به گزارش سوره سینما، نشست خبری جشنواره بزرگ صالح با حضور حجتالاسلام احسان بیآزار تهرانی (تولیت امامزاده صالح و رئیس جشنواره بزرگ صالح)، جعفر ادیب (نماینده شبکه بینالمللی کربلا)، رسول صانعی (دبیر جشنواره)، سیدجمال ساداتیان، منیر قیدی، مسعود اطیابی و مصطفی رزاقکریمی (داوران جشنواره) برگزار شد.
مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و سرود ملی آغاز شد و مجری برنامه ضمن خیر مقدم به حضار محترم و اصحاب رسانه، اشاره کرد که مهلت ارسال این جشنواره در دو حوزه مستند و فیلم کوتاه داستانی از اسفند ۱۳۹۹ آغاز شد و ۱۰ تیرماه ۱۴۰۰ پایان یافت که در این مدت آثار متعددی به جشنواره ارسال شده و مورد داوری چند تن از سینماگران محترم کشور قرار خواهد گرفت.
سپس حجت الاسلام بیآزار تهرانی با دعوت مجری در جایگاه حاضر شد و به ارائه توضیحاتی در خصوص جشنواره صالح پرداخت.
ریشه هنر متعهد در دین قرار دارد
حجتالاسلام احسان بیآزار تهرانی به عنوان تولیت امامزاده صالح و رئیس این جشنواره گفت: ریشه هنر متعهد در دین قرار دارد و هنرمند با توجه به افزایش هزینههای صنعت سینما باید در جامعه دینی مورد حمایت قرار گیرد.
ما معتقدیم هنرمندان متعهد بیشتر از دیگر عرصهها میتوانند عمق دین را برای اهل معرفت تشریح کنند و اخلاق را در جامعه گسترش دهند. ما امیدوارم با جشنواره بزرگ صالح بتوانیم حرکتی را در جهت ساخت کارهای ارزشمند دینمدارانه برداریم؛ در آغاز این حرکت بزرگیم که امامزاده صالح به عنوان قطب فرهنگی تهران نه فقط در شمال شهر تهران بلکه در تمام نقاط کشور از هنرمندان حمایت کند و برای جذب جوانان به این حرکتِ بزرگ، کارهای شگرف و مؤثری را به منصه ظهور برساند.
وی با اشاره به امضای سند همکاری با شبکه بینالمللی کربلا، تأکید کرد: امضای این سند همکاری باعث میشود کار ارزشی، الهی و معنوی ما جنبه بینالمللی به خودش بگیرد و در سِیل خروشان و سانسور خبری اربعین حسینی، ما قدمهای ارزشمندی در انتقال این معنویت بزرگ برداریم.
بعد از این جعفر ادیب نماینده شبکه بینالمللی کربلا هم خاطرنشان کرد: بسیار خرسندم که چنین سند همکاری میان ما و امامزاده صالح امضاء میشود و میتوانیم شاهدِ به تصویرکشیدن بهترین لحظات و نورانیترینِ اتفاقات در سرزمین کربلا باشیم و هنرمندان آستان مقدس امامزاده صالح این اتفاقِ بزرگ را خلق خواهند کرد.
امکان اکران آنلاین فیلمهای منتخب
سپس رسول صانعی دبیر جشنواره بزرگ صالح به ارائه جزئیاتی پرداخت و گفت: نزدیک به ۴۰۰ اثر از بهمنماه سال گذشته به دست ما رسیده و با وجود به پایان رسیدن مهلتِ ارسال یعنی دهم تیرماه، کماکان هم این آثار ارسال میشوند که به دلیل تمام شدن مهلت قانونی، نمیتوانیم پذیرایشان باشیم. هیئت بدوی با نهایتِ توجه به فرم و محتوای آثار، بهترینهای این آثار را انتخاب کردهاند تا داوران بتوانند راحتتر به برگزیدگان بخشهای داستانی، کوتاه و مستند برسند.
وی تأکید کرد: قرار است این جشنواره در سه روز پنجم، ششم و هفتم مرداد در سینما آستارا، فیلمهایش را روی پرده نقرهای، اکران کند. و نهایتاً روز عید غدیر برگزیدگان این دوره از جشنواره مشخص خواهند شد؛ امیدواریم که شرایط کرونایی این اجازه را به ما بدهد، وگرنه باید به سراغ پخش آنلاین فیلمها برویم که به این نکته هم اندیشیدهایم. اما امیدواریم فیلمها در سینما با رعایت پروتکلهای بهداشتی اکران شوند
صانعی همچنین افزود: این درخواست را از بدنه سینما و هنرمندان داریم حالا که این جشنواره سینمایی به راه افتاده، انتظار میرود برای رشد و ارتقاء آن در کنار ما باشید و کمک کنید تا بتوانیم قدمهایمان را مؤثر و مفید برداریم. البته ناگفته نماند که برای سال آینده به اضافه شدن و حرکتِ بخش بینالمللی این جشنواره هم فکر کردهایم و امیدواریم که این فرآیند به خوبی پیش برود.
البته بخشی هم به عنوان قاب صالح در جشنواره وجود دارد که به شکل اختصاصی درباره وجود امامزاده صالح کارهای داستانی و مستندگونهای ساخته شدهاند که به عنوان بخش ویژه جشنواره حضور خواهد داشت.
سکوت مطلق رسانههای جهان در خصوص اربعین
بعد از توضیحات دبیر جشنواره، داوران پاسخگوی برخی از سؤالات خبرنگاران بودند. سیدجمال ساداتیان ابراز امیدواری کرد که آثار حتماً محتوای خوبی خواهند داشت و در بررسی هیئت بدوی، آن انتخابها و ارزیابیهای درست اتفاق افتاده باشد. حجتالاسلام بیآزار تهرانی هم در پاسخ به سؤالی درباره آثار اربعینی و امضای سند همکاری با شبکه بینالمللی کربلا توضیحاتی داد و بیان کرد: در خصوص اربعین توسط بسیاری از رسانههای جهان سکوت مطلق خبری وجود دارد. اتفاقات و رخدادهای جالب و حیرتانگیزی در مسیر اربعین رخ میدهد که قابلیت دراماتیک و تبدیل به فیلم شدن را دارند. تلاش ما این است که با همکاری شبکه کربلا گوشههایی از این اتفاق عظیم جهانی را با کمک هنرمندان عزیز به تصویر بکشیم.
منیر قیدی درباره فعالیت فیلمسازان زن مسلمان بیان کرد که امروز هیچ محدودیتی در خصوص فعالیت زنان در سینما وجود ندارد و توسط زنان فیلمساز ایران فیلمهای بسیار خوبی در کشور ساخته شده است. همینطور وی بیان کرد که در خصوص فیلمهای دینی محتوا باید در اولویت باشد.
مسعود اطیابی درباره آثار حوزه مقاومتِ این جشنواره گفت که امیدوار است فیلمها و آثار رسیده به جشنواره، آن تنوعِ لازم را داشته باشند تا بتوان، دورنما و چشمانداز خوبی برای ادامه راه و حرکتِ این جشنواره در سالهای متمادی، ترسیم کرد.
این کارگردان و فیلمساز شناخته شده اعتقاد دارد که همیشه حرفهای بزرگ را میتوان به واسطه سینما زد، راههای بزرگ و دشوار را میتوان با سینما پیمود و اتفاقات بزرگ را رقم زد. اما از همهچیز مهمتر پرورش و رشدِ هنرمندان متعهد است که میتوان با این حرکتهای فرهنگی و جشنوارههای مذهبی به آن افقها نزدیک شد.
در پایان مصطفی رزاقکریمی هم درباره حوزه مستند این جشنواره سینمایی تأکید کرد: هنوز نمیتوانم درباره آثار رسیده به این جشنواره صحبتی کنم اما سینمای مستندمان همیشه از بخشِ پژوهش ضعیفش رنج برده چه در حوزه دینی و چه اجتماعی؛ البته فیلمسازان و مستندسازان صاحب سبکِ خوبی داریم و انشاءالله بتوانیم ارزیابی و بررسیهای خوبی داشته باشیم. چون داوری، ورطه حکمدادن و قضاوت کردن نیست بلکه ما اینجا بررسی میکنیم و به نوعی فیلمسازان را به حرکتِ رو به جلو، دعوت میکنیم.