به گزارش سوره سینما به نقل از ارتباطات و اطلاع رسانی نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم، مهدی صباغ زاده نویسنده و کارگردان سینما با اشاره به این که کارکرد اصلی جشنواره ها در معرفی و برجسته کردن یک موضوع برای عامه مردم است، گفت: جشنواره های فرهنگی و هنری به نوعی دنبال معرفی یک موضوع یا رویداد هستند. حال ممکن است این هدفگذاری کوتاه مدت یا بلند مدت باشد.
وی افزود: اگرچه جشنواره های هنری در حوزه سینما به واسطه این که فیلم هایشان به نمایش عمومی و سراسری نمی رسد، به اصطلاح دردی از سینمای ایران دوا نمی کند. اما به نظر من می توان محصولات آن ها را در اختیار تلویزیون قرار داد تا مردم هم به طور گسترده در جریان قرار بگیرند.
این کارگردان با تاکید بر اهمیت فیلمسازی درباره موضوع مدافعان حرم توضیح داد: از وظایف دولت است که از فیلمسازی درباره مدافعان حرم حمایت و از سرمایه گذاران دعوت به فیلمسازی در این باره کند.
صباغ زاده همچنین ادامه داد: وظیفه سینما بازسازی رویدادهاست و دولت نیز متقابلا موظف است امکانات و تجهیزات لازم برای این بازسازی را فراهم کند. چنانچه تاکنون این اتفاق درباره عرصه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی ایران افتاده است و مقاومت های منطقه در سال های اخیر نیز موضوع جدیدی است که در سینما جای کار دارد.
کارگردان فیلم سینمایی مهاجران درباره مشارکت بخش خصوصی در موضوعات ارزشی توضیح داد: سرمایه گذاری بخش خصوصی برای فیلمسازی درباره موضوع مدافعان حرم کمی ریسک دارد. چراکه اگر فیلم ساخته شده در اکران عمومی با استقبال رو به رو نشود سرمایه بر نمی گردد. بنابراین نیاز است تا در ابتدا دولت به حمایت از این موضوعات بپردازد و با آگاه کردن مردم و ایجاد حساسیت عمومی بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در این زمینه دعوت کند.
وی همچنین با اشاره به راهکارهایی برای برگزاری بهتر جشنواره مدافعان حرم عنوان کرد: به نظرم بهتر است عملکرد جشنواره مدافعان حرم و جشنواره های مشابه آن صرفا به نمایش فیلم ها برای مخاطبان جشنواره منتهی نشود. بلکه باید از دل مستندات جنگی و آثار راه یافته به جشنواره ایده ها و طرح هایی انتخاب و با پرداخت مناسب، آن ها را به سینما راه داد. به دلیل تازه و بدیع بودن موضوع مدافعان حرم شاید مردم اطلاعات کاملی نسبت به آن نداشته باشند. بنابراین لازم است برای آن ها تعریف شود که حریم اساسا چه معنایی دارد. در کجا اتفاق می افتد، چه افرادی ایثار می کنند و زندگی خود و خانواده شان را برای مبارزه با گروه های تروریستی به خطر انداخته اند. به نظرم جشنواره مدافعان حرم با توجه به حساسیت موضوع آن باید هیاهو و سر و صدایی راه بیاندازد که به گوش همه برسد. همچنین باید در تلویزیون درباره این موضوع میزگرد برگزار و مستندهای جشنواره از شبکه های مختلف سیما پخش شود.
نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم به همت خبرگزاری فارس و با همکاری موسسه فرهنگی هنری کتیبه نوای فاطمی ۵ خردادماه سال جاری در دو بخش مستند و نماهنگ برگزار میشود.