سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۳ دی ۱۴۰۳ در ۱۱:۴۴ ق.ظ چاپ مطلب
در نشست خبری مطرح شد؛

«فلسطین آزاد»؛ بخش ویژه چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰

100Fest-1

دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ از اضافه شدن بخش ویژه «فلسطین آزاد» با محوریت مسأله فلسطین و مقاومت و دریافت آثار داستانی تا ۳۰۰ ثانیه در این بخش خبر داد.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰، نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰، بعدازظهر یکشنبه دوم دی‌ماه با حضور حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی سوره، یوسف منصوری، دبیر جشنواره، محدثه پیرهادی، عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره، و علی مرادخانی، مدیر رسانه‌ای جشنواره در سالن مرحوم فرج‌الله سلحشور سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

پیشرفت‌های جشنواره فیلم ۱۰۰؛ از سینمای اخلاقی تا موضوع فلسطین

در ابتدای این نشست، حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی سوره با اشاره به موفقیت‌های دوره سیزدهم جشنواره در سال ۱۴۰۱ گفت: در این دوره، فیلم‌سازان شایسته‌ای در بخش بین‌الملل با عنوان «ایران عزیز» و در بخش داخلی با عنوان «سینمای اخلاقی» معرفی شدند که آثار برگزیده آن پس از پایان جشنواره، در تلویزیون و فضای مجازی منتشر شد.

رئیس شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم۱۰۰ از افزودن بخش ویژه‌ای با محوریت موضوع «فلسطین» به جشنواره امسال خبر داد و تأکید کرد: این موضوع یکی از محورهای پیشنهادی بود که پس از بررسی شورای سیاستگذاری به عنوان بخش ویژه به این دوره از جشنواره اضافه شد.

جعفریان با تأکید بر اهمیت جشنواره فیلم ۱۰۰ در استعدادیابی و معرفی نسل جدید فیلم‌سازان خاطرنشان کرد: این جشنواره با توسعه فضای مجازی و کاهش حوصله مخاطب، به قالبی ایده‌آل برای ارتباط با جامعه امروز تبدیل شده است. محتوای کوتاه و سریع، به‌ویژه در قالب فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای، تأثیرگذاری بیشتری در فضای مجازی دارد و می‌تواند مخاطبان بیشتری را با خود همراه سازد.

100Fest-2

تمرکز سوره بر مخاطب کودک و نوجوان

جعفریان در ادامه با اشاره به افزایش تمرکز سازمان سینمایی سوره به حوزه کودک و نوجوان و توجه ویژه به پویانمایی، گفت: انیمیشن «رویاشهر» به‌زودی اکران خواهد شد و انیمیشن سینمایی «یوز» نیز در مراحل پایانی تولید قرار دارد. هرچند باتوجه به بی‌مهری‌هایی که جشنواره فیلم فجر با پویانمایی‌ها در سال‌های اخیر داشته است، تصمیم گرفته‌ایم که پویانمایی سینمایی «یوز» را به جشنواره فجر ارائه ندهیم ولی برنامه‌ریزی لازم برای اکران این پویانمایی را در پیش داریم و تلاش خواهیم کرد از سال ۱۴۰۵، سالانه حداقل دو انیمیشن سینمایی تولید کنیم.

جزییات چهاردهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰؛ تغییرات، بخش‌ها و جوایز

یوسف منصوری، دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰، در نشست خبری این جشنواره به بررسی جزئیات برنامه‌های پیش‌رو و اهداف مورد نظر پرداخت و ضمن اشاره به تغییرات ساختاری جشنواره در دوره جدید، بر اهمیت جذب مخاطبان جوان و بین‌المللی تأکید کرد.

منصوری در این نشست گفت: ویژگی جشنواره ۱۰۰ این است که زیرساختی برای فیلم‌سازان جوان است و از هنر مختصرگویی و ایجاز برای رساندن پیام استفاده می‌کند. اتفاقی که در فضای مجازی رخ داده، تبدیل فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای به بخش مهمی از خوراک فرهنگی مردم بوده است و همین، راه خوبی برای گفت‌وگوی ما با سایر مردم ایران، جهان و جامعه هدف‌مان است. به همین دلیل شورای سیاست‌گذاری جشنواره فیلم ۱۰۰، کار مضاعفی نسبت به سایر جشنواره‌ها دارد که باید هر دو حوزه را مدنظر قرار دهد؛ یعنی هم نگاه ویژه‌ای به فیلم‌سازان و علاقه‌مندان جدید داشته باشد و هم امکاناتی که این قالب تولید آثار فرهنگی در راستای ایجازگویی در اختیارش گذاشته را از دست ندهد.

منصوری همچنین به آمار ارسال آثار سیزدهمین دوره جشنواره اشاره کرد و توضیح داد که تا دو سال پیش، در مجموع ۱۹ هزار و ۴ فیلم به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که آثار ۸ هزار و ۹۲۴ هنرمند و علاقه‌مند به سینما در بخش‌های ملی و بین‌المللی بوده است. در دوره سیزدهم این جشنواره نیز ۴ هزار و ۶۲۲ اثر ۱۰۰ ثانیه‌ای پذیرفته شده که ۲ هزار و ۴۲۷ اثر از بخش بین‌الملل و ۲ هزار و ۱۹۵ اثر از بخش داخلی بوده است. بیشترین تعداد آثار ارسالی به بخش بین‌المللی از کشورهای آمریکا، برزیل و هند بوده است، و روسیه، مصر، عربستان و بسیاری از کشورهای اروپایی نیز آثار خود را به جشنواره ارسال کرده‌اند.

منصوری در ادامه به توافق خواهرخواندگی جشنواره فیلم ۱۰۰ با جشنواره فیلم «آزیل» اشاره کرد و گفت: سعی کردیم گستره اکران و توزیع آثار جشنواره ۱۰۰ را افزایش دهیم و با همین راهبرد، آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره ۱۰۰ موفق شدند در کشورهای اسلواکی، بوسنی، لهستان و صربستان در جشنواره‌های آزیل اکران شوند و این ارتباط با مخاطبان بین‌المللی فرصتی بسیار خوب برای فیلم‌سازان جوان بود. او امیدوار است که در دوره جدید نیز مقدمات این مسیر برای فیلم‌سازان فراهم گردد.

100Fest-3

معرفی بخش‌های اصلی جشنواره چهاردهم/ پذیرای آثار داستانی تا ۳۰۰ ثانیه در بخش ویژه «فلسطین آزاد» هستیم

منصوری هم‌چنین درباره چهاردهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰هم‌چنین از تغییر هویت بصری و نشان جشنواره خبر داد و با اعلام بخش‌های «ایران عزیز»، «کرامت انسانی» و «فلسطین آزاد» به عنوان سه بخش اصلی این دوره از جشنواره گفت: جشنواره فیلم ۱۰۰ امسال در سه بخش برگزار خواهد شد؛ بخش «ایران عزیز»، که همانند دوره‌های گذشته پذیرای فیلم‌سازان ایرانی است و در آن هر موضوعی که فیلم‌ساز ایرانی درباره ایران و زیبایی‌های آن در قالب فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای به نمایش بگذارد، قابل رقابت است. عناوین پیشنهادی بخش «ایران عزیز» شامل پیشرفت، امید، میهن‌دوستی، زیبایی‌های ایران، اقتصاد و ثروت ملی، اخلاق، خانواده و هر آنچه که دوست داریم درباره ایران یادآوری کنیم، خواهد بود. در بخش «کرامت انسانی»، عناوین پیشنهادی شامل عدالت و آزادی، نوع‌دوستی، صلح و فضائل اخلاقی است. این بخش فرصتی است برای فیلم‌سازان داخلی و بین‌المللی که آثار خود را ارسال کنند و بخش ویژه «فلسطین آزاد» به عنوان بخش فراصد فرصتی است تا فیلم‌سازان فعال ایرانی و خارجی آثار خود را تا ۳۰۰ ثانیه در موضوع فلسطین، مقاومت و شرایط امروز منطقه ارسال کنند. عناوین پیشنهادی در این بخش شامل مبارزه با اشغالگری، حقوق کودکان و زنان، مقاومت علیه استعمار، هنر در مقابل نژادپرستی، همبستگی و اتحاد جهانی، غزه در جنگ و نسل‌کشی است. این بخش به نوعی به اهمیت مسئله فلسطین در عرصه جهانی اشاره دارد و فرصتی است تا صدای این موضوع از طریق هنر به گوش جهانیان برسد.

منصوری همچنین در مورد جوایز چهاردهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰ بیان کرد: در بخش «ایران عزیز»، به کارگردان بهترین فیلم داستانی، کارگردان بهترین فیلم پویانمایی و کارگردان بهترین فیلم مستند، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ یک میلیارد ریال جایزه نقدی تعلق می‌گیرد. همچنین به نفرات دوم برگزیده در این بخش‌ها دیپلم افتخار و مبلغ ۷۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی اهدا خواهد شد.

وی افزود: در بخش «کرامت انسانی»، به بهترین فیلم داستانی، پویانمایی و مستند، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵۰۰ یورو جایزه نقدی تعلق می‌گیرد. همچنین در بخش «فلسطین آزاد»، به ۳ اثر برگزیده تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و معادل ۲ هزار یورو جایزه نقدی اهدا خواهد شد. اثر برگزیده دبیر جشنواره نیز تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱.۵ میلیارد ریال جایزه نقدی دریافت خواهد کرد.

100Fest-4

در ادامه این نشست اهالی رسانه سوالات خود را مطرح کردند که در این بخش نیز محورهایی مانند جایگاه جشنواره فیلم ۱۰۰ در حمایت و معرفی استعدادهای تازه‌نفس به سینما، پیشنهاد برای برگزاری سالیانه جشنواره، چرایی قرارگیری بخش ویژه فلسطین با امکان ارسال اثر تا ۳۰۰ ثانیه، توجه ویژه به توزیع آثار منتخب جشنواره، توجه جشنواره به توزیع بین‌المللی آثار و زنجیره اقتصادی آثار کوتاه و… به بحث و تبادل نظر گذاشته شدند.

گفتنی است چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ به دبیری یوسف منصوری و حضور چهره‌هایی چون احمدرضا درویش، محمدرضا شهیدی فرد، محمد حمیدی مقدم، سید امیر جاوید و محدثه پیرهادی به عنوان شورای سیاستگذاری اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.


پاسخ دهید