سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۰۰ ب.ظ چاپ مطلب
در برنامه «کشیک سلامت» مطرح شد:

تناقض‌گویی بسیار زیاد است/ مردم خودمراقبتی جدی‌تری داشته باشند/ بعد از واکسیناسیون قرنطینه باید رعایت شود

keshike-salamat

برنامه «کشیک سلامت» به تهیه‌کنندگی سهیل سلیمانی با موضوع دلایل رسیدن به پیک چهارم کرونا و راهکارهای برون رفت از آن روی آنتن شبکه سلامت رفت.

به گزارش سوره سینما، برنامه «کشیک سلامت» به تهیه‌کنندگی سهیل سلیمانی جمعه ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ با موضوع دلایل رسیدن به پیک چهارم کرونا و راهکارهای برون رفت از آن، با اجرای بابک حسن‌زاده میزبان دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دکتر حسین قناعتی دبیر کمیته علمی ستاد کرونای مجلس و استاد دانشگاه بود.

دکتر حسینعلی شهریاری: تصمیمات تصمیمات کارشناسی نیست

متاسفانه کم‌توجهی به نظر کارشناسان توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا علت ورود به پیک چهارم کروناست. در این ستاد تصمیمات غیرکارشناسی گرفته می‌شود و اصلا توجهی به نیاز جامعه و پیشنهادات خیرخواهان و کارشناسان نمی‌شود. دکتر قاضی‌زاده که به عنوان نمایده مجلس در این ستاد حضور دارند اعلام کردند درباره بحران کرونا در کمیته‌ها تصمیم‌گیری می‌شود و سپس تصمیمات به ستاد می‌آیند اما آنجا رای‌گیری نمی‌شود و تمام نتیجه‌گیری‌ها را رئیس ستاد انجام می‌دهد؛ در واقع تصمیمات بر اساس رای‌گیری و شنیدن نقطه نظرات کارشناسی گرفته نمی‌شود؛ مورد دیگر عدم توجه مردم است؛ بارها اعلام شد سفرها را محدود کنید اما متاسفانه کسی گوشش بدهکار نبود چون مردم با توجه به اعلامیه ستاد ملی مبارزه با کرونا باورشان شد که اوضاع روبه‌راه شده و آن پیام را باور کردند و درنهایت ما این طوری درگیر موج چهارم شدیم.

تصمیمات تصمیمات کارشناسی نیست و ما نمی‌دانیم چه کسانی به ستاد مشاوره می‌دهند؛ فکر می‌کنم شاید این مشاوران جزو پزشکان نباشند که مسائل اقتصادی برای آنها مهم است؛ گاهی اوقات احساس می‌شود جریانات خاص سیاسی پشت این قضیه است بالاخره انتخابات ریاست جمهوری را در پیش داریم و در ماه مبارک رمضان هستیم؛ ابته من نمی‌خواهم در این باره نظر قاطع بدهم اما شاید عده‌ای نمی‌خواستند در این ایام تجمعی صورت بگیرد و برخی چیزها گفته شود!

از طرف دیگر در برخورد با موضوعات با تناقض روبه‌روییم. می‌گویند نمی‌توانید به عراق بروید اما راه آنتالیا باز بمی‌گذارند؛ بنابراین تا زمانی که شما پروتکل‌های بهداشتی خوبی بنویسید اما ضمانت اجرایی مناسب برای آن وجود نداشته باشد و گوشی بدهکار آن نباشد قطعاً مشکلات حل نخواهد شد.

ستاد ملی مبارزه با کرونا فراقانونی است

از همان ابتدا یک ایراد کلی به ستاد ملی مبارزه با کرونا وارد است چرا که متاسفانه یک ستاد فراقانونی است؛ ستادی که فقط سه چهار نفر غیردولتی در آن حضور دارند را نمی‌توان ملی نامید و باید آن را ستاد دولتی مبارزه با کرونا خطاب کرد که درنهایت رئیس آن آقای رئیس جمهور است که بیشترین تناقض‌گویی در رابطه با مسائل مبارزه با کرونا را تا امروز داشته‌اند و شخصا در مورد مسائل تصمیم می‌گیرند. وزیر بهداشت صدایش درآمده که قدرت اجرایی ندارد خب این  قدرت اجرایی را چه کسی باید به وزارت بهداشت بدهد، قاعدتا رئیس جمهور اما این اختیار وجود ندارد. یک عده هم می‌گویند با این اوصاف چرا وزیر استعفا نمی‌دهد؟ شما فکر می‌کنید اگر وزیر بهداشت استعفا دهد چه کسی جایگزین او خواهد شد؟ قطعا یک سرپرست که دیگر حتی جوابگو هم نخواهد بود و وضع از این بدتر خواهد شد.

به بسیاری از مسئولان امیدی نداریم

اجرای واقعی پروتکل‌ها بسیار مهم است؛ مردم باید خود مراقبتی جدی‌تری داشته باشند چرا که با این سیستم اجرایی و عملیاتی که ما داریم کار به جایی نخواهیم برد؛ ما خیلی خوب حرف می‌زنیم و روی کاغذ حرف‌های‌مان را خوب می‌نویسیم اما در اجرا مشکل داریم؛ امیدوارم خداوند به ما رحم کند زیرا به بسیاری از مسئولان امیدی نداریم تا کاری منطقی و کارشناسان و بدون دیدگاه سیاسی و مسائل خاص برای این اتفاق انجام دهند و تصمیم بگیرند. تا چه وقت فکر می‌کنیم می‌توانیم کادر درمان را با این شرایط سخت نگه داریم؛ دولت محترم برای اینکه این افراد ایثار کردند قول دادند که با امتیازات خاص آنها را به کار بگیرند اما هیچ کدام از وعده‌ها عملیاتی نشد و در حد حرف باقی ماند.

از رئیس ستاد ملی کرونا شکایت کرده‌ایم

بنا بر شیوه‌های غلط و اجرایی نشدن پروتکل‌ها و تصمیمات اشتباه در ستاد ملی مبارزه با کرونا موج سوم و چهارم با شدت بیشتری بر سرمان آوار شدند و هم‌وطنان زیادی جان خود را از دست دادند؛ ما به عنوان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی  به قوه قضاییه نامه‌ای نوشته‌ایم تا بگوییم این ماجرا یا قصور بوده است یا تقصیر! ما از رئیس ستاد ملی کرونا شکایت کرده‌ایم تا ریاست قوه قضاییه این موضوع را به شکلی جدی پیگیری کنند.

دکتر حسین قناعتی: آقای رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی مبارزه باید یک رای داشته باشند

بحران کرونا فقط یک بحران بهداشتی نیست بلکه تمام ارکان جامعه را در بر گرفته است بنابراین برخوردی فرابخشی می طلبد؛ ما به عنوان کارشناس کاملاً موافق‌ایم که اقتصاد هم باید رونق داشته باشد اما با موج‌های مختلفی که ایجاد می‌شود به اقتصاد ضربه می‌زنیم؛ در کشورهایی که ادعای آزادی دارند نیز با این موضوع برخوردهای بسیار جدی و مقتدرانه انجام گرفته اما ما این برخوردها را در نهادهای نظارتی کشور خودمان هیچ‌وقت ندیده‌ایم؛ وقتی در کشور می‌بینیم که کسی مسئولیتی را قبول کرده است اما شاخصه‌های لازم را ندارد از لحاظ رفتاری نشان می‌دهد که این فرد به ارزشها اعتقادی ندارد یا ریاکاری می‌کند یا برای اینکه در جایگاه‌اش باقی بماند خود را اینگونه نشان می‌دهد؛ اگر ما درست رفتار کنیم مردم هم درست رفتار می‌کنند؛ در مورد تناقضات موجود باید بگویم ترکیب باید ترکیب درستی باشد من از ترکیب کمیته ملی خبر دارم؛ بیش از اندازه‌ای که لازم است در آن متخصصان بالینی وجود دارند من به همه احترام می‌گذارم اما ترکیب متناسب نیست و آدم‌هایی که حضور دارند تجربه اجرایی بحران را ندارند؛ آقای رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا باید در این مورد یک رای داشته باشند؛ اگر ایمانی برای مسئولان ما باقی مانده است باید از خدا و قیامت خود بترسند؛ اینگونه نیست که چون من رئیس جمهور هستم، وزیر هستم و یا غیر هر کار دلم خواست انجام دهم و هرکس اعتراض کرد در دهان او بزنم؛ اصلاح، مقدمه حرکات خوب دیگر است.

واکسیناسیون راه‌حل آخر نیست

واکسیناسیون راه‌حل آخر نیست؛ کشورهایی که در حد بسیار بالا واکسیناسیون را انجام داده‌اند هم‌اکنون قرنطینه را نیز رعایت می‌کنند بنابراین حتی بعد از واکسیناسیون هم باید قرنطینه رعایت شود؛ ما مردم فهیمی داریم پزشکی ایران در حد بسیار بالایی قرار دارد، در صنایع بسیار قوی هستیم بنابراین آنچه در بالقوه و بالفعل کشور ما وجود دارد بسیار بالاست؛ بحران کرونا نشان داد که نقاط ضعف ما در کجاست؛ من خواهش می‌کنم مدیریت بحران ما بازنگری شود؛ باید مراقب باشیم؛ نفوذ در این کشور وجود دارد که اگر نبود شهید فخری‌زاده به شهادت نمی‌رسید، حادثه نطنز را شاهد نبودیم، از کجا معلوم بحران کرونا کلید واژه‌ای نباشد برای زدن امنیت و سلامت کشور بنابراین به کسانی که مشاوره می‌دهند باید حواسمان باشد تا مشاوره‌های اشتباه پیاده نشود؛ چرا باید جان مردم ما دستمایه ادعاهای عده‌ای کاسب باشد.

از طرح بیماریابی فعال شهید سلیمانی حمایت نشد

بحران کرونا دارای چندین رکن است که دولت‌ها باید آن را انجام دهند؛ یکی از آنها اقتدار است؛ دو مسئله بهداشت و سوم قرنطینه هوشمند است؛ در بحث بیماریابی فعال طرح شهید سلیمانی بسیار خوبی بود اما آیا از آن حمایت نشد. بحث بعدی واکسن است؛ واکسن را باید به صورت انبوه از خارج وارد کنند و هم‌زمان پروژه‌های داخلی هم پیش روند.

«کشیک سلامت» به تهیه‌کنندگی سهیل سلیمانی کاری از گروه سلامت اجتماعی شبکه سلامت هر هفته جمعه ساعت ۱۶ الی ۱۷ روی آنتن می‌رود. بازپخش این برنامه شنبه ساعت ۱۲ است.