رییس حوزه هنری اردبیل حمایت از سینماگران جوان را یکی از اولویتهای اصلی خود دانست.
ساسان ناطق در گفت و گو با سوره سینما، از افزایش فعالیت این مرکز در حوزه سینما خبر داد و گفت: با توجه به این که در کشور جشنواره های سینمایی زیادی برگزار میشود، حوزه هنری استان اردبیل، تمرکز خود را بر روی تولید، یعنی کاری که تخصص آن را دارد گذاشته است. برای همین امسال جشنواره ای در سطح استان نداریم. ارشاد در این زمینه تخصص دارد و ما هم با آن ها موازی کاری نمی کنیم.
وی افزود: از ابتدای امسال مستندهای «حدیث دیگران» از امین صبور و «جمعه ها و یک شنبه ها» اثر رضا عیسی پور تولید شده اند. فیلم دوم درباره یک بازارچه سنتی است. چهار عنوان فیلم داستانی در سال ۹۳ تولید کردهایم. «آن مرد» یاشار منوچهری، « delete » امین موسوی و حسین درازی، «گل یا پوچ» مهدی خروشی و «کاش ماه یک شب میهمان ما بود» آرمان دامن خشک نیز مراحل پایانی تولید خود را گذراندند.
ناطق درباره تولیدات بخش انیمیشن گفت: «نوای ماندگار» امین طهماسبی نیز به پایان رسیده است. این انیمیشن با تکنیک شن و ماسه کار شده است و انتظار داریم با استقبال خوبی مواجه شود. «نخ کش» ساخته زینب قربانی نیز به زودی آماده می شود. زینب قربانی با انیمیشن «کلاغ» دو سال قبل توانست رتبه اول جشنواره رضوی را به دست بیاورد.«یکی در میان همه» از حمید عزیزی و «فرستنده زمین، گیرنده آسمان» اثر یاشار منوچهری نیز داستانی های در حال تولید هستند.
این مقام مسئول با اشاره به پروژه هایی که عقد قرارداد آن ها به پایان رسیده و تولیدشان قطعی شده اشاره کرد و گفت: «سه نقطه ته خط» پورفردی، «گنگ» غریب منوچهری و «من و عروسکم با تو» اثری با موضوع سرطان و برای گروه سنی کودک و نوجوان از نسرین هوشیار نیز به زودی وارد مراحل تولید می شوند. از این میان دو فیلم متعلق به فیلمسازان فیلم اولی است.
وی درباره حمایت از فیلمسازان جوان نیز توضیح داد: سیاست ما حمایت از فیلمسازان جوان است. چون فیلمسازان با تجربه تر چند کار ساخته اند و با نمایش آن در جشنواره های ملی و بین المللی دیده شده اند. حق آن ها هم هست که فیلمشان دیده شود. بنابراین به دنبال کادر سازی و انتقال تجربه هستیم.
ناطق توضیح داد: استعدادهای جوان از بین فیلمسازانی که در جشنواره ها شرکت می کنند شناسایی می شوند. یکی از آن ها جشنواره فیلم و عکس «عذرا» است که در استان برگزار می شود و حوزه هنری هم در بخش مالی و داوری از آن ها حمایت می کند. امسال سه کار از مناطق مرزی استان داریم. یکی از این مناطق که هنرمندان زیادی دارد پارس آباد است.
او به پروژه «دیروزهای گمشده» سمانه علیزاده اشاره کرد و گفت: این کار نیز تایید شده است ولی احتمال دارد حوزه هنری آن را به صورت مشارکتی بسازد و یا راسا به عنوان سازنده اقدام کند. حوزه هنری برای خودش برند شده است و برای همین است که تاکید روی ساخت فیلمنامه هایی که تایید می کنیم نداریم. مهم این است که روند کار به خوبی پیش برود. بسیاری از فیلمنامه هایی که در حوزه هنری تایید می شود به راحتی توسط دیگر موسسات پذیرفته شده و ساخته می شوند. ما هم استقبال می کنیم.
رئیس حوزه هنری اردبیل، با اشاره به این که امسال ۱۳ فیلم در حوزه هنری اردبیل ساخته شده است گفت: ما امسال جشنواره ای نداریم. به دنبال جشنواره های کیفی هستیم. بیشتر دنبال حمایت در ساخت فیلم هستیم. برای همین مشاور فیلمنامه آوردیم و تلاش کردیم به هنرمندان کمک کنیم فیلمنامه های اصولی بنویسند. تخصص ما تولید است.
او درباره حضور فیلمسازان اردبیلی در جشنواره های مختلف نیز گفت: امسال اردبیلی ها ۱۵ عنوان رتبه بین المللی کسب کردند. در سطح ملی هم افتخاراتی داشتند. ولی رویکرد ما این است که اگر فیلمسازی رتبه ای آورد باید باز به او کار بدهیم که دلگرم شود. در مجموع با کاهش در اعتبارات بخش سینمایی در سال جاری مواجه بودیم اما کمبود منابع اصلا موجب این نشده است که پروژه ای را مسکوت بگذاریم. اعتبار موجود را اگر با میزان استقبال هنرمندان بسنجیم کم است. به همین خاطر با انجام مشارکتی کارها، نمی گذاریم کاری روی زمین بماند.