علیرضا رضاداد در نشست خبری جشنواره فیلم فجر سیاست پرهیز از تنش و حاشیه را ادامه داد.
سوره سینما – برگزاری نشست خبری در رویدادهای مختلف با اهداف تشریح اهداف و توضیح مکانیزم رفتاری مدیران برای برگزاری و همچنین پاسخگویی به ابهاماتی است که برخی رسانه ها در ذهن دارند. نشست خبری سی و سومین جشنواره فیلم فجر هم صبح امروز یکشنبه ۲۱ دی ماه با همین نگاه و رویکرد در هتل انقلاب تهران برگزار شد. با توجه به بهانه ای که برای برگزاری این نشست پیش از آغاز جشنواره وجود داشت ، طبیعی به نظر می رسید که در سطحی فراگیر مورد توجه رسانه های گروهی اعم از جراید چاپی و رسانه های مجازی و تصویری قرار گیرد.
جمع کثیری از خبرنگاران و عکاسان و تصویربرداران رسانه های مختلف در سالن هتل انقلاب تهران گرد آمدند تا به اظهارات دبیر جشنواره گوش کنند و مهم ترین بخش ها را برای تنویر افکار عمومی و مخاطبان سینمایی انعکاس دهند . طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در ستاد جشنواره برنامه در حال و هوایی صمیمانه و با تعامل متقابل هر دو طرف آغاز شد و پس از تشریفات ابتدایی علیرضا رضاداد در جایگاه خود نشست تا پاسخگوی سوالات مختلف باشد . دبیر جشنواره پس از ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت هایی که در حوزه انتخاب فیلم ها و مسائل اجرایی و تعامل با بخش های مختلف سازمان سینمایی به مساله مراقبت از شرایط سینما بعنوان یکی از اهداف رسانه ها اشاره کرد و ضمن تاکید به شرایط دشوار فیلمسازی در کشور به روحیه حساس هنرمندان نیز نظر داشت و معتقد بود که در چنین وضعیتی یک جریان و پرسش غافلگیرانه و نابهنگام می تواند معادلات را بهم بزند و واکنش هایی ایجاد کند که به سود سینمای کشور نباشد.
این نگرانی از بهم ریختن فضای همدلی در سینما یکی از بارزترین تاکیدها و حساسیت هایی بود که رضا داد در طول سخنان خود بارها از آن یاد کرد . نکته ای که در اظهارات رضاداد به طرز محسوسی نمایان بود مدیریت فضای پیش از برگزاری جشنواره و نغلتیدن در حواشی احتمالی بود . رضا داد در مقاطع مختلفی از جلسه بر لزوم همکاری صمیمانه رسانه ها برای ایجاد همدلی و پرهیز از قضاوت های پیش گویانه تاکید داشت . دبیر جشنواره فیلم فجر با تاکید بر اینکه تمامی کسانی که در عرصه سینما اظهار نظر می کنند با نگاهی مشترک به منافع و سرمایه های ملی به چنین عملی دست می زنند ، اهالی رسانه را به اجتناب از تعبیرهای حساسیت زا تشویق کرد . طبیعی بود که در میان پرسش هایی که حاضران از دبیر جشنواره فیلم فجر داشتند بخش هایی هم به مسائل حساس و اتفاقاتی مربوط می شد که در روزهای منتهی به جشنواره حرف و حدیث های زیادی پیرامون آنها شکل می گیرد . مسائل مختلفی چون ملاحظات صنفی، انتخاب های سلیقه ای ، نبود آثار برخی چهره های سینمایی در بخش نهایی و بحث دخیل بودن نظراتی خارج از چهارچوب سازمان جشنواره و از این دست مسائل که رضا داد به تک تک آنها پاسخ داد و به نوعی میتوان گفت که در مجموع به یک برنامه هدفمند و خارج از مباحث نامتعارف تاکید کرد و ضمن برخورداری از یک نگاه مستقل در مراحل گوناگون این رویداد سینمایی میل خود به دوری کردن از ایجاد فضای دوقطبی در برگزاری جشنواره را نمایان کرد.
با توجه به سوابق مدیریتی رضا داد در سینمای کشور باید اذعان داشت که وی با تجربه ای سرشار از مدیریت های مختلف خود در حوزه سینمایی امروز با آمادگی و اشراف بر ابعاد گوناگون این رویداد سینمایی به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر بر صندلی خود تکیه زد و با استراتژی پیشگیری از چالش های احتمالی و احترام متقابل به متقاضیان و پذیرفته شدگان ، هیات های انتخاب و داوران و زیر مجموعه های فعال در زمینه برپایی جشنواره و همچنین تعامل حداکثری با رسانه های جمعی ، خود را برای پشت سر گذاشتن جشنواره ای آرام و با کمترین حاشیه آماده کند . البته که ایجاد حاشیه های خواسته و ناخواسته در این مسیر اجتناب ناپذیر است ، اما با توجه به نشست امروز پر واضح بود که برگزارکنندگان جشواره سی و سوم و در راس آنها دبیر جشنواره، تمام انرژی و پتانسیل ها و تجربه خود را به کار گرفته اند که با عملکردی که خوشایند اکثریت گروههای فکری مرتبط با سینما است ، جاذبه ای ایجاد کنند برای ایستادن در برابر دافعه ای که برخی ها به زبان می آوردند و اینها به تعبیر دبیر جشنواره قضاوت هایی زود هنگام بود و این طیف را به ارزیابی های کارشناسانه پس از برگزاری جشنواره فیلم فجر توصیه کرد . با این تفاسیر و با نگاهی به خروجی نشست امروز دبیر جشنواره و نوع گفتگو و پاسخ های موجود، به نظر می رسد که فارغ از هر گونه پیش گویی در خصوص کیفیت آثار و نحوه داوری ها و منتخبان ، رضاداد و همکاران او در سازمان جشنواره با یک برنامه هدفمند تا به اینجا توانسته اند یک نگاه مثبت و حداکثری را به سوی خود جلب کنند و بی شک در ادامه نیز با همین الگو و براساس همان نکته کلیدی پرهیز از دوقطبی شدن و ایجاد فضای همدلی پیش خواهند رفت تا روزهایی آرام و با کمترین حاشیه را برای سی و سومین دوره جشنواره رقم بزنند.
حالا اینکه تا چه حد چنین رویکردی نتایج دلخواه برگزارکنندگان و همچنین حاضران و مخاطبان عام و خاص را به بار خواهد آورد، مساله ای نیست که امروز بتوان درباره آن پیش بینی کرد و باید در انتظار نشست و با نگاهی موشکافانه به عملکرد مدیران این دوره جشنواره و زیر مجموعه های آنها نگریست.