سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۱ بهمن ۱۳۹۱ در ۱۱:۵۶ ب.ظ چاپ مطلب
نشست خبری «هیس!دخترها فریاد نمی‌زنند»/

درخشنده: هدف من هشدار دادن به جامعه است

Hiss_002

پوران درخشنده در نشست پرسش و پاسخ فیلمش که با حضور مریلا زارعی،طناز طباطباعی،امیر آقایی بازیگران فیلم،کارن همایونفر آهنگساز فیلم و هایده صفی یاری تدوین گر فیلم برگزار شد گفت: «هیس! دختران فریاد نمی‌زنند» نتیجه سه سال کار، تلاش و دوندگی است.

پوران درخشنده در نشست پرسش و پاسخ فیلمش که با حضور مریلا زارعی،طناز طباطباعی،امیر آقایی بازیگران فیلم،کارن همایونفر آهنگساز فیلم و هایده صفی یاری تدوین گر فیلم برگزار شد گفت: «هیس! دختران فریاد نمی‌زنند» نتیجه سه سال کار، تلاش و دوندگی است.

به گزارش سوره سینما این کارگردان افزود: جرقه ساخت این فیلم سال ۸۰ زده شد. در آن سال، فردی یک دفترچه را از کردستان برایم ارسال کرد که مرا به شدت تحت تاثیر قرار داد، آن سال‌ها دیدم نمی‌توانم آن موضوع را بسازم.سال ۸۶ دخترخانمی مرا پیدا کرد و با نگرانی گفت که دوستی دارد که امشب می‌خواهد خودکشی کند و می‌خواهد مرا ببیند. گرفتار جشنواره بودم و نتوانستم با او تماس بگیرم و صبح دوباره نزد من آن و گفت که چنین مشکلی برای من بوجود آمده است. او مساله‌ای را با من مطرح کرد که با شنیدنش مدت‌ها نمی‌توانستم بخوابم.

Hiss_014

وی در مورد چگونگی ساخت فیلم گفت: من دوندگی بسیار زیادی برای ساخت «هیس!دخترها فریاد نمی‌زنند» کردم. از ۷۰۰ دختر برای نقش اصلی فیلم تست گرفتم. در درون این ۷۰۰ نفر اتفاقاتی افتاد که مرا تکان داد و احساس کردم اگر لازم باشد باید هرچه دارم را بفروشم تا این فیلم را بسازم. به همین دلیل برای پروانه ساخت اقدام کردم و ۶ ماه طول کشید تا بنیاد سینمایی فارابی برای حمایت از پروژه موافقت کرد. ما خیلی سختی‌کشیدیم که «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» به اینجا رسید و شما آن‌را دیدید.

درخشنده در مورد سوژه فیلم ادامه داد: در همه‌جای دنیا نگاه جنسیتی به زن به عنوان یک معضل مطرح است. سعی کردیم از کنار این خط قرمز‌ها به آرامی عبور کرده تا مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. من در تمام سالن‌های مردمی در اقصی نقاط شهر کنار تماشاگران نشستم تا برخوردشان را ببینم. خوشحالم که همه یک نگاه را داشتند و یک حس را منتقل می‌کردند. ما وقتی سعی می‌کردیم از سالن‌ها بیرون بیاییم آغوش‌های گرم و نجواهایی که در گوش‌مان می‌شد، این احساس را می‌داد که من و همکارانم مسیر را به درستی طی کرده‌ایم.

درخشنده در ادامه نشست، درباره هزینه ساخت این فیلم گفت: ما در این فیلم به دلیل موضوع ملتهب، از بازیگران سرشناس استفاده کردیم که هر کدام از این چهره‌ها را مردم دوست دارند. در کل ما حدود ۸۰۰ میلیون تومان برای ساخت «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» هزینه کردیم و امیدوارم اثر همانطور که در جشنواره مورد اقبال قرار گرفت در اکران هم مورد توجه مردم قرار بگیرد.

وی در مورد هدفش از ساخت این فیلم ادامه داد: هدف من فقط و فقط هشدار دادن است و امیدوارم ادامه‌ی این فیلم در خانواده‌ها، اجتماع و… باشد، چون جامعه باید نسبت به چنین موضوعاتی آگاه باشد و نباید پنهان‌کاری در این زمینه انجام شود. پاک کردن صورت مساله در خانواده‌ها باعث می‌شود که فجایع زیادی به بار بیاید. ما احساس خطر کردیم و امیدوارم پس از نمایش فیلم بحث‌هایی در جامعه شکل بگیرد.

Hiss_016

وی درباره اکران این فیلم با توجه به موضوع آن گفت:خانواده باید برای دیدن فیلم بیاید تا بتواند فضای خوبی را برای دختران و پسران‌شان فراهم کنند. ما این فیلم را ساخته‌ایم که خانواده‌ها درباره چنین مسائلی آگاه شده و اجازه دهند فرزندان‌شان پس از پیش آمدن مشکلاتی بتوانند مسائل را با خانواده مطرح کنند. فکر می‌کنم فیلم باید برای افراد بالای ۱۰ سال به نمایش دربیاید.

وی درباره امکان حذف برخی صحنه‌ها ادامه داد:: موضوع فیلم، بسیار ملتهب بوده و تاکنون خیلی به آن پرداخته نشده است. اکنون فیلمنامه را بسیاری از سازمان‌ها خوانده‌اند و فکر نکنم مشکلی برای اکران داشته باشیم. درباره پلان پایانی چانه‌زنی‌هایی داشتیم اما نسخه فعلی دقیقا همان چیزی است که ما می‌خواستیم.

درخشنده درباره آرای مردمی گفت: همه ما از آرای مردمی ناراحت شده‌ایم. من نمی‌خواهم کسی را متهم کنم اما سوالی داشتم درباره اینکه چرا ما در ۶ روز اول در صدر آرا بودیم و پس از آن‌۶ روز سالن‌های‌مان پر تر از قبل شده اما در آمار پایین آمدیم. کسی که ۵-۶ ساعت در صف می‌ایستد رای منفی در صندوق نمی‌ریزد.

درخشنده در بخش پایانی سخنانش در این نشست درباره بازیگران خردسالش گفت: سختی‌های زیادی برای تفهیم نقش به آن‌ها کشیدم. به عنوان یک فرد متعهد به اصول اخلاقی، خیلی وقت گذاشتم که چگونه چنین مساله ملتهبی را با بچه‌ها مطرح کنیم تا آسیب روحی و روانی نبینند. سعی کردیم اول شادی‌ها را فیلمبرداری کنیم و بعد کم کم سراغ صحنه‌های ملتهب رفتیم و به آن‌ها توضیح دادم که با ایفای این نقش به همسن‌های خودتان کمک می‌کنید و آنها خوب از پس نقش‌شان بر آمدند.

وی درباره بازی بابک حمیدیان نیز بیان کرد: بابک حمیدیان یکی از بازی‌های فوق‌العاده‌اش را در این فیلم انجام داد. او با نهایت عشق در فیلم بازی کرد و یکی از بهترین پشتوانه‌ها برای ما بود. خیلی‌ها حاضر نمی‌شدند نقش ایشان را بازی کنند اما بابک حمیدیان یک هنرمند به تمام معناست. او با عشق کار کرد.

درخشنده در پایان سخنانش با انتقاد از حضور  تمام خبرنگاران در برج میلاد گفت: اگر قرار است خبرنگاران فقط در کاخ جشنواره باشند، چه کسی باید واکنش مردم را منعکس کند؟ در نمایش‌های مردمی، خبری از خبرنگاران عزیز که می‌توانند در سینماهای مردمی خیلی مفید باشند، نبود.

Hiss_004

در ادامه نشست مریلا زارعی گفت: در شرایط فعلی که داریم، فیلمی به سختی به این نقطه می‌رسد. فکر می‌کنم درباره این فیلم، با توجه به موضوع و مسئولیتی که دارد، باید آن‌را فراتر از کاندیداهای اعلام شده یا نشده، آرای شمرده شده یا نشده و جوایز گرفته شده یا نشده بدانیم. فکر می‌کنم زحمت ایشان نمی‌تواند با چنین چیزهایی سنجیده شود.

زارعی با تاکید بر هشدارآمیز بودن «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» افزود:‌ اینکه فکر کنیم فیلم صرفا درباره زن‌ها، مرد‌ها و مسائل جنسی است، اشتباه است. متاسفانه ما بچه‌ها را خیلی درنظر نمی‌گیریم و فکر می‌کنیم آن‌ها خیلی مسائل را درک نمی‌کند در حالی که یک کودک از سنین پایین همه چیز را در ذهنش ضبط می‌کند.

Hiss_008

طناز طباطبایی که نقش اصلی فیلم را برعهده داشت هم در سخنانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در «هیس، دخترها فریاد نمی‌زنند» گفت: من فیلم را برای اولین بار در سینماهای مردمی دیدم. استقبال گرم مردم، آغوش‌های گرم آن‌ها و… به من خیلی انرژی داد. امیدوارم که به فیلم توجه کافی شود اما خبرها حاکی از آن‌ است که قرار نیست اتفاقات خیلی خوبی برای فیلم بیفتد. البته ما تمام تلاش‌مان را برای مردم کرده‌ایم.

امیر آقایی دیگر بازیگر «هیس، دخترها فریاد نمی‌زنند» هم در سخنانی ضمن تمجید از پوران درخشنده بیان کرد: اولین بار بود که افتخار همکاری با خانم درخشنده را داشتم. نقش من در فیلم کوتاه بود اما خوشحالم که با ایشان همکار بودم. به نظرم داشتن سیمرغ به تنهایی فضیلت نیست. امیدوارم گروه بازیگران فیلم به حق‌شان برسند.

هایده صفی‌یاری، تدوینگر «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» نیز اظهار کرد: من برای اولین بار این فیلم را در جشنواره دیدم. همیشه دوست داشتم با یک کارگردان خانم کار کنم چون یک‌بار این اتفاق را تجربه کرده بودم. خوشحالم که با خانم درخشنده کار کردم. امیدوارم درباره موضوعاتی که نمی‌توان خیلی درباره آن‌ها صحبت کرد، بتوان فیلم ساخت.

وی ادامه داد: از بودن در این گروه خیلی خرسندم. بازیگران در این فیلم فوق‌العاده بودند، من از همه تیم تشکر می‌کنم.

Hiss_012

کارن همایونفر نیز با نتقاد از وضعیت سینما گفت: هر روز که در خانه نشسته‌ام و به کارنامه این ۲۰ سال فکر می‌کنم بیشتر فکرم به سوی خداحافظی می‌رود. امیدوارم یا این شرایط هولناک تمام شود یا اینکه استراحتی طولانی کنم. امسال بهترین فیلم‌های من از جشنواره بیرون ماند اما خوشحالم که یکی از آن بهترین فیلم‌ها را در جشنواره شاهد بودیم.

به گزارش سوره سینما همه‌ حاضران در نشست از ازدحام بیش از ظرفیت تماشاگران و اصحاب رسانه در سالن مرکز همایش‌های برج میلاد ابراز تاسف کرده و از خبرنگاران و منتقدانی که مجبور شدند ایستاده و یا روی زمین فیلم را ببینند، عذرخواهی کردند.