سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۳ دی ۱۳۹۲ در ۱۲:۱۶ ب.ظ چاپ مطلب
مدیران حوزه هنری پشت صحنه یک فیلم/

بازدید رییس سازمان تبلیغات اسلامی از پشت صحنه فیلم سینمایی «مزار شریف»

mazarsharif1

رییس سازمان تبلیغات اسلامی و رییس حوزه هنری از پشت صحنه فیلم «مزار شریف» دیدار کردند.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی و رییس حوزه هنری از پشت صحنه فیلم «مزار شریف» دیدار کردند.

سوره سینما- روز یکشنبه ۲۲ دی ماه حجت الاسلام دکتر سید مهدی خاموشی به همراه محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری ، محمد حمزه‌زاده معاون حوزه هنری و سهیل جهان بیگلری مدیر عامل سازمان سینمایی سوره با حضور در پشت صحنه فیلم سینمایی «مزار شریف» به کارگردانی عبدالحسن برزیده در جریان مراحل تولید این فیلم قرار گرفتند.

حجت الاسلام خاموشی در این دیدار گفت: زمانی که ماجرای «مزار شریف» اتفاق افتاد، اوضاع منطقه به این شکل نبود. اما اگر دقت می کردیم متوجه می شدیم که طالبان که مولود اسلامی غیرواقعی و محصول آمریکا است، تنها محدود به آن دوره و زمان و مکان نمی‌شود و بعدها تغییر شکل داده و ادامه خواهد یافت.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: آنچه امروز در قالب جریان‌های تقلبی به اسم اسلام مثل تکفیری‌ها می‌بینیم همان تصویری است که طالبان از اسلام ارائه می‌داد. شما در این فیلمنامه و به واسطه مضمون انسانی و اعتقادی که دارد می‌توانید مخاطب جهانی داشته باشید. می‌توانید به این مخاطب تلنگر بزنید و به یادش بیاورید که چهره واقعی اسلام ناب محمدی چیست.

وی افزود: اسلام صهیونیستی شکل تکامل یافته جریانی است که با طالبان به راه افتاد، اما به آن محدود نشد و به کمک بعضی کشورهای غربی و همسایه ایران تقویت شد. متاسفانه این رویارویی هنوز ادامه دارد و «مزارشریف» می تواند ریشه های این تقابل را نشان بدهد و تقابل اسلام ناب و اسلام صهیونیستی  را به تصویر بکشد و نشان بدهد چرا بعضی کشورها با جمهوری اسلامی مخالفت می‌کنند.

mazarsharif2

دکتر خاموشی در بخش دیگری از سخنانش گفت: درست است دیپلمات‌های ایرانی در «مزار شریف» شهید  شدند و خونشان ناحق به زمین ریخته شد و فیلم قرار است این ماجرا را به تصویر بکشد اما فراموش نکنیم که این مقاومت ارزشمند است و باید آن را حماسی نشان دهیم. آنچه در دفاع مقدس دیدیم تجلی حماسه است، ملت ایران در هر کجای جهان مقابل ظلم ایستاده حتی اگر جانش را داده، باافتخار بوده. در مزار شریف هم آنچه اتفاق افتاد همراه با افتخار و غرور است.

منوچهر شاهسواری تهیه کننده فیلم «مزار شریف» در حاشیه این بازدید درباره روند تولید فیلم به حجت الاسلام خاموشی و هیات همراه توضیحاتی ارائه داد و گفت: در این فیلمنامه ماجرای فرار الله مدد شاهسون تنها بازمانده این ماجرا، از کنسولگری را به یک موقعیت دراماتیک تبدیل کردیم تا بتوانیم از خلالش به مسائل مختلف اشاره و حقایقی را بازگو کنیم. دغدغه من، آقای برزیده و دوستان حوزه هنری این بود که واقعیت طوری بیان شود که ساختار سینمایی و زیبایی داشته باشد و تاثیرگذار باشد.

این تهیه کننده ادامه داد: ماجرایی که در مزار شریف اتفاق افتاد از وجوه مختلف قابل بررسی است، منحنی التهاب در فیلمنامه به دلیل وقایعی که دیپلمات‌ها تجربه کردند بالا است و این التهاب و هیجان در طول فیلم تنیده شده است. طالبان به عنوان نیرویی که مقابل اسلام ناب ایستاده در فیلمنامه نقد شده، بدون این که صراحت کلامی وجود داشته باشد از طریق موقعیت‌های داستانی مشخص می‌شود طالبان متعلق به جریانی است که آمریکا می خواهد در منطقه ایجاد کند.

وی درباره طراحی دکور برای ساخت این فیلم گفت: در سینمای ایران فیلم‌های زیادی ساخته شده که در آنها از دکور استفاده شده، ما در این فیلم و در این سوله بسیاری از لوکیشن‌ها را ساختیم و ظرف روزهای آینده این سوله به یک استودیو تبدیل می‌شود که امکانات دیجیتال دارد و فیلمبرداری و صدابرداری در این محیط با سرعت و کیفیت بهتری انجام می‌شود.

شاهسواری پس از این توضیح، عواملی که سر صحنه حضور داشتند معرفی کرد. بازدید از دکورهای در دست احداث و پایان یافته این فیلم سینمایی بخش بعدی این بازدید بود. عبدالحسن برزیده کارگردان، مشکین مهرگان طراح صحنه و لباس، مسعود فیروزه مدیرتولید، فرید فرخنده کیش مدیر امور فرهنگی و تولید سازمان سینمایی سوره، حسین یاری بازیگر «مزار شریف» و … در این دیدار حضور داشتند.

«مزار شریف» محصول حوزه هنری است و فیلمبرداری آن بهمن ماه شروع می‌شود. داستان این فیلم درباره دیپلمات‌هایی است که در حمله تروریستی در مزار شریف در سال ۱۳۷۷ به شهادت رسیدند.