۳ دوره، جایزهی نوبل شیمی تنها به یک نفر اعطا شده است و پنج دانشمند زن برندهی جایزهی نوبل شیمی شدهاند.
روایت سپیده شعرباف، روزنامهنگار علم، از نوبلهایی که منجر به ابداع فناوریهای مشهور شدند، یکی دیگر از بخشهای چهلمین قسمت برنامهی «چرخ» است.
مجلهی تصویری «چرخ» مهمترین رویدادهای علم و فناوری و مسائل روزمرهی زندگی را با نگاهی تخصصی و بهزبانی ساده و با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی میکند.
«چرخ» روزهای در هفته، یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه، از ساعت ۱۹ بهصورت زنده از شبکهی چهار پخش میشود. مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیهکنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.