سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۷ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۲:۳۳ ب.ظ چاپ مطلب
با حضور احتمالی حداقل یک ایرانی؛

چه فیلم‌هایی در جشنواره ونیز ۲۰۲۲ با هم رقابت می‌کنند؟

جشنواره فیلم ونیز

اسکرین دیلی، در یک پیش‌بینی اسامی فیلم‌هایی که آماده حضور در جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۲ هستند را اعلام کرده است.

به گزارش سوره سینما، سایت خبری اسکرین دیلی در یک گزارش پیش‌بینی کرده است که کدام یک از فیلم‌ها در صورت آماده بودن، ممکن است در جشنواره ونیز ۲۰۲۲ حضور داشته باشند. در ادامه گزارش اسکرین دیلی را می‌خوانید.

قبل از هر نکته‌ای باید اشاره کرد که هرکسی که قصد حضور در جشنواره ونیز ۲۰۲۲ را دارد، باید محل اقامت خود را به‌سرعت مشخص کند، چرا که گفته می‌شود نتفلیکس جزیره «لیدو» را برای برگزاری جشنواره دیگری رزرو کرده است.

احتمالاً فیلم کمدی «باردو» (Bardo) به نویسندگی، تهیه‌کنندگی و کارگردانی الخاندرو گونسالس اینیاریتو؛ کارگردان مکزیکی در جشنواره امسال حضور خواهد داشت. در این فیلم دانیل خیمنس کاچو در نقش یک روزنامه‌نگار مکزیکی بازی می‌کند. در کنار این فیلم، فیلم سینمایی «نویز سفید» (White Noise) ساخته نواه باومباخ با بازی گرتا گرویگ و آدام درایور حضور خواهد داشت.

فیلم «پناهندگان سوری» اثر سالی الحسینی و فیلم سینمایی «شگفت‌انگیز» (The Wonder) ساخته سباستین للیو و با بازی فلورانس پیو؛ بازیگر انگلیسی آماده حضور در ونیز هستند.

فلورانس پیو همچنین در فیلم «نگران نباش عزیزم» (Don’t Worry Darling) اثر اولیویا وایلد به همراه هری استایلز برای برادران وارنر بازی می‌کند که به نظر می‌رسد یکی از بهترین بازی‌های امسال در جشنواره ونیز  باشد.

فهرست فیلمسازان ایالات متحده هم می‌تواند شامل فیلم سینمایی «تار» (Tar) ساخته تاد فیلد و با بازی کیت بلانشت که نقش یک رهبر ارکستر به نام لیدیا تار را ایفا می‌کند، باشد.

در صورت آماده‌شدن به موقع، احتمالاً فیلم «زنان صحبت می‌کنند» (Women Talking) اثر سارا پولی؛ کارگردان کانادایی نیز در ترکیب فیلم‌های جشنواره قرار خواهد گرفت.

تیلدا سوینتون، ستاره فیلم‌های «دختر ابدی» اثر جوانا هوگ، «پینوکیو» اثر گیرمو دل تورو و «شهر سیارکی» وس اندرسون، در حال برنامه‌ریزی سفری دریایی به ونیز است.

امانوئل کریالسه؛ کارگردان ایتالیایی فیلم سینمایی «بی‌نهایت» (L’immensità) را با بازی پنه لوپه کروز دارد که داستان آن در دهه ۷۰ روایت می‌شود. در کنار فیلم «بی‌نهایت» ممکن است فیلم سینمایی «بدون خرس‌ها» اثر جعفر پناهی؛ کارگردان ایرانی به‌عنوان یک درام عاشقانه نیز در این دوره از جشنواره حضور داشته باشد.

لوکا گوادانینو؛ کارگردان ایتالیایی، فیلم سینمایی «مشتی پوست و استخوان‌ها» (Bones And All) را با بازی تیموتی شالامی را دارد که اقتباسی از رمان پرفروشی به همین نام اثر کمیل دی‌انجلیس است و نخستین فیلم گوادانینو است که در آمریکا ساخته شده  و محصول کمپانی آمازون است.

کمپانی آمازون همچنین ممکن است با فیلم سینمایی «پسر» (The Son) به کارگردانی فلوریان زلر و با بازی هیو جکمن، آنتونی هاپکینز و ونسا کربی را نیز در جشنواره حضور داشته باشد.

از طرفی فیلم «نهنگ» (The Whale) ساخته دارن آرونوفسکی با بازی برندان فریزر یک نامزد قوی برای جشنواره امسال است.

احتمالاً جولیا لوئیس دریفوس؛ بازیگر ایرلندی با فیلم سینمایی «افسانه مادر و دختر» ساخته «داینا او» به جشنواره می‌آید. این فیلم محصول کمپانی A24 در ایالات متحده است که در کنار آن فیلم سینمایی «بلوار ناامیدی» (Disappointment Blvd) به کارگردانی آری استر و با بازی مریل استریپ و واکین فینیکس را نیز در فهرست فیلم‌های آماده شده خود برای حضور در جشنواره ونیز دارد.

بلیت رفت و برگشت دیگری را می‌توان برای مارتین مک دونا رزرو کرد که در حال اتمام فیلم سینمایی (The Banshees Of Inisherin) با بازی کالین فارل و بری کیوگان است.

از عناوین بین‌المللی پرهیاهوی دیگر می‌توان به درام «خوشبخت‌ترین مرد جهان» (The Happiest Man In The World) اثر تئونا استروگار میتفسکا کارگردان اهل مقدونیه اشاره کرد.

همچنین از عناوین دیگر بین‌المللی می‌توان به فیلم داستانی «عُمَرِ مقدس» (Saint Omer) اولین ساخته آلیس دیوپ؛ کارگردان فرانسوی و فیلم سینمایی «او گفت» (She Said) اثر ماریا شریدر که بر اساس کتابی منتشر شده در سال ۲۰۱۹ ساخته شده که دو روزنامه‌نگار نیویورک‌تایمز به‌نام‌های جودی کانتور و مگان توهی آن را نوشته‌اند، اشاره کرد.

در کنار این اسامی، فیلم‌های (Eureka) اثر لیساندرو آلونسو؛ کارگردان آرژانتینی با بازی ویگو مورتنسن، فیلم سینمایی «خشکسالی» اثر پائولو ویرزی و با بازی مونیکا بلوچی، فیلم سینمایی «باغ‌های معلق» (Hanging Gardens) ساخته احمد یاسین الداراجی و فیلم سینمایی «ملکه‌ها» (Queens) به کارگردانی یاسمین بنکیران نیز در صدد حضور در جشنواره ونیز ۲۰۲۲ هستند.

از کره جنوبی، فیلم سینمایی «قاچاق» ساخته ریو سونگ وان که داستان آن در دهه ۷۰ می‌گذرد نیز  شانس حضور در این دوره از جشنواره ونیز را دارد.

اولین فیلم فیلیپ سوتنیچنکو با عنوان (Lapalissade and Rock) و همچنین فیلم سینمایی «کاغذ، نارنجک» (Paper. Grenade) ساخته ایرینا تسیلیک، هر دو بعد از حضور در بازار فیلم جشنواره کن امسال، قصد رفتن به جشنواره ونیز را نیز دارند.

از فیلم‌های کشور اوکراین که قصد حضور در ونیز ۲۰۲۲ را دارند می‌توان به مستند جنگی طولانی‌مدت «شرکت فولاد» (Company Of Steel) ساخته یولیا هنتاروک و «پروانه‌های آهنی» (Iron Butterflies) اثر رومن لیوبی که مستندی تخیلی درباره سرنگونی پرواز ۱۷ خطوط هوایی مالزی است، اشاره کرد.

در کنار این اسامی، فیلم سینمایی «حافظه آب» (Memory Of Water) اثر سارا سارلا؛ کارگردان فنلاندی، از منطقه شمال اروپا به جشنواره ونیز امسال می‌آید.

لازم به ذکر است احتمالاً میلاد عالمی با فیلم سینمایی «حریف سوئد-نروژ» که داستان یک ایرانی تبعیدی است، در جشنواره ونیز امسال حضور دارد.

گفتنی است؛ هرساله جشنواره فیلم ونیز ترکیب فیلم‌های خود را در پایان ماه جولای (اواسط مردادماه) اعلام می‌کند.