سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۰ اسفند ۱۳۹۳ در ۹:۵۴ ق.ظ چاپ مطلب

سینماهای حوزه هنری نماد آرامش و امنیت هستند/ جای خالی پردیس در مازندران

masood-hosein-poor

مدیر امور سینمایی مازندران نبود پردیس سینمایی را یکی از مشکلات فرهنگی منطقه می‌داند.

مدیر امور سینمایی مازندران نبود پردیس سینمایی را یکی از مشکلات فرهنگی منطقه می‌داند.

سوره سینما- مسعود حسین‌پور متولد سال ۱۳۴۲ و بازنشسته سازمان صدا و سیما، چند سال است به عنوان مدیر امور سینمایی استان مازندران فعالیت می‌کند. او یکی از بزرگترین مشکلات سینمادوستان استان را نبود یک پردیس مجهز برای تماشای فیلم می‌داند و مطمئن است ساخت پردیس از سوی مردم این استان با استقبال مواجه می‌شود.

چرا در استان مازندران هنوز پردیس سینمایی ساخته نشده. مردم این خطه علاقه ای به سینما ندارند  یا مسئولان پیگیر ساخت پردیس نیستند؟

مسعود حسین‌پور: علاقه در مردم وجود دارد. مردم این منطقه با این که تفریح ها و مکان های گردشگری فراوان دارند، از فیلم دیدن در سالن سینما استقبال می کنند. سینما سپهر که تنها سینمای فعال حوزه هنری در ساری است، مخاطبان بالایی دارد. بعضی شهرهای این استان پهناور سینما دارند ولی در بعضی شهرها سینمایی نیست. کلا جای خالی یک پردیس مجهز در مازندران محسوس است. حوزه هنری در ساری دو سینمای دیگر هم دارد که تعطیل شده‌اند. آقای کاظمی در بهمن سبز و دوستان حوزه هنری برنامه ای دارند که با توجه به تعطیلی این سالن ها، یک پردیس در این استان ساخته شود. طبیعی است که این روند کمی طولانی است و حوزه هنری نیاز به حمایت مالی و معنوی دارد. استان مازندران پیش از این ۲۴ سینما داشته، اما به مرور سینماها فرسوده و از رده خارج شده‌اند. الان تعداد سینماها کمتر از ۱۰ سالن است و این برای استان، رقم خوبی نیست.

سینمای شما در سال ۱۳۸۵ بازسازی شده. این بازسازی تاثیر محسوس و عینی روی فروش فیلم‌ها داشته؟

بله. در آن مقطع ساخت پردیس هنوز رایج نبود. با تجهیز و بهینه سازی سالن فضایی که بر سینما سپهر حاکم شده، فضایی امن و خانوادگی است. تلاش من هم حفظ این فضا و ارتقای خدمات و ضریب امنیت بوده است. سینماهای حوزه هنری باید پاتوق‌های فرهنگی برای خانواده های ایرانی باشند.

دیجیتال شدن سینماها چطور؟

این موضوع هم امتیازی برای سینمای ما بوده. با این سیستم ما با فاصله ای اندک از سینماهای تهران فرصت اکران فیلم داریم. مردم این اختیار و این فرصت انتخاب را دوست دارند.

با دانشگاهها و نهادها تعاملی دارید؟

بله. در ادامه تعامل قبلی و روابطی که با نهادها و سازمان‌های مختلف داشتیم امسال توانستیم پس از هماهنگی با مسئولان دانشگاهها در دانشگاه بنرهای فیلم های حوزه هنری را نصب کنیم و اطلاع رسانی درباره برنامه نمایش ها داشته باشیم. با مدیران ارشد سازمان ها صحبت کرده ایم و بلیت نیم بها به بسیاری از ارگان ها داده شده است. مثلا برای اکران «میهمان داریم» با آموزش و پرورش ارتباط داشتیم و بلیت نیم بهای این فیلم به کارمندان این نهاد داده شد. ما با سازمان هایی که تعداد کارمندانشان بالاست، مثل سپاه و بسیج و … تعامل جدی و مستمر داریم.

cinema-sepehr-sari

مخاطبان شما بیشتر چه قشری هستند؟

خانواده ها و دانشجوها بیشتر به دیدن فیلم می آیند. نوع فیلم تعیین می کند که از این دو گروه کدام قشر به سینما بیایند. همان طور که گفتم وضعیت سینما سپهر مناسب و مطلوب است. سینمایی آرام، تمیز، با صدای خوب و تصویر باکیفیت. همه این امتیازها مردم را به فیلم دیدن در این سالن ترغیب می کند.

به نظر می رسد شما بیشتر به فروش بلیت از طریق گیشه متکی هستید. فروش اینترنتی برایتان جذاب نیست؟

من فکر می کنم تجمع جمعیت مقابل سینما و صف هایی که تشکیل می شوند تبلیغی برای سینما و فیلم ها است. فروش اینترنتی هنوز در ساری جا نیفتاده و مردم ترجیح می دهند با مراجعه به سینما بلیت تهیه کنند. البته ما باشگاه مخاطبان داریم و از طریق پیامک به مخاطبانمان اطلاع رسانی می کنیم. استفاده از سامانه فروش بلیت به شیوه اینترنتی نیازمند آموزش و اطلاع رسانی است. این آموزش را

می توان از طریق باشگاه مخاطبان و به مرور زمان انجام داد. موسسه بهمن سبز می تواند تیزرهایی تبلیغاتی و آموزشی بسازد که هم معرفی کننده امکانات و داشته های سینماهای حوزه هنری باشد، هم روش های خرید بلیت را آموزش بدهد. فروش اینترنتی شاید برای فیلمی مثل «معراجی ها» و «شهر موشها» مفید باشد و برای مخاطبان نظم و آرامش به همراه بیاورد، اما برای فیلم‌هایی که مخاطب انبوه ندارند ضروری نیست.

شما به عنوان مدیر امور سینمایی استان، برنامه ای برای آموزش پرسنل و کارکنان سینماها دارید؟

بله. بعضی پرسنل سینماهای استان قدیمی و باسابقه هستند که مدرک تحصیلی بالایی ندارند، اما پرسنل جوان تحصیل کرده‌اند و کار با رایانه و اینترنت را می‌دانند. آموزش‌های کلی مثل برخورد با مخاطب و رعایت نظم و انضباط همیشه وجود داشته و پرسنل زحمتکش سینماهای حوزه هنری در استان به این قانون پایبندند و برخوردی توام با احترام با تماشاگران فیلم‌ها دارند. من از این فرصت استفاده می‌کنم و از دوستان و همکارانم که در اداره سینما سپهر به من کمک کرده و همراهم هستند، تشکر می‌کنم. سینماداری و خدمت در سینما حرفه سختی است و جز با احساس مسئولیت و عشق نمی‌توان در این حرفه ماند.

امسال پرفروش ترین فیلم‌های سینما سپهر چه بوده؟

فروش «شهر موشها ۲» ، «معراجی‌ها» و«شیار ۱۴۳» قابل قبول بوده است. خوشبختانه امسال شاهد رونق در این سینما بودیم.

و حرف آخر؟

از مسئولان حوزه هنری تهران و مازندران و مدیران موسسه بهمن سبز ممنونم که برای اداره این سینما همواره همکاری کرده و همراه بوده‌اند.