سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۰۲ ب.ظ چاپ مطلب

پلتفرم‌ها، مکمل صداوسیما هستند نه رقیب

Jeyran

قائم‌مقام سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) تعامل با پلتفرم‌ها را رویکرد مهم این سازمان دانست و گفت: هیچ‌کدام از پلتفرم‌ها رقیب صداوسیما و ساترا نیستند بلکه مکمل یکدیگر محسوب می‌شوند.

به گزارش سوره سینما، طی چند ماه گذشته اختلاف های میان پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی و ساترا به اندازه ای بالا گرفته که در پی آن برخی از تولیدات این شبکه ها یا متوقف شده اند و یا پخش آن ها پس از چند قسمت، توقیف شده است.

ارائه بیانیه های مختلف از سوی ارشاد و در مقابل جوابیه های ساترا و مصاحبه های پی در پی مدیران این مجموعه گواه از اختلاف و تفاوت سلیقه مدیران با تولیدات و قوانین این شبکه ها دارد. اما اینکه آیا در پایان این کشمکش ها تمامی امور مربوط به شبکه نمایش خانگی که مهمترین آن نظارتی اساسی و اصولی بدون کوچکترین تبعیضی بر سریال های در حال تولید، تولید شده و در حال پخش است، تحت اختیار وزارت ارشاد قرار می گیرد یا خیر، سوالی است که رسانه ها منتظر پاسخگویی به آن هستند.

در همین راستا و مشخص شدن قوانین و مقررات ساترا به عنوان متولی تنظیم گری در فضای مجازی محسن قائمی‌نسب؛ قائم مقام ساترا روز گذشته، (جمعه هفتم مردادماه) در گفت‌وگوی تلفنی با برنامه «سینماچی» رادیو جوان نسبت به موضوع تعامل ساترا با پلتفرم‌ها بیان کرد: اولین و مهمترین سیاست ما به‌عنوان متولی تنظیم‌گری در فضای مجازی تعامل، شفافیت و تنظیم مقررات بر اساس قانون، مقررات و اسناد بالادستی است؛ در سال‌های گذشته همکاران سابق ما در سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت‌ و تصویر فراگیر(ساترا) فعالیت‌هایی داشته‌اند که هم‌اکنون نیز این فعالیت‌ها ادامه دارند.

وی با تاکید بر این امر که ممکن است در برخی از رویکردها و سیاست‌ها تغییراتی ایجاد شده باشد که البته امری طبیعی است، گفت: این تغییرات، در راستای تحول و بهتر شدن نظارت و تعامل بهتر است. در همین راستا ما با تمام پلتفرم‌هایی که از ما مجوز دارند، تعامل خوبی داریم و به‌صورت مستمر جلساتی با آنها برگزار می‌کنیم.

قائمی نسب در ادامه گفت‌وگو در خصوص اعتراضات اخیر یکی از پلتفرم‌ها گفت: توجه داشته باشید تعداد پلتفرم‌ها زیاد است؛ بنابراین ممکن است برخی از پلتفرم‌ها با تعدادی بسیار محدود در منظومه‌ای که فعالیت می‌کنند، بخشی از فعالیت خود را در چارچوب نظارتی ساترا قرار ندهند. این اتفاق نوعی تخلف از مقررات و سیاست‌های کلی است.

وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری عنوان کرد: همان‌طور که می‌دانید فعالان صوت‌و تصویر فراگیر در فضای مجازی طبق فرمایش مقام معظم رهبری و براساس قوانین و اسناد بالادستی می‌بایست از صدا و سیما و به‌طور اختصاصی از ساترا مجوز بگیرند. اگر کسی نسبت به اخذ مجوز اقدام نکند، به آن اخطار داده خواهد شد.

قائم مقام ساترا در بخشی دیگر از این گفت‌وگو، تصویر ساخته شده توسط تعداد محدودی از رسانه ها نسبت به صداوسیما به عنوان رقیب پلتفرم‌ها را رد و تاکید کرد: صراحتا می‌گویم سازمان صداوسیما و به طور اختصاصی ساترا وجود پلتفرم‌ها و فعالیت آنها را نه تنها رقیب خود نمی‌داند بلکه رسانه‌ها را مکمل خود می‌داند و اعتقاد دارد آنها و فعالیت‌شان توانایی بیشتر کردن فعالیت تلویزیون را در یک عرصه وسیع پرمخاطب هم دارد.

وی در پایان بر راهکار ساترا برای نیمه رها شدن سریال‌ها، توقف پخش برخی از آنها و تضییع حقوق کاربران تاکید کرد وگفت: براساس شرح وظایفی که داریم، قواعد و مقررات حفظ حقوق مخاطب یکی از مسائل مهمی است که ساترا آن را دنبال می‌کند.

اکنون با توجه به صحبت‌های قائم‌مقام ساترا، مشخص است که به نتیجه رسیدن این اختلاف، نیازمند تصویب یک اساسنامه درست و قاعده‌مند است که شاید در این شرایط مشکلات را حل کند. این ماجرایی است که ماه‌هاست رسانه‌ها در حال پیگیری آن از سوی مدیران طرفین ماجرا هستند اما هر بار با نظرات متفاوتی مواجه می‌شوند!