مراسم رونمایی از مستند «نامها» محصول حوزه هنری شامگاه سه شنبه ۱۳ اسفندماه در تالا ر سوره برگزار شد.
سوره سینما- آیین رونمایی از مستند «نامها» به کارگردانی رضا میرکریمی ساعت ۱۹/۳۰ سه شنبه ۱۳ اسفندماه با حضور حجت الاسلام دکتر سیدمهدی خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری، سهیل جهان بیگلری مدیر عامل سازمان سینمایی سوره، همسر شهید عباس دوران و جمعی از هنرمندان و سینماگران در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست میرکریمی ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: من از حوزه هنری و سهیل جهان بیگلری که زمینه تولید این اثر را فراهم کردند تشکر می کنم. این مستند داستانی به شیوه کامیک موشن ساخته شده، شیوه ای که می توان آن را ملهم از کتابهای کامیک دانست که البته در فرهنگ ما کمتر شناخته شده و میتوان به آن کتابهای مصور گفت. امشب دو بخش از این مجموعه مستند هفت بخشی با نام های «مصطفی» و «عباس» رونمایی می شود و مستندهای بعدی درباره شهید شیرودی، شهید همت، شهید باکری، شهید باقری و شهید خرازی در دست تولید است.
وی ادامه داد: این شیوه برای من کاری تازه بود، طراحی و رسیدن به شکل نهایی طبیعتا زمان می برد. همکاران خوبی در این پروژه داشتم که از بزرگان و نیروهای مستعد و خوش فکر حوزه انیمیشن و سینما هستند. این تکنیک و این شکل از کار با خودش محدودیت هایی به همراه داشت. می خواستیم در ۳۰ دقیقه فرازهایی مهم از زندگی این شهدای بزرگ را روایت کنیم. در نیم ساعت نمی شود قصه زیادی گفت پس نیاز بود که از مونولوگ استفاده کنیم و بخشی از اطلاعات را گفتار متن به مخاطب منتقل کند. ما به این که اثر مستند باشد پایبند بودیم و آنچه می بینید واقعیت است پس باید در عین اختصار و ایجاز بیان واقعیت را فراموش نمیکردیم. بنابراین به این تمهید رسیدیم که هر شهید با لحنی صمیمی قصه خود را روایت کند.
این کارگردان افزود: قطعا این تجربه اول ضعفهایی دارد. من برای فیلمهای سینمایی ام هم رونمایی نمیگذارم، این مسیر نیاز به پختگی و کمال دارد و آنچه من و دوستانم در سازمان توسعه سینمایی سوره را برآن داشت تا این مراسم را برگزار کنیم بزرگی و عظمت نامهایی بود که در این مجموعه به آنها پرداخته ایم. این شهدا ارزش این احترام و بیش از آن را دارند. وقتی از داشته های تمدن و فرهنگی یک کشور صحبت می کنیم به سراغ قهرمانانش میرویم. قهرمانانی که در طول تاریخ در حوزه های مختلف درخشیدهاند. قهرمانان سالهای دفاع مقدس با وجود تریبون های مختلفی که گاه به شکل سفارشی و بعضی مواقع رسمی به آنها پرداخته، شخصیتهایی مظلوم هستند. این را تلاش چند ساله من برای روایت بخشی از زندگی آنها به من نشان داد.
میرکریمی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دو سال سخت و پرتنش از دوران سیاسی و اجتماعی را با مطالعه در زندگی این شهیدان بزرگوار گذراندم. شاید این حس و حال به این خاطر است که ما هنوز به جنگ نزدیک هستیم و در جغرافیایی زندگی می کنیم که خطر آن وجود دارد. در آن دوران جوانانی که بعضی از آنها سنی کمتر از ۳۰ سال داشتند کارهایی بزرگ برای ما انجام دادند. اما ما تنها تصاویرشان را در خیابانها و بزرگراهها نصب کردیم. بعضی از ما از آنها دیوار می سازیم و استفاده سیاسی میکنیم، ناکارآمدیها و ناتوانیهایمان را زیر سایه این شخصیتها کمرنگ کنیم. این قهرمانان متعلق به فرد خاصی نیستند، متعلق به همه ملت هستند. این شهدای بزرگ هیچ یک شبیه هم نبودند، شاید در نقطه شهادت به یک جایگاه رسیده باشند اما در طول مسیر زندگی شان شبیه نبودند و مشابه هم زندگی نکردند.
این کارگردان ادامه داد: این شهدا از طبقات مختلف جامعه بودند، ذخایری معنوی عظیم که نباید به هر شکل از آنها استفاده کرد. نباید آنها را با مقاصد کوتاه مدت هزینه کرد، چرا که آسیب میبینند. این صحبت طولانی دلیل این موضع نیست که ما کار بزرگی انجام داده ایم من و گروه تولید این پروژه در مسیر ساخت «نامها» در آغاز راه هستیم و قطعا ضعفهایی داریم. من سعی کردم نگاه امروزی ام را بر این اثر حاکم کنم، کوشیدم همان حال و هوا، همان آرمانگرایی و فضا در اثر جاری و آن لحن صمیمی راوی قصه باشد. مخاطب این مجموعه نوجوانها هستند.
پس از سخنان میرکریمی مستند «مصطفی» درباره شهید دکتر مصطفی چمران روی پرده رفت.