به گزارش سوره سینما، توسط شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی برای فیلم داستانی بلند «سوگند» به نویسندگی لاله گلرخ عربانی، کارگردانی محمدحسین حقیقت و تهیهکنندگی عباس صالحمدرسهای پروانه نمایش صادر شد.
«سوگند» که نخستین فیلم محمد حسین حقیقت در مقام کارگردانی است، به ایجاد انگیزه در وجود تمام کسانی می پردازد که به گونه ای دچار آسیب های جسمی و اجتماعی شده اند.
این کارگردان گفت: آنچه که در «سوگند» به دنبال آن هستیم، همین نقطه ی امید است؛ این که انسان تحت هیچ شرایطی نباید امید و انگیزه خود را که لازمه هر تلاش و پویایی است، از دست بدهد.
وی افزود: ما در این فیلم با دختری تحصیلکرده و در عین حال هنرمند روبرو هستیم که بر اثر صانحه ای پدر و نیز بینایی خود را از دست می دهد. در چنین شرایطی انتظار و یا تصور بر این است که بر اثر فعل و انفعالات پزشکی بینایی اش حاصل و یا بر اثر یک معجزه معنوی سلامتی چشمانش را بدست آورد؛ اما هیچ کدام از این ها اتفاق نمی افتد و در واقع نقطه اصلی و قابل بحث در فیلم، همین جاست.
حقیقت با اشاره به این که شخصیت فیلم با همین نابینایی اش تا انتهای داستان می رود ، افزود: او بعد از یک دوره انزوا، گوشهگیری و حتی پرخاشگری، در پروسه ای جالب و اثرگذار به آغوشِ زندگی، خانواده و اجتماع برمی گردد آن هم با عنصرِ مهمی به نام «هنر» .
عنصری که غالبا همه انسان ها و بخصوص آسیب دیدگان جسمی و یا اجتماعی هر یک و به گونه ای از آن بهره مندند ، ولی یا در کشف و یا در چگونگیِ استفاده از آن در تحولاتِ زندگی عاجزند .
کارگردانِ «سوگند» در خصوص پیام اصلی فیلم درادامه گفت: پیام اصلی فیلم در واقع ایجاد امید و انگیزه در وجود همه ی انسان هاست ، بخصوص آنانی که به گونه ای دچار آسیب شدند؛ آسیبِ اجتماعی، اقتصادی، روحی، ذهنی، جسمی، معلولیت، نابینایی و نظایر آن…
از نگاه محمدحسین حقیقت فیلم «سوگند»، تقویتِ یک اندوخته مهم و حیاتی در وجود ما انسان هاست؛ این که انسان بتواند تحت هر شرایطی ، داشته های خود را به رخ نداشته هایش کشیده و در این بستر راهی به سوی امید، آینده و موفقیت بگشاید. این مجموعه ای از پیام ها و اهداف فیلم است.