سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۵ دی ۱۳۹۴ در ۱۰:۲۳ ق.ظ چاپ مطلب

جشنواره، مردمی، سینما و عمار بودن یا نبودن جشنواره مردمی فیلم عمار زیر ذربین «حلقه‎وصل»

ammar

ماهنامه فرهنگی تشکیلاتی حلقه‌وصل ویژه نامه ششمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» را منتشر کرد.

به گزارش سوره سینما، این روزها ششمین دوره جشنواه مردمی فیلم عمار در سینما فلسطین در حال برگزاری است. ششمین دوره این جشنواره از هشتم دی ماه شروع و تا هفدم ادامه دارد. ماهنامه فرهنگی حلقه‌وصل شماره دی ماه خود را به این اتفاق مبارک اختصاص داده و جشنواه بودن عمار را از از نگاه دبیران جشنواره فیلم فجر، مردمی بودن و سینما بودن عمار را از نگاه منتقدان و صاحب‌نظران و عمار بودن جشنواره مردمی فیلم عمار را از نگاه صاحب‌نظران جبهه فرهنگی انقلاب به طور کامل زیر دربین برده است.

در شماره سی‌وسوم ماهنامه فرهنگی تشکیلاتی حلقه‌وصل ابتدا صحبت‌های رهبر انقلاب در دیدار با دست‌اندرکاران جشنواره مردمی فیلم عمار بازخوانی می‌شود تا تلنگری دوباره برای آنها باشد و متوجه باشند که جشنواره آنها «عمار» است.

در ادامه بخش‌های مختلف شماره سی‌وسوم ماهنامه حلقه‎وصل را که به صورت ویژه به جشنواره مردمی فیلم عمار پرداخته است، از نظر می‎گذرانید؛

دیباچه

در بخش دیباچه، حلقه‌وصل در یک گفت‌وگوی اختصاصی با وحید جلیلی، مسئول شواری سیاست‌گذاری جشنواره مردمی فیلم عمار؛ جشنواره، مردمی، عمار و سینما نبودن این جشنواره را با او در میان گذاشته است.

در ادامه بخش دیباچه، حلقه‌وصل در قالب یک گزارش به خلوت پنج دوره گذشته جشنواره عمار می‎رود و روزگار سپری شده این جشنواره را «از بایکوت خبری دیروز تا دوران پرسوءتفاهم امروز» مورد واکاوی قرار می‌دهد.

جشنواره مطلوب

در این پرونده در آستانه ششمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار به شاخص‌های یک «جشنواره مطلوب» از نگاه علیرضا رضاداد، علی معلم، محمد حیدری، محمدرضا عباسیان و داود مرادیان پرداخته شده است.

مسیر حرکت

حسن رحیم‌پور ازغدی، جواد شمقدری، ابراهیم فیاض، حسن عباسی و علیرضا پناهیان ماهیت، هدف و راهی که باید عمار می‎رفت را در پرونده «مسیر حرکت» مورد بررسی قرار داده‌اند. در این پرونده جواد شمقدری روایت متفاوتی را از شکل‎گیری و هدفی که عمار باید به آن سمت می‎رفت بیان می‎کند و با نسبت دادن ایده عمار به خود می‎‌گوید که «می‌ترسیدم هیچ‌کس سرپرستی عمار را بر عهده نگیرد!» این تمام گفته‎هایی نیست که در این پرنده گفته شده است. چراکه علاوه بر معاون سینمایی دولت دهم ابراهیم فیاض هم گله دارد و حرف‎های شنیدی زیادی دارد.

جشنواره همه‌ی حزب‌اللهی‌ها

«جشنواره همه‌ی حزب‌اللهی‌ها» عنوان پرونده دیگر شماره سی‌وسوم حلقه‎وصل است که در آن فعالین جبهه فرهنگی انقلاب در قالب یادداشت‌های شفاهی به این سوال پاسخ می‌دهند که عمار چه نقشی در تداوم و توسعه این جبهه داشته است!؟ رضا برجی، محمد صادق کوشکی، سعید مستغاثی، سعید نعمت‌الله، سلیم غفوری، محسن یزدی و… فعالینی هستند که به این سوال پاسخ گفته‌اند.

مسعود فراستی از مردمی بودن و سینما بودن عمار می‎گوید

پس از پنج دوره از برگزاری جشنواره فیلم عمار هنوز هم بحث‌های زیادی در مورد مردمی شدن سینما توسط عمار وجود دارد که حلقه‌وصل آن را در پرونده‌ای با عنوان «سینمای مردمی؛ سراب یا واقعیت!؟» با مسعود فراستی، خانم دکتر راودراد و… بررسی کرده است.

عمار از نگاه برگزیده‌ها

در این پرونده با چند تن از برگزیده‌های بخش اکران‌های مردمی، داوران و برگزیده بخش آثار گفت‎وگو شده است. مهدی نقویان، محمدتقی رحمتی، عبدارضا رستمی‎فر، رضا تکبیری، فاطمه نصیری‌فرد در مورد سیاست‌های جشنواره مردمی فیلم عمار و درس‌ها و تجربیاتی که در این «راه» آموخته‌اند، می‌گویند.

خروج عمار از بایکوت رسانه‌ای

در این پرونده جشنواره مردمی فیلم عمار از بایکوت رسانه‌ای خارج می‎شود و سردبیران روزنامه صبا، روزنامه هفت‎صبح، سایت سینما ژورنال، سایت سینما مثبت و همچنین خبرنگاران سینمایی رسانه‎های مکتوب و مجازی از عمار می‎نویسند.

ماهنامه فرهنگی – تشکیلانی «حلقه وصل» به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر می‌شود. برای دریافت این نشریه با شماره تلفن ۵و۷۷۶۵۵۱۳۴ تماس بگیرید.