وی افزود: در آن دوران، صدام حسین گفته بود که من خرمشهر و آبادان را سه ساعته تصاحب میکنم که وعده سه ساعته او با مقاومت مردم خرمشهر و آبادان ۳۵ روز طول کشید و دستآخر مقاومت مردم این سرزمین و جنگهای کوچه به کوچهای که برای دفاع از سرزمین خود انجام دادند، باعث آزادسازی خرمشهر شد.
مسئول فرهنگی موزه دفاع مقدس خرمشهر با اشاره به این مطلب که این مرکز در زمان جنگ مقر فرماندهی عراقیها شده بود، گفت: مرکز فرهنگی موزه دفاع مقدس خرمشهر در زمان مقاومت مردم به مقر فرماندهی عراقیها تبدیل شد. در آن دوران من و بسیاری دیگر از دوستان شهیدم دانشآموز بودیم. بهخوبی به یاد دارم که از سر کلاسهای درس بیرون میآمدیم و وارد جنگ کوچه میشدیم. خلاصه پس از یک ماه و نیم مقاومت آبادان را پس گرفتیم.
حربی تأکید کرد: اما پس گرفتن شهرمان خونبهای بسیاری پرداختیم چراکه بسیاری از زنان و مردان بومی این دو شهر به شهادت رسیدند. البته ناگفته نماند که در کنار مردان و همکلاسیان دوران دانشآموزیام، زنان بسیاری به شهادت رسیدند. شهناز محمدی، شهناز حاجیشاه، خانم ترکیزاده، خانم بندریزاده و بسیاری دیگر از زنان این سرزمین که در آن زمان دختران نوجوانی بیش نبودند، ایستادند و از سرزمینشان دفاع کردند.
مسئول فرهنگی موزه دفاع مقدس خرمشهر خطاب به فیلمسازان حاضر در این جلسه اظهار کرد: غم از دست دادن همشهریان، دوستان، خواهران، برادرمان و پدران و مادرانمان یکطرف و دیده نشدن رشادتهای آنها بار سنگینی است که بر دوش ما است. از همین رو، من از شما فیلمسازان میخواهم درباره این مقاومتها فیلم بسازید. آثار بسیاری را مستند کنید تا آیندگان بدانند در این سرزمین چه اتفاقی افتاد.
حربی در پایان صحبتهایش بیان کرد: قرنها از این داستان نگذشته است بلکه هنوز بهعنوان یک سند زنده افراد، آدمها حضور دارند و میتوان با آنها مصاحبه کرد و تمام خاطراتشان را بهصورت تصویر یا کتاب منتشر کرد ولی متأسفانه کمتر اتفاقی از این دست میافتد.
در ادامه این بازدید، بخشهای مختلف موزه دفاع مقدس خرمشهر مورد بازدید قرار گرفت. در این برنامه علاوه بر فیلمسازان و عکاسان جوان برخی از مدیران و سینماگران نیز حضور داشتند. فرشته طائرپور، مهدی نادری، محسن امیریوسفی، جعفر صانعیمقدم، محمدمهدی طباطبایینژاد، فرید فرخندهکیش و سعید پوراسماعیلی ازجمله سینماگران حاضر در این بازدید بودند.