به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی نخستین دوره از جشنواره فرهنگی هنری مهر مادر ، عبدالستار کاکایی دبیر جشنواره با بیان این مطلب افزود : مادر در فرهنگ ما جایگاه بسیار ویژه ای دارد و چه در فرهنگ ایرانی و چه در فرهنگ اسلامی با الهام از زندگی و تعالیم حضرت خدیجه (س)، حضرت فاطمه زهرا (س) و بانو زینب (س) زنان و مادران از شخصیت های تاثیرگذار تاریخ بوده و هستند.
کاکایی با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری مهر مادر توسط بخش خصوصی و با ساختاری مستقل تاکید کرد : این جشنواره از معدود حرکت های فرهنگی و هنری و سینمایی است که تماما توسط بخش خصوصی در حال انجام است و تحلیل بنده این است که ورود بخش های خصوصی به حوزه فرهنگ و مشارکت و تعامل آن ها به بخش های فرهنگی در مردمی سازی و مخاطب پذیری و پویایی فعالیت های فرهنگی تاثیرگذارتر است.
وی یادآور شد: جشنواره مهر مادر در ۷ بخش «فیلم های کوتاه داستانی و مستند»، «شعر و ترانه »، «داستان کوتاه»، «خاطره»،«نقاشی»، «پوستر» و «عکس» تصمیم دارد ابعاد شخصیت اجتماعی و خانوادگی زنان را تقویت کند و با محورهای مادران شهدا و ایثارگران و محوریت مهر مادر در تربیت فرزندان، ایثار و از خودگذشتگی مادران، حضرت زهرا (س) الگوی مادران، نقش شیر مادر در تغذیه نوزادان، مهر مادر از گذشته، حال و آینده، تاثیر مهر مادر در خانواده و اجتماع، مهر مادر در فرهنگ و آداب و رسوم ، نقش مادربزرگ در تحکیم و انسجام خانواده و… گنجینه جدیدی از آثار مرتبط با مقام مادر فراهم می آورد.
کاکایی خاطرنشان کرد : این موضوع در بین همه هنرمندان و افراد حرفه ای و نیمه حرفه ای ولوله ای ایجاد کرده که شرکت کنندگان ۱۰ساله تا ۶۰ ساله با برخورداری از مقاطع کارشناسی تا دکترا را برانگیخته و باعث شده موضوع مادر در آثار هنری کشور ما تبلور پیدا کند.
دبیر جشنواره فرهنگی هنری مهر مادر در باره حضور موثر بخش خصوصی در فرهنگ و هنر عنوان کرد : در جامعه ما به خاطر فشار اقتصادی و تحریم های سنگین و کمرشکن، دولت مجبور است خود را از هزینه های اضافی رها کند تا امور جاری را بگرداند، هرچند بنده به عنوان یک هنرمند از عملکرد دولت در این زمینه راضی نیستم. این جشنواره صد در صد توسط بخش خصوصی تامین می شود و هیچ بار اقتصادی روی دوش دولت ندارد و نکته قابل تعمق این است که علیرغم هزینه کرد تمام قد شرکت ویتانا، این جشنواره تبلیغ این واحد صنعتی نیست و در کنار ۹۰ درصد موضوعات عمومی جشنواره پیرامون شخصیت مادر است.
کاکایی در پایان بیان کرد: در حالت کلی با توجه به نخستین دوره از برگزاری جشنواره ، استقبال بی نظیری از موضوعات مختلف صورت گرفته و امیدواریم در سال های آینده نیز با حمایت بخش خصوصی بتوانیم جشنواره را با ابعاد گسترده تری برگزار کنیم.
وی ضمن اعلام این خبر که مهلت دریافت آثار تا پایان آذر ماه جاری همچنان ادامه دارد از استقبال هنرمندان و نویسندگان و طراحان و سینماگران از این رویداد فرهنگی و هنری خبر داد حدود ۴۷۰۰ اثر تاکنون در دبیرخانه جشنواره ثبت شده که از این تعداد ۱۰۸۶ اثر به هنرمندان استان تهران اختصاص دارد. بعد از تهران استان های اصفهان با ۳۰۶ اثر ارسالی ، خراسان رضوی با ۲۷۰ اثر ، فارس با ۱۷۷ اثر و البرز با ۱۷۵ اثر به ترتیب بیشترین آثار رسیده را داشتند.
وی افزود: از مجموع آثار رسیده ،تعداد ۱۱۴۹ اثر در بخش فیلم و عکس به تفکیک ۹۵۳ اثر در بخش عکس و ۳۲۹ اثر در بخش فیلم بوده است. همچنین، ۱۴۰۹ اثر در بخش شعر و ترانه ، ۱۰۸۲ اثر در بخش داستان، ۳۹۸ اثر در بخش نقاشی ، ۲۴۱ اثر در بخش خاطره و ۲۱۷ اثر در بخش پوستر تا کنون به دبیرخانه جشنواره رسیده است.