سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۸ بهمن ۱۳۹۳ در ۹:۰۹ ق.ظ چاپ مطلب

با چنگ و دندان سینماهای ارومیه را حفظ کرده‌ایم

ghoreyshi1

مدیر امور سینمایی آذربایجان غربی تاکید کرد حفظ سینماهای حوزه هنری در این منطقه با عشق و تعصب اتفاق افتاده است.

مدیر امور سینمایی آذربایجان غربی تاکید کرد حفظ سینماهای حوزه هنری در این منطقه با عشق و تعصب اتفاق افتاده است.

سوره سینما- سیداحمد قریشی از سال ۱۳۶۸ در حوزه سینما فعال بوده و زندگی و حرفه‌اش با سینماداری گره خورده است. او با اشاره به ویژگی‌های مهم مناطق مرزی تاکید می‌کند ارومیه به عنوان شهری بزرگ و پرجمعیت، نیازمند پردیس سینمایی و توجه بیشتر مسئولان فرهنگی و مدیران حوزه هنری برای سامان دادن به وضعیت سینماهای این شهر است. او هشدار می‌دهد که با ادامه این روند سینماهای ارومیه تعطیل می‌شوند.

حوزه هنری در ارومیه سه سینما دارد. وضعیت این سینماها به نظر کاملا مطلوب نیست و سالن‌ها قدیمی و فرسوده شده‌اند.

سیداحمد قریشی: سینما انقلاب متعلق به سال ۱۳۳۸ است و ۶۰۱ صندلی ظرفیت دارد. سینما ایران در سال ۱۳۴۲ تاسیس شده و ۷۵۰ صندلی دارد. سینما آزادی سال ۱۳۴۱ با ۷۵۰ صندلی راه‌اندازی شده است. همان طور که اشاره کردید سینماها بازسازی و نوسازی کامل نشده و نیازمند توجه جدی است.

این سه سینما در مناطق تجاری قرار دارند. این برای جذب مخاطب امتیاز است؟

سینما آزادی در خیابان خیام که یکی از مراکز تجاری شهر است قرار دارد و سینما ایران و انقلاب هم در مراکز اصلی شهر هستند. این ویژگی معایب و محاسنی دارند. دسترسی به این سینماها ساده است. جوان‌ها بیشتر در این سینماها فیلم می‌بینند و خانواده ها معمولا ۵ شنبه و جمعه به سینما می‌آیند. اما بافت شهر تغییر کرده و باید برای مناطق شمالی هم به فکر سالن باشیم.

به نظر می‌رسد ارومیه نیازمند یک پردیس است. برای این موضوع برنامه‌ای ندارید؟

شما به آمار فروش فیلم ها در سینماها توجه کنید، پردیس ها باعث جذب مخاطب می شوند. مردم دوست دارند در فضاهایی امن و آرام فیلم ببینند. سینما هویزه مشهد پیش از این فروشی متوسط داشت اما با احداث پردیس مخاطبان بیشتری به سمت این سینما می‌روند. سینما بهمن سنندج و سینما آزادی کرمانشاه هم این ویژگی را دارند. ارومیه شهری فرهنگی با جمعیت جوان است، قطعا برای این نسل باید برنامه‌ریزی شایسته داشت، باید خوراک فکری و فرهنگی مناسب تهیه کرد.

از نظر دانشگاهی هم ارومیه وضعیت مناسبی دارد، می‌توان روی جلب نظر جمعیت دانشجو حساب کرد.

بله. حدود ۲۰ هزار دانشجو در این شهر تحصیل می‌کنند. این یک امتیاز است و می توان برای استفاده از این فرصت، برنامه‌ریزی کرد. یک موضوع مهم دیگر در این زمینه وضعیت یک شهر مرزی است. ارومیه با سه کشور مرز مشترک دارد. هر شهروند به راحتی و با قیمتی پایین می‌تواند یک دستگاه دریافت کننده ماهواره تهیه و از برنامه های شبکه های خارجی استفاده کند. اقبال به برنامه های این شبکه ها در سال های اخیر رشد داشته است. این نگران کننده است. مقام معظم رهبری امسال در پیام نوروزی شان به اهمیت مسئله فرهنگ تاکید کردند، اما متاسفانه حمایت از فرهنگ به شکل جدی اتفاق نیفتاده است.

گویا موسسه بهمن سبز برای ساخت پردیس در ارومیه برنامه دارد.

بله. آن طور که پیشتر عنوان شده بود قرار بود در شهرهای تبریز، شیراز و ارومیه پردیس سینمایی ساخته شود. دوستان بازدیدهایی از شهر داشتند. وضعیت سالن‌ها را دیدند و وعده‌هایی دادند اما متاسفانه گویا ساخت پردیس در ارومیه از برنامه دوستان در بهمن سبز خارج شده است.

ghoreyshi2

مسئولان شهر و مدیران نهادهای فرهنگی ارومیه برای ساخت پردیس با حوزه هنری همکاری می‌کنند؟ ضرورتی برای این همکاری حس کرده‌اند؟

همان طور که اشاره کردم متاسفانه مشکل شهرهای فرهنگی کم نیست و مدیران این شهرها هم به مسائل اقتصادی و معیشتی بیش از موارد فرهنگی توجه دارند. استاندار جدید ارومیه بیشتر به دنبال این است که طرح منطقه آزاد تجاری را دنبال کند. اما فرماندار تلاش بسیاری برای ساخت پردیس دارند و تمایل دارند که این پردیس حتما ساخته شود. مذاکراتی با مدیران حوزه هنری داشته‌اند. حتی اگر اولین پردیس در آذربایجان غربی در ارومیه ساخته نشود، در خوی ممکن است ساخته شود و این برای مردم منطقه موهبت محسوب می‌شود.

شما برای مخاطبانتان امتیاز ویژه‌ای برای فیلم دیدن در سینماهای حوزه هنری فراهم کرده‌اید؟

ما در حد توان تلاش می‌کنیم وضعیت سینماها آبرومند و مناسب باشد. اگرچه با توجه به قدمت سالن‌ها نمی توان روی کهنگی و فرسودگی خط بطلان کشید. از سویی با نهادهای فرهنگی و کشوری مذاکره کرده و از طریق ارائه بلیت به آنها، امکان فیلم دیدن را برای خانواده‌ها فراهم کرده‌ایم. با دانشگاهها ارتباط مستمر داریم و برای دانشجویان بلیت نیم بها در نظر گرفته‌ایم. استقبال از این طرح‌ها، نشان می‌دهد که معضل اقتصادی یکی از عواملی است که مردم را از دیدن فیلم در سینما محروم می‌کند.

وضعیت فروش فیلم‌ها در سال ۹۳ در سینماهای ارومیه چطور بود؟

خیلی از وضعیت فروش فیلم‌ها راضی نیستم. من زمان کودکی همراه پدرم به این سینماها می‌آمدم، نوجوان که بودم در این سینماها فیلم دیدم و حالا در ۵۲ سالگی در این سالن‌ها خدمت می‌کنم. پسرم که دانشجو است هم در این سینماها فیلم دیده و می‌بیند. چند نسل از مردم این شهر در این سالن‌ها به تماشای فیلم نشسته‌اند و سینماها بوی کهنگی می‌دهد. سیستم گرمایشی و سرمایشی ضعیف است. فیلم دیدن در این سالن‌ها دیگر برای مردم جذاب نیست. من این سینماها را با چنگ و دندان حفظ کرده‌ام و دوست ندارم مردم شهر از دیدن فیلم خوب محروم باشند.

دیجیتال شدن سینماها به فروش فیلم‌ها کمک نکرده؟

این اتفاق، برگ برنده‌ای برای اکران فیلم در شهرستان‌ها است. از آقای غلامرضا فرجی مدیر پخش حوزه هنری ممنونم که فیلم‌ها را همزمان با تهران به ارومیه می‌فرستد و از این نظر محدودیت نمایش نداریم. اما وضعیت سینماهای ارومیه مطلوب نیست و شاید عده‌ای از مردم دوست نداشته باشند در این سالن‌ها حتی بهترین فیلم‌های روز را تماشا کنند.