به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز، علی معلم با تاکید بر این که یکی از فقدان های سینمای ایران نبود فیلم های کاربردی است گفت: در سینمای ایران با کمبود فیلم های کاربردی مواجه هستیم که تصویر پیشنهاد دهنده ای درباره برخی از موضوعات مهم جامعه داشته باشد. متاسفانه الگوسازی و جلب توجه مخاطبان به مسائل مختلف همچون محیط زیست جدی گرفته نمی شود.
این منتقد سینما با بیان اینکه متاسفانه خیلی دیر به سراغ مشکلات جامعه می رویم گفت: مسئله محیط زیست تا زمانی که بحرانی نشده بود مورد توجه مسئولان نبود. در کنار این ها هیچ اراده ای در دستگاه های مسئول یا مسئولان فرهنگی نمی بینیم که بخواهند از طریق سینما فرهنگ سازی کنند و توجه مردم را به این مسائل جلب کنند.
معلم با اشاره به این که چنین مشکلی بسیاری از مسائل را همچون توریسم، شهر نشینی، بحران های حقوقی، اجتماعی و مشکلات محیط زیستی در برمی گیرد ، عنوان کرد: ما بیشتر یک سینمای آسیب دیده داریم تا پیشنهاد دهنده. به همین دلیل است که تاثیر این سینما در حوزه اجتماعی چه در وجه سرگرم کننده و چه در وجه نخبگان ضعیف است.
مدیرمسئول ماهنامه دنیای تصویر پیشنهاد داد: تنها راه برای رفع مشکل این است که جایگاه سینما به یک هنر برتر تغییر پیدا کند و همه دستگاه ها به موقعیت سینما و رسالتش توجه کنند تا شاید پیشرفت فرهنگی به واسطه حضور پررنگ سینما در جامعه صورت گیرد.
معلم با بیان این که نحوه برگزاری جشنواره بین المللی فیلم سبز در تاثیر گذار بودن آن نقش دارد، توضیح داد: جشنواره فیلم سبز باید بتواند در سطح اجتماع طرح موضوع کند؛ از علاقمندان محیط زیست استفاده کند و موج اجتماعی در جامعه ایجاد کند زیرا در ایران جشنواره های موضوعی بسیاری برگزار می شود که به هیچ نتیجه ای نمی رسند و فقط به گرفتن چند عکس یادگاری ختم می شوند.
این تهیه کننده سینما در ادامه گفت: به نظرم جشنواره فیلم سبز باید توجه عموم را به موضوع محیط زیست و حفاظت از آن جلب کند و با مشارکت آنها این جشنواره را برگزار کند. حضور علاقمندان محیط زیست و گرفتن چند گزارش تصویری از آنها که در جامعه موثر باشد بسیار مفید تر از حضور چند کارگردان معروف سینماست. چنین اتفاقاتی می تواند به بیدار کردن هوشیاری اجتماعی نسبت به این موضوعات کمک کند.
معلم در مورد جشنواره فیلم سبز خاطرنشان کرد: می دانم که جشنواره فیلم سبز امکانات چندانی ندارد. در حالی که ما در بسیاری از زمینه های دیگر هزینه می کنیم اما به مسئله ای که به آینده سرزمینمان و بچه هایمان مربوط است بی توجه هستیم.
وی با بیان اینکه مسئولان باید بیشتر به مشکلات فرهنگی اهمیت دهند، گفت: در همه جای دنیا درصدی از بودجه به امر فرهنگ سازی اختصاص پیدا می کند و بسیاری از فیلم های هالیوودی با کمک همین مراکز ساخته می شوند و بسته هایی برای کمک به چنین فیلم هایی پیش بینی می شود.
وی افزود: در همه جای دنیا حفاظت از محیط زیست مسئله دستگاه های مسئول است و حضور هنرمندان بسیار مهم تلقی می شود. در حدی که فعالیت های لئوناردو دی کاپریو در مورد مسئله گرم شدن زمین آنقدر جدی گرفته می شود که او از سخنران اصلی سازمان ملل بود.
معلم با تاکید بر این که سینماگران در جلب توجه عموم به این موضوعات در دنیا نقش اساسی دارند گفت: به نظرم بهتر است دستگاه ها و مسئولین استراتژی فرهنگی برای این امر درنظر داشته باشندتا بتوانند کمک های بیشتری به موضوع محیط زیست داشته باشند. من معتقدم موفقیت جشنواره فیلم سبز به جلب توجه جامعه و مشارکت مردم وابسته است.
پنجمین جشنواره بین الملی فیلم سبز ۲۴ تا ۳۱ اردیبهشت ماه در تهران (سینما فلسطین و مرکز فرهنگی هنری صبا) و همزمان در سراسر کشور برگزار می شود.