در ابتدای این نشست طهماسب صلح جو رئیس هیات مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران گفت: در این صنف ما برای دیگران مادر هستیم و برای خودمان زن بابا. سینما در وجه فرهنگی مدیون قلم و نوشته های شما است. در هر جایگاهی و مقام روزنامه نگاری که باشیم آنچه می نویسیم باعث می شود که سینما رونق بگیرد.
وی افزود: همه کسانی که برای سینما تحقیق می کنند به این موضوع توجه می کنند که درباره یک اثر در زمان خود چه مطالبی نوشته شده است. این جشنی که سالها است برگزار می شود در این انجمن، جدی ترین جشن سینمایی است چون از زاویه کاملا فرهنگی به فیلم ها پرداخته شده است. انتظار من این است که این صنف و جشن را جدی بگیرید. این مراسم با مطالب شما بازتاب پیدا می کند؛ چرا که ما باید خودمان ارزش های کار خودمان را مطرح کنیم.
در ادمه علی علائی درباره برگزاری این جشن گفت: این جشن روز ۲۵ دی ماه ساعت ۱۷ در تالار ایوان شمس برگزار می شود. ما در سالهای قبل مشکلاتی داشتیم اما لازم می دانم به خاطر برخی گشایش های صورت گرفته از سازمان سینمایی و در راس آن حجت الله ایوبی و رسول صادقی و همچنین موسسه تصویر شهر و سید هادی منبتی تشکر کنم.
وی ادامه داد: از سال گذشته شیوه رای گیری تغییر پیدا کرده است و به نوعی شبیه آکادمی شده است. تمام آثار در این بخش امتیازدهی می شوند و تا ۴۸ ساعت قبل از اعلام نامزدها، رای گیری پذیرفته می شود. ما سال گذشته آرا را با ۸۸ منتقد و نویسنده فعال و شاخص آرا بستیم. امسال از این مرز هم می گذریم و فکر میکنم تا پایان هفته به یک خروجی خوب و قابل دفاعی برسیم.
علائی افزود: داوران امسال از طریق وب سایت میتوانند رای گیری را انجام دهند. این آرا کاملا دقیق و با نرم افزار طراحی شده و بدون خدشه است. ما در بخش جشن منتقدان بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر زن و مرد و بهترین بازیگران مکمل، بهترین موسیقی متن، بهترین تدوین، جایزه خلاقیت و استعدادهای درخشان را داریم که این آخری به کارگردانان فیلم اول تعلق می گیرد. همچنین جایزه استعداد حرفه ای تهیه کنندگی و جایزه استفاده خلاقانه از دستاوردهای فنی را داریم که در نهایت ۲۱ دی ماه هم نامزدها اعلام می شود.
در ادامه سحر عصر آزاد دبیر جشنواره مطبوعات سینمای ایران گفت: فراخوان این جشن سال ۹۰ منتشر شد و در ارتباط با آثاری است که در حوزه نوشتاری و یا فضای مجازی منتشر شده است. این جشنواره در دو بخش اصلی و جنبی برگزار می شود.
وی ادامه داد: ما در بخش اصلی آثار نقد، گزارش، گفتگو، مقاله تحلیلی و… را بررسی می کنیم. در بخش جنبی هم نشریه دانشجویی، عکس، کاریکاتور و طنز را مورد ارزیابی قرار دادیم. البته در بخش جنبی خیلی آثار نداشتیم. اما در بخش اصلی حضور پررنگی از اهالی رسانه و منتقدان دیده شد. ما در ۱۰ رشته برگزیده داریم. این باعث افتخار است که این جشنواره را جدی گرفتید. همچنین از فعالان رسانه های نوشتاری و رسانه های فضای مجازی تقدیر می کنیم. دو تقدیر ویژه نیز از پیشکسوتان عرصه نقد داریم آقایان حسین گیتی و پرتو مهتدی.
عصر آزاد درباره داوران این جشنواره گفت: فریدون صدیقی، احمد توکلی، پرتو مهتدی، طهماسب صلح جو و حسین معززی نیا از داوران هستند. این آثار برای اینکه مصون بمانند با همکاری گلاره محمدی قبل از اینکه آثار را در اختیار داوران قرار دهیم، اسم نویسنده و یا لوگو نشریه را از بین بردیم تا بدون هیچ پیش زمینه ای داوران آثار را بررسی کنند. پس از جمع بندی بر اساس کدهای هر مطلب، نام افراد مشخص شد و کدها را در مقابل اسمی قرار دادیم. فراخوان چهارمین دوره نیز به زودی منتشر می شود.
علائی در پایان گفت: اما امسال در این بخش جشن دو تقدیر داریم که اسامی آنها اعلام خواهد شد.