به گزارش سوره سینما به نقل از ستاد خبری اولین دوره جشنواره فیلم وحدت اسلامی ، هاشم میرزاخانی دبیر جشنواره در ابتدای این برنامه طی سخنانی گفت: آفتاب جمال مصطفوی تابیدن گرفت و گل بوستان نبوت شکفت و جهان حیرت زده انوار منیره پیامبر رحمت و رسول مهربانی ها را به تماشا نشست. نبی گرامی اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) نزول اجلال فرمود تا جهان را رنگی الهی زند و بشریت سرگردان و ره گم کرده رابه فلاح و سعادت رهنمون شود و امروز پس از قرنها تلاش و مجاهدت پیروان صادق و صابرش چه زیباست که به بهانه میلاد ش در قالب اجلاس وحدت اسلامی گرد هم می آیند تا بار دیگر با آن رسول هدایت هم پیمان شوند و خود را برای بنای مستحکم امت واحده اسلامی مهیا سازند.
وی ادامه داد: در این میان در چهارمین دهه از تشکیل کنفرانس وحدتاسلامی در ابتکاری قابل تقدیر با تدبیر دبیر کل محترم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی حضرت ایت ا.. اراکی نخستین جشنواره بین المللی فیلم وحدت اسلامی جوانه زد و نوید بخش تولد جریانی مهم و پویا در عرصه فرهنگ و هنر کشورهای اسلامی شد.
میرزاخانی همچنین گفت: جشنواره ای که در نخستین سال توانست میزبان آثار هنرمندان ایران و سی و هفت کشور جهان باشد هنرمندانیکه در اقصا نقاط این کره خاکی،آسمانی می اندیشند و دغدغه رسالت خود را تولید فیلم با محتوای ارزشی مبتنی بر باورهای گرانقدر دین مبین اسلام می دانند و نوید بخش حرکتی جهانی و تاثیرگذار در عرصه رسانه های تصویری هستند.
دبیرخانه جشنواره ضمن تشکر از تمامی عزیزانی که در برپایی این مهم تقریب اعم از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، هنرمندان و فیلمسازان، هیئت های انتخاب و داوری ملی و بین الملل، رسانه های دیداری و شنیداری و همکاران بخشهای مختلف جشنواره یاری نموده اند،همزمانی برگزاری سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با نخستین دوره جشنواره رابه فال نیک گرفته و با توجه به جنگ عظیم رسانه های صهیونیستی با ارزشهای عمیق و سترگ اسلامی توانسته باشد فصل مشترکی میان علما و اندیشمندان جهان اسلام و هنرمندان این عرصه ایجاد کرده تا با توان مضاعف در این آوردگاه به مبارزه بپردازند.
علی نصیریان: هنر برای تبلیغات نیامده است
در ادامه این مراسم علی نصیریان بعد از دریافت تندیس بهترین بازیگر مرد جشنواره برای فیلم شکارچی شنبه گفت: برگزاری این جشنواره و این اتفاق بسیاراهمیت دارد به دلیل آنکه درست است که سخنرانی، گفتگو و مقاله و حتی کتاب بسیار خوب است اما جذابیتی که فیلم و نمایش دارد بسیار نقش مهمی در تاثیرگذاری ایفا می کند.
وی با اشاره به اینکه نباید از فیلم فقط به عنوان یک ابزار تبلیغاتی و شعاری استفاده کرد گفت: کار هنر تبلیغات نیست و هنر نیز برای تبلیغات نیامده است و اگر هنرمندی اثری را بر اساس اعتقادات خودش بسازد و نه به شکل مصنوعی قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
نصیریان با تشکر از هیات داوران و برگزارکنندگان این جشنواره گفت: اینکه در کنار یک کنفرانس مهم یک جشنواره فیلم به صورت ساختاری درست و منظم برگزار شود ، بسیار اقدام ارزشمندی است.
محسن علی اکبری که به عنوان تهیه کننده فیلم مریم مقدس تندیس بهترین فیلم را دریافت کرده بود نیز گفت: امروز نمایندگان مختلف کشورهای اسلامی در این مراسم حضور دارند و من امروز در بین جوایزی که در طول ۳۴ سال دریافت کردم جایزه ارزشمندی را میگیرم .
وی ادامه داد: بیش از ۵۰ کشور دین رسمی آنها اسلام است. اگر هر کشوری تصمیم بگیرد که برای سال آینده یک فیلم یا یک سریال با موضوع پیامبر اعظم یا قرآن کریم و یا صحابه پیامبر بسازد سال آینده ما ۵۰ اثر خوب در جشنواره خواهیم داشت.
برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره فیلم وحدت اسلامی به شرح زیر معرفی شدند :
* فیلمهای کوتاه و نیمه بلند داستانی :
در بخش فیلمهای کوتاه و نیمه بلند و در رشته بهترین فیلمنامه تندیس جشنواره و جایزه نقدی به نسیم مرعشی برای فیلمنامه فیلم داستانی «نخجیر» اهدا شد.
در رشته بهترین فیلم پویانمایی تندیس جشنواره و جایزه نقدی به سید مصطفی حسینی برای فیلم پویا نمایی «آخرین پیامبر» اهدا شد.
در رشته بهترین فیلم داستانی کوتاه و نیمه بلند تندیس جشنواره و جایزه نقدی به امیر عباس ربیعی برای فیلم داستانی «ولد» اهدا شد.
در رشته بهترین دست آورد فنی تندیس جشنواره به همراه جایزه نقدی به حسن اسدی برای تصویر برداری فیلم داستانی «قضاوت» اهدا شد.
در رشته بهترین فیلم کوتاه و نیمه بلند تندیس جشنواره و جایزه نقدی به محمد اسفندیاری برای فیلم«قضاوت» اهدا شد .
* فیلمهای مستند:
در بخش فیلمهای مستند و در رشته بهترین تحقیق و پژوهش فیلمهای کوتاه و نمیه بلند تندیس جشنواره و جایزه نقدی به علی کمیلی و علی اکبر براتی برای تحقیق و پژوهش فیلم مستند «اهل سنت در ایران» اهدا شد.
در رشته بهترین دست آورد فنی تندیس جشنواره و جایزه نقدی به روح ا… رفیعی برای تصویربرداری فیلم مستند «خالد و مجتبی» اهدا شد.
در رشته بهترین فیلم مستند کوتاه و نیمه بلند تندیس جشنواره و جایزه نقدی به روح ا.. رفیعی برای فیلم مستند «خالد و مجتبی» اهدا شد.
در رشته بهترین فیلم مستند تندیس جشنواره و جایزه نقدی به محمد علی فارسی برای فیلم مستند بلند «ابرها در راهند» اهدا شد.
جایزه ویژه هیات داوران در بخش مستند به هوشنگ میرزایی برای فیلم مستند «تفتان» اهدا شد.
* فیلمهای سینمایی بلند :
در بخش فیلمهای سینمایی بلند و در رشته بهترین فیلمنامه تندیس جشنواره و جایزه نقدی به «حجت الاسلام محمدسعید بهمن پور» برای فیلمنامه فیلم «مریم مقدس» اهدا شد.
در رشته بهترین کارگردانی تندیس جشنواره و جایزه نقدی به شهریار بحرانی برای فیلم «مریم مقدس» اهدا شد.
در رشته بهترین بازیگر زن تندیس جشنواره و جایزه نقدی به گلاب آدینه برای ایفای نقش درفیلم داستانی «وقتی همه خواب بودند» ساخته فریدون حسن پور اهدا شد.
در رشته بهترین بازیگر مرد تندیس جشنواره و جایزه نقدی به علی نصیریان برای ایفای نقش در فیلم «شکارچی شنبه» ساخته جناب آقای پرویز شیخ طادی اهدا شد.
در رشته بهترین دست آورد فنی تندیس جشنواره و جایزه نقدی به حمید خضوعی ابیانه برای تصویربردای فیلم «ملک سلیمان» اهدا شد.
در رشته بهترین فیلم بلند تندیس جشنواره و جایزه نقدی به محسن علی اکبری برای تهیه کنندگی فیلم «مریم مقدس» به کارگردانی آقای شهریار بحرانی اهدا شد.
* بخش ویژه
در بخشی جداگانه از محمدرضا اسلاملو به پاس یک عمر تلاش مجدانه و هنرمندانه در تولید آثار مستند فاخر با موضوع وحدت مسلمین و جهان اسلام با اهدای تندیس و جایزه نقدی تقدیر شد.
در این مراسم هنرمندانی همچون شهریار بحرانی، محمدحسین لطیفی، بهرام عظیمی، عباس رافعی، محمدعلی صفورا، محسن علی اکبری، محمدعلی فارسی، محمدرضا اسلاملو، جواد اردکانی، محمدتقی فهیم، رضا برجی حضور داشتند.
اولین جشنواره بین المللی فیلم وحدت اسلامی از ۲۵ الی ۲۷ آذر به دبیری هاشم میرزاخانی در تهران برگزار شد .