سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۷ مهر ۱۴۰۳ در ۴:۱۷ ب.ظ چاپ مطلب

دیدار دبیر جشنواره فیلم ‌کوتاه تهران با فیلمسازان راه‌یافته

Didar-Dabir-Ba-Filmsazan

مهدی آذرپندار دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم‌ کوتاه تهران در آستانه برگزاری دوره چهل و یکم این رویداد در نشستی صمیمانه با فیلمسازان راه‌یافته به این رویداد دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش سوره سینما به نقل از ستاد خبری چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، نشست صمیمانه فیلمسازان چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر این رویداد صبح روز سه‌شنبه ۱۷ مهرماه در باغ زیبای تهران برگزار شد.

در این دیدار علاوه‌بر فیلمسازان حاضر در محل برگزاری، گروهی از فیلمسازان ساکن استان‌های مختلف، از طریق ارتباط ویدئویی با این نشست همراه شدند.

هدف از برگزاری یک نشست صمیمانه

مهدی آذرپندار در ابتدای صحبت‌های خود درباره علت برگزاری این جلسه بیان کرد: بنا به برخی بازخوردهایی که در دوره‌های مختلف داشتیم، فکر کردیم برگزاری چنین جلساتی می‌تواند در بدو امر به هماهنگی بیشتر برای برگزاری با کیفیت‌تر رویداد کمک کند.

وی افزود: تعدادی از فیلمسازان از استان‌های مختلف با توجه به بعد مسافت، نتوانستند اینجا حضور داشته باشند و به‌صورت آنلاین در خدمت آن‌ها هستیم. هدف از برگزاری این جلسه این است که کمی با هم آشنا شویم و برخی نکات را درباره فرآیند برگزاری جشنواره مرور کنیم. دوست داشتیم این جلسه به گونه‌ای جلسه معارفه هم باشد چون شاید برخی از بچه‌های فیلمساز انجمنی باشند و ما آن‌ها را کمی بشناسیم اما تعدادی از دوستان ممکن است این ویژگی را نداشته باشند و نیاز به معارفه و آشنایی نزدیک داشتیم.

دبیر جشنواره فیلم‌کوتاه تهران تأکید کرد: ما دوست داریم شخصیت حقیقی و حقوقی انجمن از جشنواره جدا باشد. به‌خاطر همین برنامه‌های خودمان را با جشنواره یکی نمی‌کنیم. سعی می‌کنیم بین سلیقه خودمان در انجمن با سلیقه جشنواره تفاوت باشد پس نیاز بود که به عنوان دبیر جشنواره بیشتر و از نزدیک با یکدیگر آشنا شویم.

فرآیند دشوار یک «انتخاب»

آذرپندار در ادامه مروری‌بر آمار و ارقام مربوط به راه‌یابی فیلم‌ها به بخش‌های مختلف جشنواره چهل‌ویکم اشاره کرد و گفت: در بخش ملی امسال ۱۸۲۶ فیلم به دستمان رسید که فیلم‌ها بعد از پایان مرحله ثبت‌نام برای بازبینی توسط هیات انتخاب دیده شدند. جشنواره در برخی ادوار هیات مشاور و در برخی ادوار هیات انتخاب داشته است زمانی که عده‌ای کمک‌حال دبیر در انتخاب آثار بوده‌اند و گاهی اوقات صددرصد فیلم‌ها را انتخاب کرده‌اند. اما گاهی هم دبیر خودش جمع‌بندی نهایی کرده است.

وی افزود: پیش از دوره مسئولیت ما هیات مشاوران فیلم‌ها را انتخاب می‌کردند به مجموعه‌ای از دلایل تصمیم گرفتیم مجددا هیات انتخاب آثار را انتخاب کنند بر همین اساس اختیارات دبیر کم و ناچیز و تقریبا صفر شد بسیاری از جشنواره‌های جهانی هیات مشاوران انتخاب می‌کنند و انتخاب نهایی با دبیر است اما چون انجمن فیلم تولید می‌کند و شانیت تولیدی داریم، تصمیم گرفتیم هیات انتخاب داشته باشیم تا شائبه‌ای پیش نیاید.

عملکرد مستقل هیأت‌های انتخاب و داوری، ترکیب ویژه فیلم‌های راه‌یافته به بخش بین‌الملل و بخش‌های جنبی رویداد، کیفیت میزبانی جشنواره چهل‌ویکم از فیلمسازان و مهمانان آن‌ها، شرایط سانس‌بندی، سازوکار فروش و رزرو بلیت و تخصیص یکسان ظرفیت‌های رسانه‌ای جشنواره به تمامی فیلم‌های حاضر در این رویداد، از دیگر سرفصل‌هایی بود که دبیر جشنواره به تبیین آن‌ها پرداخت.

در ادامه این نشست، فیلمسازان حاضر به طرح دغدغه‌ها و ابهامات خود درباره جشنواره فیلم‌کوتاه تهران پرداختند.

Roonamaee-Az-Poster

رونمایی از پوستر چهل‌ویکم در فضایی مینیاتوری

در همین این جلسه از پوستر و هویت بصری چهل‌ویکمین جشنواره  بین‌المللی فیلم‌کوتاه تهران هم رونمایی شد که دانیال رحیمی کاشانی مدیر هنری و طراح پوستر جشنواره درباره آن توضیح داد: در وهله اول باید به سهم خودم حضور و ورود شما را به جشنواره تبریک بگویم و امیدوارم در کنار همدیگر رویداد خوبی را برگزار کنیم. از آقای آذرپندار و دوستان ستاد برگزاری تشکر می‌کنم چون این برای ما افتخار بزرگی است که برای سومین سال متوالی در خدمت جشنواره هستیم و امیدوارم توانسته باشیم پاسخ خوبی به انتخاب دوستان داده باشیم.

وی افزود: اوایل امسال بود که از سوی دبیرخانه شعار جشنواره مطرح شد و متوجه شدیم در جشنواره تاکید بر خیال انگیزی است و این دستور کار ما در طراحی پوستر هم شد پس تلاش کردیم با حفظ رویکرد و فضای ایرانی ما هم تخیل خود را آزاد بگذاریم و این گردهمایی اهالی هنر و سینما را به تصویر دربیاوریم.

طراح پوستر جشنواره گفت: می‌دانستیم باید از شیوه نگارگری ایرانی استفاده کنیم و پیشنهاد ما استفاده از مینیاتور بود چون در تاریخ فرهنگی ایرانی مینیاتور و قصه‌گویی در هم آمیخته است پس فرایند سه ماهه طراحی آغاز شد، به جزییات هم توجه کردیم در نهایت به گمان ما محصولی خلق شده که متفاوت‌ترین جلوه جشنواره است.

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد.

FilmKootah41-Poster