در مراسم تجلیل از چهرههای برتر هنر و ادب انقلاب اسلامی، مرتضی سرهنگی به عنوان چهره برتر سال ۹۳ انتخاب شد.
سوره سینما – مهر نوشت: مراسم انتخاب چهره سال ۹۳ هنر انقلاب عصر چهارشنبه ۱۹ فروردین ماه با حضور رییس سازمان تبلیغات اسلامی ، مسئولان حوزه هنری، سینماگران و هنرمندان در حوزه هنری برگزار شد.
از جمله افراد حاضر می توان به حجت الاسلام خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی ، محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری، رضا میرکریمی، محمدحسین نیرومند، حبیب ایل بیگی، فاضل نظری، حجت الاسلام دعایی، نرگس آبیار، ناصر فیض، فرید فرخنده کیش اشاره کرد.
در بخش سینمایی ابراهیم حاتمی کیا برای فیلم سینمایی «چ» و نرگس آبیار برای فیلم «شیار ۱۴۳» کاندیدا شده بودند و در بخش شعر فاضل نظری به خاطر جریان سازی شعر انقلاب اسلامی نامزد بود.
همچنین در این مراسم از خالقان آثار حوزه هنری که در جشنوارههای سطح یک کشور مثل جشنوارههای فجر، جایزه داستان انقلاب، کتاب سال دفاع مقدس، شهید غنیپور، دوسالانه عکس ایران، فیلم عمار، پویانمایی تهران، فیلم رشد و کودکان و نوجوان و قلم زرین جایزههای اصلی را از آن خود کردهاند تقدیر شد.
انتشار کتاب «من زنده ام» نوشته معصومه آباد به عنوان رخداد مهم سال برگزیده شد و از مجمع ناشران انقلاب اسلامی به مدیریت میثم نیلی که باعث رشد کتابخوانی با انتشار این کتاب شده است تجلیل به عمل آمد.
و اما مرتضی سرهنگی به دلیل تاثیرگذاری و ایجاد ادبیات دفاع مقدس و گونه ای از ادبیات که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی کشور را از ورود ادبیات وارداتی بی نیاز کرده است و حضور موثرش در تولید ۴ اثر مطرح دفاع مقدس موفق به دریافت نشان «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» شد.
نشان هنر انقلاب و ۲۲ سکه به عنوان نمادی از ۲۲ بهمن روز پیروزی انقلاب اسلامی به این نویسنده و مدیر فرهنگی اهدا شد.
ابراهیم حاتمی کیا که ساعاتی پیش توسط خبرگزاری فارس به دلیل فعالیتش در زمینه هنر انقلاب مورد تجلیل قرار گرفت در این مراسم حاضر نشد. نرگس آبیار کارگردان و محمد حسین قاسمی تهیه کننده فیلم «شیار ۱۴۳» دیگر نامزد عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی در مراسم حضور داشتند.
اسامی ۱۸ هنرمند تقدیر شده و آثارشان به این شرح است:
علیرضا کمری، برگزیده کتاب سال دفاع مقدس با اثر نام آورد
محمدکاظم مزینانی، برگزیده جشنواره قلم زرین و جایزه ادبی جلال با اثر آه با شین
محمد مهدی بهداروند، برگزیده جشنواره جایزه ادبی جلال با اثر زندان الرشید
احمد دهقان، برگزیده کتاب سال دفاع مقدس با اثر بچه های کارون
رضا میرکریمی، جایزه پویانمایی اثر مرتبط با انقلاب اسلامی در جشنواره پویانمایی تهران با اثر مستند عباس
فاضل نظری، برگزیده جشنواره قلم زرین با اثر ضد
بهزاد عبدی، سیمرغ بلورین بهترین موسیقی فیلم در سی و سومین جشنواره فیلم فجر با اثر مزار شریف
مهرداد صدقی، جایزه کتاب سال بخش ادبیات دفاع مقدس در جشنواره شهید غنی پور با اثر آبنبات هل دار
بهناز ضرابی زاده، برگزیده کتاب سال دفاع مقدس با اثر دختر شینا
امیررضا معتمدی، دیپلم افتخار بهترین جلوه های ویژه بصری در سی و سومین جشنواره فیلم فجر با اثر مزار شریف
امیر عباس ربیعی، فانوس بهترین فیلم کوتاه داستانی در پنجمین جشنواره فیلم عمار با اثر ولد
محمد کرم زاده، جایزه ویژه هیات داوران در پنجمین جشنواره فیلم عمار با اثر معبر
سید جلال دهقانی اشکذری، جایزه فانوس کارگردانی در پنجمین جشنواره فیلم عمار با اثر خانه ای کنار ابرها
امید خوش نظر، بهترین فیلم در جشنواره های متعدد با اثر تمام زمستانهایی که ندیده ام
آرش کریمی، تندیس طلایی بخش مسابقه ایران در جشنواره پویانمایی تهران با اثر تمام زمستانهایی که ندیده ام
یاسر خان برایی، برگزیده اول بخش کاریکاتور در جشنواره بین المللی تجسمی فجر با اثر اوباما
حسین بهرامی، برگزیده در سیزدهمین دوسالانه عکس ایران با اثر دیروز، امروز، فردا
حمید جمالی، جایزه کارگردانی پویانمایی در جشنواره فیلم عمار با اثر سرباز
چهره های برگزیده هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۳ به شرح زیر معرفی شدند:
۱- مرتضی سرهنگی، از بنیانگذاران ادبیات پایداری ایران و ایجاد کننده یک حرکت عظیم، الهام بخش و برانگیزاننده انقلاب اسلامی در زمینه مقاومت و انقلاب اسلامی، ادبیاتی که به تعبیر مقام معظم رهبری کشور را از ادبیات وارداتی بی نیاز کرد به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شد و نشان هنر انقلاب اسلامی و ۲۲ سکه بهار آزادی و هزینه یک سفر مطالعاتی را دریافت کرد.
۲- مسعود نجابتی، گرافیست، به خاطر بیشترین تأثیر در خلق آثار گرافیکی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در سال ۹۳ و ایجاد حرکت جمعی هنری در دفاع از پیامبر اسلام با ایجاد کمپین «رحما بینهم» و «شاق محمد» در فضای مجازی، نشان هنر انقلاب اسلامی و ۵ سکه بهار آزادی را دریافت کرد.
۳- فاضل نظری، شاعر، از رویش های قابل افتخار در ادبیات انقلاب اسلامی که در سال های اخیر آثارش مورد استقبال گسترده مخاطبان و خواص قرار گرفته و به خصوص این که کتاب «ضد» این هنرمند در سال ۹۳ ده بار تجدید چاپ شده بود. نظری در این مراسم نشان هنر انقلاب اسلامی و ۵ سکه بهار ازادی را دریافت کرد.
۴- ابراهیم حاتمی کیا، فیلمساز، به دلیل دارا بودن جایگاه ممتاز در عرصه سینمایی دفاع مقدس و به خاطر فیلم تحسین شده «چ»، شایسته دریافت نشان هنر انقلاب اسلامی و ۵ سکه بهار آزادی شد.
۵- نرگس آبیار، نویسنده و فیلمساز، که خالق بیش از ۳۰ کتاب داستانی عمدتا مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بوده و به خاطر فیلم «شیار ۱۴۳» در سال ۹۳ که با اقبال عمومی نیز مواجه شد نشان هنر انقلاب اسلامی و ۵ سکه بهار آزادی را دریافت کرد.