اولین دوره نمایش فیلمهای منتخب جشن خانه سینما در کلن با برپایی نشست خبری آغاز به کار کرد.
سوره سینما- به گزارش روابط عمومی این جشنواره، سیامک پورشریف ، محمد مهدی عسگرپور، فرهاد توحیدی، غلامرضا موسوی و محمد علی باشه آهنگر از حاضران در این نشست بودند. پورشریف مسئول این جشنواره با اشاره به برپایی موفق اولین جشنواره فیلم های ایرانی در کلن که خرداد ماه گذشته برگزار شد گفت: از همان موقع به فرهاد توحیدی پیشنهاد کردیم با توجه به سه سال برگزار نشدن جشن سینمای ایران، برای اولین بار فیلم های منتخب این جشن را در کلن آلمان نمایش دهیم که مورد موافقت واقع شد.
این تهیه کننده ادامه داد: ارتباط با بازار آلمان به عنوان یکی از مهمترین بازارهای سینما و تلویزیون دنیا می تواند برای سینمای ایران بسیار مفید باشد. ارتباطی که به خاطر تحریم ها کمرنگ شده و خانه سینما می تواند گام موثری در این جهت بردارد.
فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره خانه سینما هم با بیان اینکه هرسال آثار منتخب جشن سینمای ایران در آذر ماه در کلن آلمان به نمایش در خواهد آمد اظهار کرد: امسال اولین دوره است و امیدواریم کاستی های موجود از سال بعد برطرف شده و شکل منظم تری به خود بگیرد.
وی با اشاره به آمار بالای تولید فیلم در ایران گفت: هر سال رقم قابل توجهی بین ۸۰ تا ۹۰ فیلم تولید می شود و بالغ بر هزار فیلم کوتاه که ظرفیت خوبی برای اکران بین المللی دارند اما متاسفانه علی رغم حضور موفق جشنواره ای و کسب جوایز مهم جهانی تاکنون سهم شایسته ای از بازار بین المللی بدست نیاورده ایم.
این فیلمنامه نویس تاکید کرد: اگر بخش خصوصی فعال شود و بتوانیم با بازارهای بین المللی ارتباط برقرار کنیم می توانیم از لحاظ کمی و کیفی به پیشرفت های خوبی برسیم.
غلامرضا موسوی رئیس شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران هم با اشاره به کم کاری هایی که در ارتباط با سینمای دنیا شده است گفت: امیدوارم اقداماتی که از سوی خانه سینما شروع شده باعث شود بازار ما تنها محدود به کشورمان نباشد.ما اصل را بر حضور جشنواره ای گذاشتیم و تاکنون اتفاقات خوبی برای نمایش آثار ایرانی در خارج از کشور نیافتاده است در حالیکه سینمای پاک ایران در بسیاری از کشورها مخاطب دارد و می توان بازاریابی خوبی انجام داد.
محمد علی باشه آهنگر که با فیلم «ملکه» در این برنامه حاضر است با اشاره به واکنش های مختلفی که به فیلمش در ایران شده است گفت: برایم جالب است تماشاگران در اینجا چه واکنشی خواهند داشت. فراهم شدن چنین امکانی جای تقدیر دارد خصوصا برای یک فیلم جنگی که پیام صلح دارد.
محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما هم در پاسخ به سوالی درباره مطالبات اصلی خانه سینما از دولت اظهار کرد: بحث اصلی ما امنیت شغلی همکارانمان است و معتقدیم این موضوع با همکاری متقابل به نتیجه مطلوبی می رسد و منتظر اتفاقات ویژه ای در این خصوص هستیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره محدودیت های ارتباط سینمای ایران با سینمای دنیا گفت: ما هرچه برای سینمای ایران مفید بدانیم انجام می دهیم مانند ارتباطی که در زمان دولت گذشته در بدترین شرایط با آکادمی اسکار برگزار شد. تلاش ما این است در این حوزه اقدامات موثری داشته باشیم.
این کارگردان وضعیت کار در سینمای ایران را مناسب عنوان کرد و ادامه داد: در همین کشورهای اروپایی تعداد تولیدات محدود است و شاید کارگردانی برای ساخت فیلمش پنج سال زمان صرف کند در حالیکه این وضعیت در سینمای ایران متفاوت است و جوان های زیادی مشغول به کار هستند.
نمایش فیلم های منتخب جشن سینمای ایران که از روز گذشته(جمعه) آغاز شده تا ۹ آذر ماه در کلن ادامه خواهد داشت. این برنامه توسط خانه سینما با همکاری فستیوال فیلم های ایرانی کلن برگزار می شود.