سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۹ فروردین ۱۳۹۳ در ۱۲:۵۱ ب.ظ چاپ مطلب
انتقاد یک کارگردان سینما از ممیزی بی‌جای تلویزیون/

تلویزیون با آثار سینمایی مثل نامادری برخورد می‌کند

mehdi-rahmani

مهدی رحمانی به عملکرد تلویزیون در مورد نحوه پخش یکی از فیلم هایش در نوروز ۹۳ انتقاد کرد.

مهدی رحمانی  به عملکرد تلویزیون در مورد نحوه پخش یکی از فیلم هایش در نوروز ۹۳ انتقاد کرد.

رحمانی به سوره سینما گفت: فیلم «دیگری» را سال ۸۸ ساختم و نوروز ۹۳ برای اولین بار از تلویزیون پخش شد، اما ممیزی‌های تلویزیون به قدری آن را ناقص کرده بود که به نظرم معنای فیلم عوض شد. کسانی که نسخه سینمایی یا نسخه موجود در شبکه نمایش خانگی را دیده‌اند، می دانند که «دیگری» یک فیلم شریف و جاده ای است که یک مرد و یک پسر نوجوان در محوریت آن قرار دارند. بعد از پخش فیلم از تلویزیون عده زیادی از دوستانم با من تماس گرفتند و متعجب بودند که چرا تلویزیون اقدام به حذف پلان‌هایی کرده که واقعا دلیل منطقی نداشت.

وی افزود: صحنه‌هایی از «دیگری» حذف شده بود که هرچند آسیبی به روایت کلی نمی‌زد، اما دلیل نمی‌شود مسوولان تلویزیون خود را محق بدانند که این کار را انجام دهند، این کار من را به عنوان کارگردان «دیگری» دل آزرده کرد. برای مثال در جایی از فیلم کاراکتری که محمدرضا فروتن آن را بازی می‌کند در خلال گفت و گوی خود با یک سرباز، ترانه‌ای را اندازه چند بیت می‌خواند. نمی دانم چرا این قسمت را برداشته بودند. همچنین در بخش دیگری او در پاسخ به سوال صاحب مسافرخانه می گوید که این نوجوان فرزند خود اوست، اما گویا این موضوع هم دارای اشکال بوده که مسوولان تلویزیون نخواسته اند مخاطب ببیند! شاید بتوانم اینگونه حذفیات را غیرمهم به حساب بیاورم اما وقتی کار به جایی می‌رسد که تلویزیون تفکر موجود در یک فیلم را با حذفیات خود عوض می کند، نمی توان به سادگی تحمل کرد.

کارگردان «دیگری» گفت: فیلم من اینگونه به پایان می رسد که شخصیت نوجوان از اینکه مادرش به زور با عمویش ازدواج کرده بسیار ناراحت می‌شود و بعد از مشاهده مادرش کنار سفره عقد به دنبال محمدرضا فروتن می‌رود و صدایش می‌کند. این سکانس انتخاب این پسر را برای پدر داشتن نشان می‌دهد که نتیجه همسفر شدنش با این مرد است، اما تلویزیون با پخش نکردن قسمت آخر این برداشت را به خورد مخاطب داد که پسر هیچ تاثیری از سفرش نگرفته و چه بسا کم کم عمویش را هم به عنوان جایگزین پدر بپذیرد، در حالی که اصل فیلم چیز دیگری بود و در شکل فعلی پیام و مضمون اصلی فیلم به مخاطب آن منتقل نشده است.

مهدی رحمانی تصریح کرد: تلویزیون دارد با آثار سینمایی مثل نامادری برخورد می‌کند. ما فضای باز را در سریال‌های چند سال اخیر شاهد هستیم و من تعجب می‌کنم که این فضا گویا تنها برای آثار سینمایی نامطلوب است. گاهی این ممیزی محتوای فیلم را عوض می‌کند و سوال من این است اگر تلویزیون طرز تفکر فیلمی را قبول ندارد چرا آن را خریداری می‌کند؟

این فیلمساز در بخش پایانی سخنانش گفت: همه تمرکزم روی اکران «برف» است و در تلاشیم اواخر بهار آن را روی پرده بفرستیم. امسال به دلیل اینکه تابستان تقریبا همراه با ماه رمضان شروع می‌شود و قبل از آن جام جهانی فوتبال را پیش رو داریم اکران سختی برای کل سینما خواهیم داشت. امیدوارم حق هیچ فیلمی در هیچ عرصه‌ای تضییع نشود.

«دیگری» در حضورهای بین المللی جوایز مختلفی به دست آورده، این فیلم جایزه معتبر آسیا پاسیفیک را دریافت کرده است.