به گزارش خبرنگار سوره سینما، مراسم بزرگداشت ابراهیم حاتمی کیا شب گذشته۲۹ بهمن ماه در ایوان شمس برگزار شد.
در این مراسم تعدادی از خانواده های شهدا از این کارگردان سینمای ایران تجلیل می کنند و همچنین فیلم جدید حاتمی کیا با نام «بادیگارد» نیز به نمایش درمی آید. موضوع این فیلم درباره مردی است که شغلش محافظت از مقامات نظام است و یک عملیات تروریستی مسایلی را برای وی به وجود می آورد.
خانواده شهدایی چون احمدی روشن، محرم ترک، مسعود علیمحمدی، تهرانی مقدم، معینی، آبشناسان، عاصمی، رودکی … در این مراسم حضور یافته اند. سید جواد رمضان نژاد مدیر شبکه افق، محمد سرشار مدیر شبکه تلویزیونی کودک و نوجوان، محمد همدانی کارگردان انیمیشن «فهرست مقدس»، حامد زمانی خواننده انقلابی، سیدسجاد قافله باشی مدیر خانه فیلم داستانی از دیگر حاضران هستند. دو نفر محافظ هم متناسب با موضوع فیلم حاتمی کیا به مراسم دعوت شده اند. همچنین ابراهیم حاتمی کیا و احسان محمدحسنی تهیه کننده «بادیگارد» که در اختتامیه جشنواره فیلم فجر حاضر نشده بودند، به جهت میزبانی خانواده شهدا در این مراسم حضور پیدا کردند.
در ابتدا مراسم کلیپی با موضوع مادران شهید به کارگردانی سجاد قافله باشی پخش شد. کلیپ دیگری هم به کارگردانی محمد حسین مهدویان پخش شد که به تشییع شهدا اختصاص داشت.
پس از آن نمایش فیلم «بادیگارد» آغاز شد و با پایان نمایش این فیلم و بعد از خوشامدگویی مجری به خانواده های شهدا و حاتمی کیا قسمت هایی از پشت صحنه فیلم «بادیگارد» پخش شد.
سپس همسر شهید رضایی نژاد و شهید شهریاری با حضور روی سن به ایراد سخنرانی پرداختند.
همچنین همسر شهید علیمحمدی از یک تابلو رونمایی کرد؛ تابلویی که تصویر حاتمی کیا و جمله ای از شهید آوینی روی آن بود. هدیه ای هم به رسم یادبود از طرف خانواده شهید تهرانی مقدم تقدیم حاتمی کیا شد. حسن روح الامین نقاش هم تابلویی از آثار خود را به ابراهیم حاتمی کیا تقدیم کرد و گفت: امیدوارم شما اجرتان را از خداوند بگیرید.
پس از آن ابراهیم حاتمیکیا طی سخنانی درباره فیلم خود گفت: من باید بسیار جانسخت باشم که جلوی خود را بگیرم و اشک به چشمم نیاید اما دلم نمیخواهد دیگران را متاثر کنم، فضای اینجا بسیار معنوی است و من افتخار میکنم که در کنار این بلندقامتان کشور ایستادهام.
وی با اشاره به اینکه قبل از رونمایی از تابلو تقاضایی دارد، اظهار کرد: من ۵۴ سال از خداوند عمر گرفتهام و همیشه سعی کردهام با دلم نفس بکشم و زندگی کنم و آنچه را که احساس کردهام درست است به هر نحوی شده بگویم و بابت اینکه ممکن است برای خودم دشمن بتراشم، خجالت نکشم.
حاتمیکیا ادامه داد: من دیروز کربلا بودم و دعایی کردم که امروز از شما هم میخواهم این چنین برایم دعا کنید. دعای من این است که تا وقتی که هستم در خدمت شما باشم و اگر روزی از این دنیا رفتم در حالت بستر نباشم.
کارگردان فیلم سینمایی «بادیگارد» در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به خانوادههای شهدا بیان کرد: چند دقیقه پیش عزیزی به من گفت که تشویق به جنگ نکنید، اما اگر فیلمهای من را ببینید شاید از این منظر ضد جنگ باشند. من مشوق جنگ نیستم، اما نمیتوانم از مبارزان هسته ای و آنها که مدافعان حرم هستند، چشم بپوشم. زمانی تمام ایران پر از سر و صدای جنگ بود و همه جا بحث و تشویق در این زمینه بود، کسی غیر از آن حرفی نمی زد و تنها جنگ مساله روز بود و من تحفه «بادیگارد» را به ذره ذره خاک پاک این بچهها و عزیزانشان که به من محبت دارند، تقدیم میکنم. من دلم میخواهد اگر روزی قرار به رفتنم باشد، در صحنهای مثل صحنههایی که عزیزان شما بودند، باشم.
وی افزود: من «بادیگارد» را با این ایمان ساختم و حالا خدا را شکر می کنم که می بینم امشب حال بسیاری خوبی داریم. در این فیلم ۲ ساعت سعی کردم تفاوت میان بادیگارد و محافظ را تعریف کنم اما چه کنم که مسئولان عالم فرهنگ و مردان سیاستگذار فرهنگ، بادیگارد هستند نه محافظ. من می بینم در یک جشنواره که سکان یک جریان فرهنگی است با جهالت پاسخ می دهند و خود را بابت اتفاقاتی که رخ می دهد پاسخگو نمی دانند. درواقع آنها با ضربه زدن به فیلم من به جریان بچه هایی که پشت سر من هستند هم ضربه وارد می کنند و این عین روز روشن است. من متاسفم برای آقایانی که با کلمات بازی میکنند و فکر میکنند اینجا عرصه دیپلماسی است که با زبان وزارت امور خارجه درباره فرهنگ حرف بزنند.
حاتمیکیا با اشاره به نقدهایی که در یک برنامه تلویزیونی نسبت به فیلم «بادیگارد» بیان شد، عنوان کرد: افرادی به تلویزیون میآیند و درباره فیلم «بادیگارد» حرف میزنند و بیان میکنند که این فیلم حرف کهنهای است و حرف زمانه نیست. عرصه و میدان به دست این جماعت افتاده است و این جریانها بادیگاردهای فرهنگی هستند که اکنون زیاد شده اند.
این کارگردان با سابقه سینما در پایان سخنانش گفت: به هر حال مرا ببخشید اگر با لحظاتی از فیلم شما را آزردهخاطر کردم. من هم با افرادی که در این فیلم نشان دادم، زندگی کردم. سالها است که با خود فکر کرده ام اگر قرار باشد جانم را بدهم برای چه کسانی باید بدهم. آیا باید به کسانی جان داد که رفتارشان بادیگاردی است و یا آنها که محافظ گونه اند و جان و فکرشان در یک مسیر است، من فکر کردم بهترین افراد آنها هستند که در حوزه فکر و علم عمل می کنند.
«بادیگارد» با بازی پرویز پرستویی، مریلا زارعی، بابک حمیدیان، فرهاد قائمیان، امیر آقایی و … در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت ولی نامزد نشدن این فیلم در رشته هایی چون بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه موجب برخی انتقادها شد.