فرزند امین تارخ حساسیت یک نسل از بازیگران در انتخاب نقش و حضور در سینما را عامل ماندگاری آنان دانست.
سوره سینما- بسیاری از بازیگران سینما به واسطه پیوندهای خانوادگی وارد این حوزه میشوند. داشتن پدر و مادری که در فضای حرفهای سینما فعالیت میکنند، امتیازی است برای حضور در سینما و تلویزیون. نیما تارخ که در مجموعه «من یک مستاجرم» به کارگردانی پریسا بخت آور مقابل دوربین رفته، فرزند امین تارخ یکی از مهمترین بازیگران سینمای ایران در اواخر دهه ۶۰ و دهه ۷۰ است، اما مدتها است از بازیگری فاصله گرفته. به بهانه برگزاری آیین بزرگداشت امین تارخ در جشن سینمای ایران، با نیما خاطرههای سینمایی کودکیاش را مرور کردیم.
نیما تارخ به سوره سینما گفت: اگر بخواهم نام ببرم «سرب»، «مادر» و «مجسمه» از جمله فیلم هایی هستند که در بین آثار پدرم آنها را بیشتر دوست دارم. در کل انتخاب بهترین کارهای پدرم کمی سخت است. همه بازیهایش را دوست دارم و در این سالها شاهد بودهام که هیچگاه بی گدار به آب نزده. از این جهت او همیشه باعث افتخار من است. حساسیتی که او روی کار داشت شاید منحصر به همان نسل است و متاسفانه در بازیگران امروز کمتر شاهد چنین وسواسی هستیم.
این بازیگر افزود: بین ما مکالمات سینمایی زیاد رد و بدل می شود، اما اغلب بحثمان به فیلم های غیر ایرانی میگذرد. در شرایطی که روند سینما آن طور که باید پیش نمیرود، برخورداری از چنین جایگاهی برای پدر مایه مباهات است. کودکی من با سینما و فیلم های پدرم همراه بود. قطعا خاطرات زیادی از آن دوران برایم به جا مانده که بیشتر به رابطه پدر و فرزندی مربوط میشود تا خاطره های سینمایی و مردمی. مثلا کم پیش میآمد که شام را بیرون از منزل صرف کنیم و مردم واکنش نشان ندهند و محبت نکنند. زمان کودکی ما به خاطر شرایط حاکم بر جامعه، با پدر خیلی کم در فضای عمومی حاضر میشدیم. آن دوره مثل الان بازیگران و خانوادهشان برای مردم شناخته شده نبودند.
بازیگر مجموعه تلویزیونی «من یک مستاجرم» درباره فعالیت های این روزهایش گفت: شرایط فعلی سینما و تلویزیون دیگر پاسخگوی ذوق و قریحه شخصی من نیست. شاید من آرمان گرایانه فکر میکنم اما در شرایطی که مردم دیدن سریالهای دوبله شده ترکی را به تلویزیون ترجیح میدهند تمایلی به حضور در این رسانه ندارم. سینما هم وضعیتی مثل تلویزیون دارد. دوره «یزدگرد سوم»، «باشو غریبه کوچک» ،«پرده آخر» و «ناخداخورشید» مدت هاست به سر آمده. بعید میدانم آن دوره بازهم تکرار شود. این روزها مشغول هیچ کاری نیستم، نه اینکه نسبت به بازیگری دافعه داشته باشم، اما ترجیح میدهم از فضای بازیگری فاصله بگیرم.
آقا نیما تارخ چرا وبلاگ ندارین یا ازخودتون بیوگرافی توی ندارین
نیما تارخ درست میگه البته نگاه کلان به هنر سینما از علل اساسی افت شدید این هنر هست که حتی الانه همون سینمای جوان پسند اواسط دهه ۸۰ هم از بین رفته، جوونهای این عرصه هم همه میخان نیومده صاحب سبک بشن و تارخ و مهدی هاشمی بشن
شما فکر کنید اینا بخان یزدگرد استاد تارخ فقط رو خانی کنند اون موقع متوجه فرق سال نوری امثال اینها با اساتیدی مثل تارخ میشید