به گزارش سوره سینما، نشست رسانهای فیلم سینمایی «احمد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی بهعنوان نخستین نشست روز آخر چهلودومین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
در این نشست، امیرعباس ربیعی؛ نویسنده و کارگردان، حبیب والینژاد؛ تهیهکننده، رضا محبی نوری؛ نویسنده، تینو صالحی، توماج دانش بهزادی، ساره رشیدی؛ بازیگران، حسین قورچیان؛ صداگذار، طاهر پیشوایی؛ صدابردار، نیاز حمیدی؛ طراح لباس، حمید نجفی راد؛ تدوینگر، محمد برادران؛ جلوههای ویژه بصری، مسعود سخاوت دوست؛ آهنگساز و مرتضی کهزادی؛ طراح گریم حضور داشتند.
در ابتدای نشست، حبیب والینژاد؛ تهیهکننده فیلم گفت: امیدوارم بتوانم پروسه سختی که طی کردیم را کوتاه به شما بگویم. در ابتدا دوستان صحبت کنند چراکه عوامل این کار بسیار برای تولید آن زحمت کشیدند و دوست دارم آنها در این زمان کوتاه بیشتر صحبت کنند.
وی ادامه داد: از تکتک عوامل تشکر میکنم که برای این پروژه تلاش کردند. برای چنین پروژه دشواری، برخی ارگانها پای کار آمدند. حوزه هنری طول این پروژه کنار ما بود و در کنار آن، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هم بسیار از ما پشتیبانی کردهاند. امروزه، خدمت به مردم ایران را وظیفه خودم میدانم. در این فیلمها از بزرگانی یاد میکنیم که برای مردم جنگیدهاند. یکی از دوستان شهید احمد کاظمی خواب او را دیده بود که گفته بود «بم من را نجات داد.» بم یعنی خدمت به مردم.
تینو صالحی؛ بازیگر نقش شهید احمد کاظمی در فیلم «احمد» گفت: در شروع کار آقای ربیعی اطلاعاتی را در اختیار من گذاشتند و در نهایت تمرینات طولانی را انجام دادیم. من بیست سال است که بازیگر تئاتر هستم و تا به حال چنین نقش بلندی را ایفا نکرده بودم. امیدوارم توانسته باشم کارم را به درستی انجام دهم و شما هم دوست داشته باشید.
در ادامه نشست، امیرعباس ربیعی؛ کارگردان فیلم توضیح داد: مدتی پیش، شروع به مطالعه پیرامون شهید احمد کاظمی کردم و در پژوهشها به صفحهای برخوردم که درباره حضور این شهید در بم و فعالیت ایشان نوشته شده بود. از همان جا قلاب من روی این داستان گیر کرد. زیرا احساس کردم این قصه نیاز امروز ما است. به واقع احمد کاظمی مدیر تراز جمهوری اسلامی است، هم برای امروزه جامعه و هم برای مدیران امروز، نیاز بود که به او پرداخته شود.
وی بیان کرد: پلانهای ویژوال و تکنیکهای جلوههای ویژه بصری این کار در حدی بود که مخاطب اصلاً متوجه آن نخواهد شد. بخشی از پلانهای ما تماماً سیجی است و خواهش میکنم محمد برادران توضیحی در این باره بدهد.
رضا محبینوری؛ نویسنده فیلم طی توضیحاتی عنوان کرد: آقای ربیعی حدود ۸ ماه پژوهش را انجام داده بود و پس از گفتگوهای بسیار، نوشتن این پروژه نصیب من شد. احمد کاظمی از ۲۱ سالگی لشکر تأسیس کرده و تا پایان عمرش سراسر درخشندگی دیده میشود.
وی افزود: بارها و بارها با کمک بسیاری از عزیزان ازجمله هادی مقدمدوست کار را بازنویسی کردیم. پرتره «احمد» داستان واقعی است و حرفهایی جدی و قابل تأمل در آن زده شده است. تلاش کردیم داستان بگوییم و کاراکتری را خلق کنیم که مردم آن را بپذیرند و دوست داشته باشند.
این نویسنده در توضیحات تکمیلی خود گفت: در فرایند فیلمنامه، باید بیش از ۷۰ درصد به شخصیتپردازی تمرکز کنیم. متن ساختار و اسکلتی دارد که اگر به دل نویسنده نشیند یعنی قوام آن قصه شکل نگرفته است. «احمد» درباره قصه تلخ زلزله بم است و ما باید وجوه شهید کاظمی مانند مردمداری، هیبت، مهربانی و… را در این فیلم نشان میدادیم. درست است که نمیتوان تمامی ابعاد شخصیتی این شهید را نشان دهیم؛ اما تلاش کردیم تا حدودی بخشهایی از هیبت و عطوفت ایشان را بازنمایی کنیم.
توماج دانشبهزادی؛ بازیگر دیگر این فیلم بیان کرد: امیدوارم همیشه آزاد و آباد و شاد باشید. این چند ماهی که در خدمت یک گروه درخشان از کوچک گرفته تا بزرگ بودیم و از همهشان تشکر میکنم. اگر همدلی و همراهی و تلاش این دوستان نبود، این پروژه سخت به ثمر نمیرسید. وی اضافه کرد: تینو صالحی را ۲۳ سال است که میشناسم و حضورش به عنوان کاراکتر شهید کاظمی دل من را قرص کرد تا بتوانم کار خودم را انجام دهم. حدود ۴ ماه تمرین فشرده داشتیم و این خاصیت آثار امیرعباس ربیعی است. نقشی که در این فیلم بازی کردم، بسیار دشوار بود.
ساره رشیدی؛ بازیگر فیلم گفت: من تلاش کردم با لهجه بمی در فیلم صحبت کنم اما این لهجه بهقدری سخت بود که کارگردان گفت این لهجه را فعلاً کنار بگذاریم. در نتیجه این کاراکتر لهجه بمی ندارد. با این حال، من لهجه بمی را دوست دارم و بسیار آهنگ زیبایی دارد.
وی ادامه داد: من از ۱۵ سالگی کار تئاتر کردم و اولین کار تصویر من نیز یک سریال برای شبکه فارس بود که البته به پخش نرسید. من میخواهم کمکم تمامی ژانرها را بازی و تجربه کنم. خوشحالم که آقای ربیعی به من اعتماد کردند و نقش جدیای به من دادند و امیدوارم به همه بازیگران کمدی اعتماد شود چراکه همه آنها بازیگران مستعدی هستند.
حمید نجفیراد؛ تدوینگر این فیلم بیان کرد: کمترین کاری که در این پروژه کردم، بخش تدوین بوده است. زیرا در پروژه «احمد»، ۸۰ نفر تلاش کردند و این اثر هنوز برای من تمام نشده و دوست داشتم باز هم ادامه پیدا کند. به نظر من، همه ما باید قطعاً استراحتی به خودمان بدهیم و کمی از زمان فیلم را کم کنیم.
مسعود سخاوتدوست؛ آهنگساز این اثر بیان کرد: کرمان سرزمین مادری من است و هنگام زلزله بم، در کرمان دانشجو بودم و باید بگویم که این حادثه دلخراش شبیه قیامت بود. لحظهای چشم ما خشک نمیشود و به قامت اشک میریختیم. پیش از این، بخشی از آن اتمسفر را در فیلم شیار ۱۴۳ تجلی بخشیدم و حدود ۷ سال بعد با فیلم «احمد» به آن حال و هوا بازگشتم.
حسین قورچیان؛ صداگذار فیلم توضیح داد: همزمان ما سعی میکردیم هم کارهای فنی را انجام دهیم و هم با زمان محدودی که داشتیم، مراقب بودیم چیزی کم نگذاریم. فیلمهای جنگی امسال در جشنواره زیاد است و امیدوارم فیلم ما در این بین گم نشود. البته متأسفانه در سالن برج میلاد، صداها مشکل دارد و باعث میشود تأثیرگذاری فضای فیلم کمتر شود.
طاهر پیشوایی؛ صدابردار بیان کرد: فیلم پر از شلوغی و تنشهای دیالوگی بود. زمانی که فیلمنامه را خواندم، برایم پر از قصه بود. تمام روایت «احمد» بر اساس حس بازیگران است. حتی حساسیتهای کارگردان در زمینه صدابرداری بسیار بود و برای او میکروفونی تهیه کردیم که خوانندهها روی سن از آن استفاده میکنند تا صداها را خوب بشنوند.
محمد برادران؛ طراح جلوههای ویژه بصری بیان کرد: با توجه به محدودیت زمانی که داریم، همینکه تماشاگران فیلم را پسندیده باشند، برای ما کافی است.
مرتضی کهزادی؛ طراح چهرهپردازی گفت: ۱۴ نفر از بازیگران مختلف را برای نقش شهید احمد کاظمی تست گریم زدیم اما مورد قبول کارگردان نبودند. درنهایت با افتخار درکنار تینو صالحی عزیز بودیم. طی ۲۰ سالی که در این فضا فعالیت میکنم، صادقانه میگویم که «احمد» سختترین آن بود. دست تکتک عوامل و همراهان خود را میبوسم.