مراسم تجلیل از هنرنگاران رسانه عصر چهارشنبه ۲۲ مردادماه با حضور مسئولین فرهنگی کشور و اهالی رسانه های مختلف در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری هادی مولوی دوست مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری ضمن تقدیر از اهالی رسانه، اظهار کرد: جریان رسانه ای کشور بهویژه انتقال فعالیتهای حوزه هنری به دست شما سپرده شده است.
وی ادامه داد: نقطهی اوج در علم ارتباطات اقناع است؛ فرایندی پیچیده که با توسل به تعقل و احساس در قالب مهارتهای گوناگون کلام و غیرکلام و رسانهای، ذهنیت مخاطبان را جهت تغییر رفتار و وادار کردن به عمل معین تحت تأثیر قرار میدهد. اقناع حد واسط میان منطق و استدلال و تهدید و تنبیه به شمار میرود و این راه و این مهم جز با همیاری شما امکانپذیر نخواهد بود.
مولوی دوست با اشاره به این که حوزه هنری به عنوان قرارگاه ادبیات و هنر انقلاب اسلامی در اساسنامهی خویش دو مأموریت اصلی را برای خود تعریف کرده است، عنوان کرد: نخستین راه شناسایی، جذب، پرورش و معرفی استعدادهای هنری در عرصهی هنر متعهد و دیگری خلق آثار فاخر و نمونه در معرفی آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی و مکتب متعالی اسلام است که دو ماموریت اصلی حوزه هنری هستند.
مدیرکل اداره روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری همچنین گفت: در دههی نام گرفته به عنوان پیشرفت و عدالت، میکوشیم تا با سیاستهای اصلی جریانسازی فضای ادب و هنر، مرجعیت حرفهای در زمینهی هنر متعهد و حضور مؤثر منطقهای و بینالمللی برنامههای خود را براساس سند چشمانداز جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ مطالعه، برنامهریزی و به انجام رسانیم.
وی افزود: در چند سال اخیر این رویکرد توانست جای خود را در گفتمان هنر، بازیابی و عرصههای نوینی، نشانه رود تا جایی که رهبر فرزانهی انقلاب این بارِ مسئولیت را بر شانههای دستاندرکاران حوزه هنری با سجدهی شکر خویش از اقدامات صورت پذیرفته دوچندان ساختند.
مولوی دوست جریانها و فضاهایی که حوزه هنری انتقال دهندهی ارزشهای آن است را در برگیرنده عرصههای متنوع هنر دانست و عنوان کرد: رخدادها و برنامههای ما به سرانجام مطلوب نخواهد رسید تا هنگامی که با سعی و تلاش اهالی رسانه ترکیب نشده و طیفهای گوناگون مخاطبان را در بر نگیرد. اگر چه در سالهای گذشته برای این مهم گامهای خوب و درخور تقدیری برداشته شده اما با نگاهی به تحولات جامعه و از دیگر سو، نقش و جایگاه ایران اسلامی در سطح جهان، حضوری پُر صلابتتر برای انعکاس و جریانسازی هنر ارزشی و متعهد را توسط شما صاحبان هنر عرصهی اطلاعرسانی طلب مینماید.
وی خاطرنشان کرد: خبرنگاران، خود از اقلیم هنرمندان بوده و میبایست رسالت خویش را در این مسیر ایفا نمایند و از همین رو، این مراسم تجلیل از هنرنگاران نام گرفته است. بنابراین لازم است در دور نوین فعالیتهای حوزه بازنمایی این نقش بیبدیل توسط شما خبرنگاران گرانقدر در گام اول در میان دستگاهها، نهادها و مسئولان و در گام دوم طیفهای مختلف مردم بازتعریف شود. حوزه کوشیده است تا خود بر جریان رسانهای با توجه به اقتضائات این دوره وارد شود و در کنار شما با فعالیتهای مختلف در جهت خلق آثار رسانهای گام بردارد اما باز تاکید مینماید که این مهم تنها و تنها با همدلی تمام اصحاب رسانه با مهر، محبت، صفا و همدلی امکانپذیر خواهد بود.
در ادامه مراسم محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: روز خبرنگار را با چند روز تاخیر خدمت شما عزیزان تبریک میگویم و درود میفرستیم به روح طیبه شهدای خبرنگار که این روز به نام آنان نام گذاری شده است.
وی افزود: در همین چند روز گذشته عزیز هنرمندی که از اهالی رسانه بود از میان ما رفت، جناب آقای پرتوی که با همان عکس مشهور خود، از رژه همافران نیروی هوایی در محضر حضرت امام (ره) آن روز را به یادگار گذاشتهاند. شکی نیست که انتشار این عکس در سرعت بخشیدن به روند انقلاب اسلامی و شکل گیری انقلاب اسلامی نقشی بسزا داشت و باعث مایوس شدن فرمانبرداران رژیم شاهنشاهی شد.
مومنی شریف در مورد نام گذاری روز خبرنگار گفت: این روز به نام شهید صارمی و اتفاقات مزار شریف است که حوزه هنری در مورد آن فیلمی ساخته و در این فیلم ابعاد تازه و بیشتری از این واقعه در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت. وی سپس خطاب به اهالی رسانه حاضر در تالار سوره گفت: شما دبیران سرویس ادب، فرهنگ و هنر در رسانههای خود هستید؛ این بخش مهمترین بخش رسانه است چون کشور هر چه دارد از فرهنگ است، فرهنگی که از دین بزرگ و آسمانی ما، دین اسلام و آموزههای آن برگرفته و نشات گرفته شده و سرمایهای برای ما است.وی افزود: حوادث بزرگی در این مملکت توسط فرهنگ مدیریت شده است و در برابر حوادث بسیار بزرگ و شکنندهای ایستادگی کرده و گاه باعث نجات شده است.
رئیس حوزه هنری سپس با اشاره به نقش اساسی فرهنگ در تمامی ارکان جامعه گفت: ما هر چه افتخار داریم از فرهنگمان است، حتی در حوزههای فناوری، نظامی، بسیاری از ما قدر این فرهنگ را نمیدانیم، در تمامی عرصهها حتی ساخت ساختمانها و مدیریتی که صورت میگیرد و کسی که در راس است اگر چیزی از فرهنگ نداند، بسیار آسیب رسان میشود. لذا باید در این سالی که به نام فرهنگ نام گذاری شده، بیش از گذشته جامعه را با مقوله فرهنگ آشنا کنیم.
وی افزود: در سال گذشته در خدمت شما، به مقوله زبان فارسی پرداختم، زبان فارسی به عنوان یکی از ارکان فرهنگ ما است و مسئولان فرهنگی ما نگران آسیب رسیدن به آن هستند که این نگرانی، جدی است و عدهای بیاعتنا هستند. من جایی ندیدهام که یک ملت اصیل، به مانند بسیاری از مردم ما به زبان خود بیاعتنا باشند، کشوری که به زبان خود بیاعتنا باشد، کشور بیریشهای است. این بیاعتنایی نباید بیشتر شود زیرا زبان فارسی یکی از مهمترین عناصر فرهنگی ملت ما است.
مومنی شریف در پایان با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر از هنرنگاران رسانه و گردهمایی عظیم «غزه تنها نیست» گفت: این مراسم در تقدیر از شما است که در سالی که گذشت، نسبت به انعکاس اخبار حوزه هنری اهتمام داشته و همت گماردهاید و آخرین زحمتی که شما کشیدید، گردهمایی عظیمی بود که هنرمندان ما در حمایت از مردم مظلوم غزه تحت عنوان «غزه تنها نیست» برگزار کردند؛ در اصل ما به ندای هنرمندان برای برگزاری این مراسم لبیک گفتیم و در کمتر از دو روز با اطلاع رسانی شایسته شما صورت گرفت و همه بزرگان موثر هنر کشورمان مطلع شدند و تشریف آوردند یا حمایت خود را اعلام کردند.
در پایان این مراسم از ۱۵ خبرنگار برتر در حوزه های فرهنگی، هنری و ادبی رسانه های کشور با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، هادی مولوی دوست مدیرکل اداره روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری، اسماعیل زقر مدیر حراست حوزه هنری، علی کاشفی پور مدیر دفتر طرح و برنامه حوزه هنری، حبیب ایل بیگی مدیرعامل انجمن سینمای جوان تقدیر به عمل آمد.
این خبرنگاران شامل خانم زندیان مدیر گروه محترم فرهنگی و هنری رادیو فرهنگ، آقای صفائیان سردبیر محترم خبری ۲۲ صدا و سیما، آقای قاسمی مدیر گروه محترم شبکه جهانی جام جم، آقای قاسمی خبرنگار محترم شبکه خبر، آقای عرفانی خبرنگار محترم واحد مرکزی خبر، مونا برجیخانی خبرنگار محترم فرهنگ و ادب خبرگزاری تسنیم، خانم ساره دستاران دبیر محترم فرهنگ و ادب خبرگزاری ایسنا، احسان هوشیارگر خبرنگار محترم فرهنگ و هنر خبرگزاری فارس، عطیه مؤذن خبرنگار محترم فرهنگ و هنر خبرگزاری مهر، آقای اطاعتی خبرنگار محترم فرهنگی خبرگزاری ایرنا، خانم حاج محمدی دبیر محترم فرهنگ و هنر خبرگزاری ایلنا، محسن غلامی دبیر محترم فرهنگ و هنر خبرگزاری نسیم، مریم شهبازی خبرنگار محترم فرهنگ و هنر روزنامه ایران، اکرم محمدی دبیر محترم فرهنگ و هنر روزنامه خراسان و خانم کریمی خبرنگار محترم فرهنگ و هنر روزنامه کیهان بودند.