بانوی مسلمان ژاپنی در چهل و پنجمین نشست فیلمسازان جوان سینمای انقلاب اسلامی عنوان کرد: به واسطه قانون کاپیتولاسیون به راحتی به زنان و دختران ژاپنی تجاوز می شود و خانوادههای آنان شکایت میکنند و گاهی اعتراضات و تظاهراتی هم بر پا میشود ولی تعدادشان کم است و رسانهها هم آن را منعکس نمیکنند.
به گزارش سوره سینما ، فاطمه هوشینو بانوی مسلمان ژاپنی در جلسهی نمایش فیلم «زندگی آمریکایی آمریکایی» به بررسی ابعاد پنهان کشور ژاپن پرداخت و اظهار داشت: مردم ژاپن به شدت تحت تأثیر سیطره رسانهای غرب هستند به طوری که تاریخ تحریف شدهای که علیه ژاپن به آنها دیکته شده است را پذیرفتهاند تا آنجا که نخست وزیر ژاپن به اتفاق بسیاری از مردم این کشور معتقد است آنچه که در بمباران اتمی این کشور صورت گرفت تقدیری بود که ژاپنیها مستحق آن بودند و در حقیقت این کشتار وسیع را نتیجهی تجاوزات ژاپن به کشورهای آسیایی میدانند اما این در حالی است که متجاوز بودن ژاپنیها فقط تلقین و تحریفی است که از سوی غرب صورت گرفته چرا که امپراطوری ژاپن با اقداماتی که در کشورهای شرق آسیا انجام داد دست استعماگران غربی را از آن کشورها کوتاه کرد و موجب رشد و آبادانی این ممالک شد.
وی با اشاره مختصری به تاریخ ژاپن بیان کرد: کشور ژاپن جزیرهای است که در میان آبها محصور شده و همیشه با حوادثی طبیعی مثل سیل و زلزله دست به گریبان بوده و به خاطر جزیرهای بودن هیچ وقت امکان فرار نداشته است برای همین مردم این کشور همیشه خود را با شرایط وفق دادهاند.
محسن ابراهیمنژاد همسر هوشینو در تکمیل سخنان وی خاطر نشان کرد: خاندان امپراطور ژاپن قدیمیترین سلسله سلطنت در دنیا است و از نظر جایگاه، حتی از ملکه انگلیس هم بالاتر است. ساموراییها حامیان قدرت امپراطوری بودند که کمتر از ۱۲۰۰ سال پیش ظهور کردند اما کم کم قدرت بیشتری گرفته و در نهایت حکومت را در دست گرفتند.
ارتباطات گسترده آغازی برای وابستگی
وی اضافه کرد: ژاپنیها در طول تاریخ ارتباط محدودی با دیگر کشورها داشتند تا اینکه با حضور کشتی سیاه این کشور مورد تهدید واقع شد و اقدام به تشکیل ارتش منظم و ملی کرد. این تصمیم منجر به از کار بی کار شدن تعداد قابل توجهی از مدافعان امپراطور شد و در نهایت زمینهی شکل گیری نزاعهای داخلی را فراهم کرد اما در نهایت امپراطور با کمک اسلحههای جدید خارجی که برایش ارسال شد توانست بر شورشهای مردم فائق آید.
هوشینو با اشاره به استقلال و خودکفایی مردم ژاپن تا قبل از حضور کشتی سیاه گفت: بعد از حضور کشتی سیاه ارتباطات کشور ژاپن با دیگر کشورها گسترده شد و این منجر به وابستگی تجاری- اقتصادی ژاپن شد به طوری که وقتی ژاپن اعلام کرد که قصد مداخله در جنگ جهانی را ندارد تهدید به بسته شدن مسیرهای تجاری وی با دیگر کشورها شد و این در حالی بود که صنایع ژاپن تازه گسترش پیدا کرده بود و در صورت بسته شدن این کانالهای ارتباطی همهی این صنایع تعطیل میشد که چرا ژاپن از نظر مواد اولیه و معادنی مثل نفت و گاز فقیر است و برای همین از تحریم هراس زیادی داشته و دارند.
بمباران اتمی فقط یک آزمایش علمی بود
وی در ادامه، بمباران اتمی ژاپن را صرفا یک آزمایش علمی عنوان کرد و بیان داشت: در شش ماه پایان جنگ، شکست ژاپن به طور رسمی اعلام شده بود اما بمباران اتمی فقط یک آزمایش علمی بود چرا که یک بار از اورانیوم استفاده شد و یک بار از پلوتونیوم.
ابراهیم نژاد اضافه کرد: ژاپن تسلیم نامه را با یک شرط کوچک امضاء کرد و آن این بود که امپراطوری به عنوان سمبل حکومت حفظ شود اما در عمل اداره امور به دست جی اچ کیو افتاد که تحت نفوذ آمریکا و انگلیس است. بعد از ۱۲ سال جی اچ کیو حکومت را به یک دولت محلی سرسپرده واگذار کرد و از ژاپن رفت ولی واقعیت این است که ژاپن کشور مستقلی نیست به طوری که خیلی از مردم این کشور خود را چهل و چهارمین ایالت امریکا میدانند و از این وضعیت اظهار خرسندی میکنند.
رسانه ملی ژاپن قدرتمندتر از BBC و VOA
همسر خانم هوشینو به تاثیر قدرتمند رسانهی ملی ژاپنی در تغییر فرهنگ، نگرش و سبک زندگی ژاپنیها اشاره کرد و افزود: nhk شبکهای بسیار بسیار قدرتمندتر از bbc و voa است. چند وقت پیش مستندی درباره زنان مسلمان از این شبکه پخش شد که من مطمئنم که اگر این مستند در ایران پخش شود خیلیها از اعتقادات فعلیشان روی گردان خواهند شد. این شبکه به حدی ضد اسلام است که حتی اگر محتوای آن را به مردم اروپایی و آمریکایی که ذهنیت خوبی از ایران و اسلام ندارند ارائه دهیم آن را نمیپذیرند.
وی در پاسخ به این سووال که آیا ژاپنی از رسانههای دیگری به غیر از شبکه ملی خود استفاده نمیکنند اظهار داشت: مشکل زبان باعث شده که رسانه ملیشان بی رقیب باشد. ما کشورهای خارجی زیادی داریم که برای ایرانیها شبکههای فارسی زبان راه اندازی کردهاند اما این اتفاق در مورد شبکههای خارجی ژاپنی نادر است و این از اعتماد زیاد غرب به رسانه ملی ژاپن حکایت دارد.
داعش نماینده کشورهای اسلامی
ابراهیمنژاد در توضیح بیانات خود در مورد نقش رسانه ملی ژاپن در افکار عمومی این کشور به نحوهی اطلاع رسانی این شبکه تلویزیونی در مورد داعش اشاره کرد و گفت: اقدامات و فعالیتهای ایران علیه داعش را به هیچ وجه منعکس نمیکنند و از داعش با عنوان «کشور اسلامی» یاد میکنند به همین خاطر در سیاه نمایی درباره اسلام به شدت موفق عمل کردهاند.
روابط آزاد دختر و پسر رو به گسترش است
وی با اشاره به تفاوتهای فرهنگی ژاپن قبل و بعد از مداخله و اثر گذاری غرب گفت: تا ۷۰ سال پیش دختر و پسرها بعد از هفت سالگی نباید کنار هم مینشستند یا در دوران ساموراییها خانمهای طبقات بالای اجتماعی همیشه از پشت پرده صحبت میکردند. لباس سنتی ما فقط پوشش سر را نداشت اگر نه بدن را به طور کامل میپوشاند اما بعد از جنگ جهانی دوم تغییرات بزرگی رخ داد. به طور مثال هم نسلهای پدر و مادر من در دوران نامزدی یا به تعبیری قبل ازدواج وقتی میخواستند با هم بیرون بروند حتما نفر سومی همراهشان بود ولی الان روابط دختر و پسر آزاد است به طوری که ۲۵ درصد ازدواجها بعد از حاملگی زن اتفاق میافتد آن هم برای اینکه فرزند از حقوق اجتماعی خود محروم نشود.
خانواده کم رنگ تر از قبل
این بانوی مسلمان ژاپنی کم رنگ شدن نهاد خانواده را از جمله آسیبهای رسوخ فرهنگ غرب در ژاپن دانست و افزود: متاسفانه آمار طلاق بسیار افزایش پیدا کرده و خیانتهای بین زن و شوهر خیلی آشکارا شده ست. قبلا تصور اینکه زن متاهل با یک مرد دیگری ارتباط داشته باشد خیلی سخت بود ولی الان این اتفاق میافتد و بالعکس.
ابراهیم نژاد در پاسخ به این سووال که آیا ژاپن از نظر اقتصادی میتواند چشم انداز و الگوی مناسبی برای ایران باشد بیان داشت: باید قبول کنیم که ما نمیتوانیم مثل ژاپنیها باشیم چرا که ما آدمهای تنبلی هستیم و همیشه از کار میدزدیم. ژاپنیها مثل ایران درآمدی حاصل از نفت و گاز ندارند و ۷۰ درصد حقوقشان را به دولت مالیات میدهند.
وی اضافه کرد: ژاپنیها بعد از جنگ جهانی دوم همه چیز را از صفر شروع کردند و خیلی تلاش کردند تا به این جا رسیدند به طوری که در ژاپن مرسوم است که افراد از شدت انجام کار میمیرند که به آن سندرم کار میگویند.
ژاپنیها در تحلیل و مباحثه ضعیف هستند
هوشینو ژاپنیها را از نظر سیاسی کشوری ضعیف عنوان کرد و بیان داشت: ما در حال حاضر ارتش نظامی نداریم. نیرویی داریم به نام «دفاع خودی» که وظیفهاش انجام اقدامات لجستیکی از ارتش آمریکا است. مثلا اگر امریکا مانور دریایی بگذارد تامین آب و غذای آن با این ارتش است اما اگر مورد حمله قرار بگیریم این ارتش هیچ گونه دفاعی نمیتواند داشته باشد و نهایتا میتواند گزارش بدهد.
ابراهیم نژاد در ادامه نقطه ضعف ژاپنیها را در نداشتن قدرت تحلیل و مباحثه دانست و اظهار داشت: چند وقت پیش هفت نخبهی ژاپنی که در ایران بورسیه شده بودند مهمان خانهی ما بودند. از خیلی قبلتر همسرم گفته بود هیچ وقت با ژاپنیها بحث نکن چرا که توانایی پاسخگویی ندارند. من با توجه به اینکه این حرف را از همسرم شنیده بودم میخواستم این افراد نخبه را که نماینده برتر ژاپنیها بودند بسنجم. به آنها گفتم: فرزندان شمشیران سامورایی! خجالت نمیکشید که اوکیناوا زیر چکمههای آمریکاییها است؟! به ناموس شما تجاوز میشود و قانونی به اسم کاپیتالاسیون برقرار است! واکنش اینها جالب بود که همین طور به هم نگاه میکردند و منتظر بودند دیگری حرفی بزند و در آخر هم جوابی برای سووال من نداشتند!
آمریکاییها به زنان تجاوز میکنند صدای شاکیان به جایی نمیرسد!
هوشینو در پاسخ به این سووال که آیا مردم نسبت به تجاوزاتی که به زنان صورت میگیرد اعتراضی نمیکنند بیان داشت: این اتفاق معمولا سالی ۱۰ بار روی میدهد. خانوادههای آنان شکایت میکنند و گاهی اعتراضات و تظاهراتی هم بر پا میشود ولی تعدادشان کم است و رسانهها هم آن را منعکس نمیکنند.
ابراهیم نژاد تصریح کرد: یک ماه پیش فرماندار اوکیناوا گفت میخواهم رفراندومی مبنی بر خروج امریکاییها از اوکیناوا برگزار کنم. نخست وزیر ژاپن این فرماندار را به خاطر همین یک جمله دادگاهی کرد که در نهایت به برکناری او منجر شد. این در حالی است که مردم اوکیناوا در بدترین قسمتهای این شهر زندگی میکنند و امریکاییها بهترین مکانها را تصاحب کردهاند.
برند گوشی اوباما، مایه افتخار آقای نخست وزیر
وی ادامه داد: مردم ژاپن تحت تأثیر القائات غرب چنان تحقیر شده و خودباوری خود را از دست دادهاند که خود را وامدار امریکاییها میدانند. حتی از جمله افتخارات نخست وزیر ژاپن این است که تلفن روی میز اوباما پاناسونیک است. اما من میخواهم به آقای نخست وزیر بگویم اینکه تلفن اوباما چه برندی باشد مهم نیست مهم این است که هر بار این تلفن را بر میدارد میشنود ژنرال سلیمانی دست او را از بخشی از منطقه غرب آسیا کوتاه کرده است.
واقعهی ۱۱ سپتامبر جرقهی اولیه تحقیقات درباره اسلام
هوشینو در مورد چگونگی اسلام آوردن خود گفت: من با دیدن فیلم واقعه ۱۱ سپتامبر که کاملا همه چیز تصنعی و از پیش طراحی شده به نظر میرسید برایم سووال ایجاد شد که چرا باید این همه نسبت به اسلام هجمه وجود داشته باشد و همین مسأله باعث شد تحقیقات من در این زمینه کلید بخورد. در طی فرایند تحقیقاتم متوجه شدم قرآن تنها کتاب آسمانی است که تحریف نشده است. البته اول سنی بودم و با تکمیل تحقیقاتم شیعه شدم. تا هفت سال برای جستجوی پاسخ سووالاتم از طریق اینترنت با مسلمان در ارتباط بودم. یک سایت پاسخگویی به سووالات دینی هم بود که من با آنها مرتبط بودم که از قضا همسرم یکی از کسانی بود که از طریق سایت پاسخ سووالات مرا می داد که بعد از اینکه به ایران آمدم با او ازدواج کردم.
وی با اشاره به اذیت ها و رنج هایی که به خاطر گرویدن به اسلام درک کرده است، گفت: چند باری هم توسط پلیس بازداشت شدم و حتی هنگامی که در خانه نماز می خواندم مادرم فکر می کرد من جن زده شده ام.
هوشینو همچنین به وضعبت حجاب و سختی هایی که به خاطر رعایت حجاب در ژاپن متحمل شده اشاره کرد و افزود: در ژاپن زنان خیلی کم آرایش می کنند اما در ایران دیگر به نظر من آرایش نیست بلکه نقاشی است و من حیفم می آید که مردم در ایران قدر این حاکمیت شرع را نمی دانند.
هوشینو همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به مستعد بودن جامعه ژاپن برای پذیرش اسلام اشاره کرد و گفت: علاوه بر ضرورت مقابله با هجمه رسانه ای غربی در ژاپن ما برای معرفی اسلام، انقلاب و تشیع نیازمند یک انقلاب ترجمه به ژاپنی هستیم.
ولایت فقیه جذاب ترین پدیده در حکومت ایران
وی جذاب ترین پدیدهای که در ایران با آن مواجه شده است را عنصری با نام ولایت فقیه عنوان کرد و گفت: نه از منظر سیاسی بلکه اینکه رهبری در همهی ابعاد بتواند هدایت جامعه را در دست بگیرد برایم قابل توجه است و فکر میکنم این مهمترین مسألهای است که کشورهای دیگر از آن بی بهره اند.