به گزارش سوره سینما، در دیدار خادمان هیأت آنلاین با محمدجواد آذری جهرمی از اپلیکیشن این سامانه برای استفاده آسان تر مردم از این بستر فرهنگی مذهبی رونمایی شد. سید احسان قاضی زاده هاشمی رییس فراکسیون فضاى مجازى مجلس و عضو شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، حجت الاسلام مصطفی جلالى معاون فرهنگى سازمان تبلیغات اسلامى، حاج على انسانى مداح پیشکسوت، حجت الاسلام شیخ مصطفى کرمى، ابوالفضل قناعت پیشه معاون دیجیتال مرکز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از جمله دیگر حاضران در این رونمایی بودند.
شروع مجلس با ارائه گزارشى از فعالیت سامانه هیأت آنلاین توسط مجتبى جوانبخت عضو هیأت امناى سامانه بود. سپس مهدى شاملو دیگر عضو هیأت امناى هیأت آنلاین گزارشى از زیرساخت فنى این سامانه و پتانسیل هاى آماده شده برای سرویس دهى به مخاطبان میلیونى همزمان ارائه داد.
شاملو گفت: از تجربیات یک دهه سرویس دهی به مخاطبان مان در سرویس های مختلف برای این سامانه بهره بردیم و امروز به لطف خدا و عنایت ائمه اطهار علیهم السلام سرویسی در شان هیئات راه اندازی شده است. از ظرفیتی که برای پوشش مخاطب میلیونی داشتیم به سرعت استفاده کردیم و در حقیقت طراحی اولیه در ماه مبارک رمضان انجام شد. این تجربیات را در امتداد کار قرار دادیم و در حال حاضر پلت فرم هیأت آنلاین آمادگی سرویس دهی به یک میلیون مخاطب همزمان را دارد. بیش از ۱۲۰ سرور در دیتا سنترهای شاتل و آسیا تک تهیه شده است.
اعلام همگرایی سازمان تبلیغات اسلامی با هیأت آنلاین
همچنین حجت الاسلام مصطفی جلالی معاون سازمان تبلیغات اسلامی در بخشی از این مراسم رونمایی اظهار کرد: رونق عزای مجازی سیدالشهدا باعث می شود با ورود این هیئات اوضاع فضای مجازی متحول شده و این اتفاق منشا خیر و برکت شود.
وی یادآور شد: محتواهای دینی، انسانی و فطری مسئله اصلی فضای مجازی باید باشد و در آن توسعه پیدا کند.
جلالی با تاکید بر اینکه حضور ما در این مراسم به منزله همگرایی با شما خادمان هیأت آنلاین است، افزود: می خواهیم همه فضاهای این چنینی را به یکدیگر وصل کنیم. اعتقاد داریم اگر استفاده از ظرفیت های حاکمیت پراکنده باشد، اثرگذاری کمتری خواهیم داشت اما کنار هم قرار گرفتن آنها موثرتر خواهد بود.
معاون سازمان تبلیغات اسلامی در پایان گفت: ایده اصلی ما در این فضا است که با همه گروه ها و جریان ها از جمله «هیأت آنلاین» هم افزایی داشته باشیم.
آذری جهرمی نیز در این مراسم گفت: خدا را شاکر هستیم که این محرم هم این توفیق را داشتیم که زنده باشیم. تنفس در هوای محرم و استفاده از فضیلت های عزاداری اباعبدالله که در توصیف آن هر سخنی گفته شده در برابر عظمت قیام اباعبدالله ناچیز است فرصت بزرگی به حساب می آید. امیدوارم خداوند همانطور که توفیق داد یک محرم دیگر زنده باشیم این توفیق را هم بدهد که از برکات اقامه عزای اباعبدالله بهره مند شویم و توشه آخرتمان باشد و البته به عقیده خیلی ازماها نمک سفره دنیای ماست.
وی افزود: امسال محرم، شیوع یک بیماری فراگیر متاسفانه باعث شده تعداد زیادی از مردم را از دست بدهیم. این بلایی است که در همه دنیا فراگیر شده است و دستور العمل های بهداشتی چه به لحاظ شرعی چه به لحاظ قانونی امکان تجمعات عظیم و بزرگ در قالب های قبلی و پرشور را کمی با مشکل مواجه کند. اما عزای امام حسین علیهم السلام و برنامه عزاداری برای او تعطیل بردار نیست. چرا؟ چون جایی که اقامه عزای امام حسین علیهم السلام می شود در دل افراد است نه در مکان.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: آن مکان جایی است که حرارت ها و پیوندها به هم می رسند. تجمع و پیوستن این محبت و شور و حرارت جریانی ایجاد می کند که آن مغناطیس حرکت به سمت امام حسین علیهم السلام را تسریع می کند. بنابراین ما بچه شیعه ها و مسلمانان و کسانی که زندگی امام حسین علیهم السلام را مطالعه کرده اند محبتی از ایشان و اصحابشان در دل دارند.
آذری جهرمی با بیان اینکه این محبت در نهاد و باطن ماست، ادامه داد: هرجایی که ذکری از امام حسین علیهم السلام شود و شیوه ای از این ذکر مطرح شود دل به سمت شبکه ای که در دنیا برپاست می رود. شبکه ای که مغناطیس حسینی است. وقتی این امکان به صورت فیزیکی فراهم نیست می شود از دیگر امکانات بهره برد تا این شور حسینی را یکپارچه کرد و به هم پیوست.
وی با بیان اینکه فضای مجازی فرصتی بی نظیر است که به فرموده رهبر معظم انقلاب می شود از آن برای رساندن کلام حق به دنیا استفاده کرد، اضافه کرد: حماسه امام حسین علیهم السلام یکی از حقیقت های بزرگ بارز دنیا است؛ ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم و بسیاری از شعائر دیگر که در دنیا هست. امروز وقتی در حوزه فناوری تخصصی داریم، مثل همان هیئات دیگر که یکی بلد است چایی بریزد، غذا بپزد، یکی کار هنری می کند، دیگری سیستم صوتی را راه می اندازد، یکی خط می نویسد و… در مجلس امام حسین علیهم السلام هر کسی به شکلی بهره می برد و توشه خود را برمی دارد. برماست که برای مسیر و دستگاه اباعبدالله علیهم السلام نوکری کنیم و امسال در فضای مجازی این امکان را فراهم بیاوریم که یک حرکتی ایجاد شود که این حرکت نه تنها از شور ایام محرم نکاهد بلکه افزایش هم بدهد.
صدای محرم امسال بلندتر از سالهای دیگر است
وزیر ارتباطات تاکید کرد: صدای محرم امسال با استفاده از فضای مجازی طبیعتا بلندتر از سال های دیگر است. علمای بزرگ و مراجع تقلید همچون مقام معظم رهبری توصیه و تاکید کرده اند که در این فضا حرکت شود. طبیعتا این موضوع بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی است که حاج آقا قمی و همکارانشان کار خوبی را برای ترویج و ساماندهی این عرصه آغاز کرده اند. حمایت می کنند و ما هم در کنار سازمان تبلیغات اسلامی تلاش می کنیم فضای مجازی امسال یک خیمه بزرگ برای اباعبدالله علیهم السلام باشد.
امروز هزارمین هیأت در هیأت آنلاین ثبت شده است
آذری جهرمی تصریح کرد: در خیمه عزای امام حسین علیهم السلام گروه های مختلفی کار کرده اند. یکی از این گروه ها مجموعه هیأت آنلاین بود که در ماه محرم فعالیت خود را آغاز کرد و موفق بود. با انرژی و انگیزه وارد این فضا شدند. دانه به دانه هیأت ها را آموزش داده اند آورده اند تنظیمات را انجام داده اند. اپلیکیشن و بخش سخت افزاری و نرم افزاری کار را پیش بردند و انصافا کار بزرگی انجام دادند. امروز هزارمین هیأت در هیأت آنلاین ثبت شده است. در سراسر کشور هیأت ها خود را ثبت کرده اند.
او بیان کرد: اطلاع رسانی برای هیئات انجام شده و طبیعتا امسال ظرفیت صدا وسیما هست. فضای مجازی هم هست. ما فکر نمی کنیم که فقط هیئات باید در هیأت آنلاین یا سایراپلیکیشن ها بیایند. از هر مدیایی برای ترویج شعائر دین، سخنرانی ها و برنامه های مذهبی باید استفاده شود. در همه پلتفرم های مطرح جهان که مورد استفاده دنیاست باید حضور جدی داشته باشد. به عنوان پایه و قوام سیستم هم اپلیکیشن های داخلی باید حضور داشته باشند. نباید محدود به ابزارهای داخلی باشیم. در هرجایی که مردم حضور دارند اقامه عزای امام حسین علیهم السلام باید اجرا شود. در اینستاگرام و توئیتر باید از ظرفیت ها استفاده شود.
هیأت آنلاین اگر در قالب پروژه شرکتی و سازمانی اجرا می شد هزینه سنگینی را تحمیل می کرد
وزیر ارتباطات در خصوص هیأت آنلاین تصریح کرد: این تیم هم کار کرده اند و انصافا وقت گذاشته اند. از تک تک بچه های فعال حوزه مجازی که به عشق امام حسین علیهم السلام دور هم جمع شده اند تشکر می کنم. به صورت داوطلبانه این کار بزرگ را پیش بردند. این پروژه اگر می خواست در یک قالب پروژه شرکتی سازمانی و… اجرا شود هزینه های بسیار سنگینی را تحمیل می کرد. اما این بچه ها با علاقه و عشقی که داشتند این زیرساخت را فراهم کردند و کار را پیش بردند. سامانه های دیگر هم آماده شده است که دوستان در سازمان تبلیغات اسلامی به اطلاع مردم می رسانند. از همه این دوستان تشکر می کنم. ما در وزارت ارتباطات هرآنچه که در توان داریم به کار می بندیم تا در خدمت برگزاری مراسم های محرم و صفر باشیم. هر مساعدتی لازم باشد می کنیم و تمام توانمان را به کار می بندیم که مراسم امام حسین علیهم السلام با جلال و جبروت در فضای مجازی برگزار شود.
در نهایت از اپلیکیشن هیأت آنلاین توسط وزیر ارتباطات، رییس فراکسیون فضاى مجازى مجلس و معاون فرهنگى سازمان تبلیغات اسلامى رونمایى شد.
سامانه هیأت آنلاین به آدرس www.heyatonline.ir مرجع پخش زنده هیئات و مراسم هاى مذهبى و استفاده از آن براى کلیه کاربران با اینترنت رایگان است.