وی گفت: هادی باغبانی از هنرجویان مرکز آموزش حوزه هنری بود که در سوریه مظلومانه به شهادت رسید و فراتر از آن در کشور هم ما نتوانستیم حق او را ادا کنیم. شهید دیگر با نام حجت الاسلام انصاری رایزن فرهنگی ما در لبنان بود که در نخستین روز کاری خود به شهادت رسید. او نیز از دوستان خود ما بود که به هنر انقلاب اسلامی ارادت زیادی داشت و در مراسم های ما شرکت می کرد. آخرین تماسی که ما با او داشتیم یک روز قبل از شهادتش بود که در آن زمان اعلام کرد من را نیروی حوزه هنری در لبنان بدانید. شخص دیگر امیر حسین فردی است که سال گذشته او هم در چنین روزی در میان جمع ما بود. او از باورمندان به انقلاب بود و پیام رهبر درباره او بسیار گویا است که با واژه هایی چون انسان مومن و متعهد از او یاد می کنند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ویژگی های شهید آوینی عنوان کرد: شهید آوینی امروز نماد هنرمند انقلاب اسلامی در خارج و داخل است و بر همین اساس امروز به یاد او نامگذاری شده است.
مومنی با اشاره به اینکه به لحاظ کاری با آوینی همسایه بوده و ارتباطات نزدیکی با او داشته است از سه ویژگی این شهید یاد کرد و گفت: شهید آوینی سه ویژگی داشت که عمده بزرگواران ما واجد این ویژگی ها هستند. او انسان باورمند و معتقدی بود و به همه آنچه که شیعه باید اعتقاد داشته باشد باور داشت. اعتقاد راسخ وی به باورهای شیعه انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی بود. وی همچنین به حرکت انقلاب اسلامی معتقد بود و ظهور حضرت حجت را در امتداد این حرکت می دانست. او در مقالات و کتابهایش از ایجاد تمدن نوین اسلامی سخن گفته است که آن را می توانید در کتاب «آغازی بر یک پایان» ببینید. علاوه بر این اعتقادات که در آوینی قوی و با مبنای درست و محکمی بود، شهید آوینی بسیار اخلاقمدار و متشرع بود به شکلی که مسائل روشنفکری باعث نادیده گرفتن اخلاقیان و اعتقاداتش نمی شد.
رئیس حوزه هنری با اشاره به خاطرهای از یکی از دیدارهای خود با شهید آوینی عنوان کرد: شهید آوینی از منتقدان دولت سازندگی بود و با وزیر ارشاد وقت مخالفت هایی هم داشت. در آن زمان وی سردبیر دو مجله از جمله سوره مهر بود. روزی من آوینی را دیدم با هم سلام و علیک کردیم و من دیدم او بسیار عصبانی است و متوجه شدم که آوینی در سرمقاله مجله مطلبی را در نقد وزارت ارشاد و شخص وزیر نوشته که به جای وزیر محترم ارشاد در یک اشتباه چاپی «وزیر مختار ارشاد» نوشته شده بود. وی از این اشتباه بسیار عصبانی شده بود به وزیر نامه ای نوشته و اجازه توزیع مجله را نداد. بیان این خاطره برای این بود که نشان داده شود آوینی در همه مسائل بسیار اخلاقی و دقیق عمل می کرد.
مومنی شریف با اشاره به ویژگی دیگر شهید آوینی بیان کرد: دانشمداری از دیگر خصوصیات شهید آوینی بود و او در رشته خودش بسیار آدم مطلع و با سوادی بود به فرهنگ غرب تسلط داشت و از طرفی مبانی اسلامی را هم به خوبی می دانست. همچنین در حوزه تخصصی خودش به مسائل نظری سینما اشراف و آگاهی کامل داشت که در حوزه های دیگر مثل ادبیات، نقاشی و موسیقی نیز این آگاهی دیده می شد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به هنر انقلاب اسلامی عنوان کرد: هنر انقلاب اسلامی هنری است که سابقه روشن و قابل افتخاری دارد و آینده آن نیز روشن است بر اساس بعضی از آیات هنرمند مسلمان عزت را از خدا می جوید و اعتقاد دارد که آنچه که پیش خدا صعود می کند کلام پاک مبتنی بر اعتقاد و عمل صالح است. هنر اسلامی هنر الهام بخش و زمینه ساز تمدن نوین اسلامی و توحیدی و ولایی است و علاوه بر اینها هنری دارای مخاطب و مردمی است. انشاءالله در آینده درخشش هنر اسلامی را بیشتر خواهیم دید.
رئیس حوزه هنری در پایان سخنان خود این مراسم را مجلسی برای احترام به پیشکسوتان حوزه هنر اسلامی عنوان کرد و گفت: این پیشکسوتان زحمات زیادی برای هنر انقلاب اسلامی کشیدند در این مجلس از بعضی از این پیشکسوتان تقدیر شده است و امیدوارم در جلسات بعدی از عده بیشتری تجلیل به عمل آید.
در این مراسم که با حضور پیشکسوتان هنر انقلاب اسلامی همراه بود حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد، مجید شاه حسینی، حمید شاه آبادی ، علیرضا قزوه، رحمت امینی و جمعی از مسئولان و هنرمندان شرکت داشتند و از افرادی همچون خانواده شهید باغبانی، سید مسعود شجاعی طباطبایی کاریکاتوریست پیشکسوت، قادر طهماسبی شاعر، صادق مصلح گرافیست، عبدالحمید قدیریان نقاش، سعید کشن فلاح استاد حوزه تئاتر، عباسعلی برات پور و … تجلیل شد.