جمال شورجه در گفت و گو با سوره سینما در خصوص نقش و جایگاه هنر و سینما در تبیین شعار سال مقام معظم رهبری «اقتصاد مقاومتی، تولید-اشتغال» بیان کرد: از دو جنبه می توان به رهنمود کلیدی توجه کرد؛ اول اینکه باید ببینیم با عنصر سینما، یا سیما و حتی، تبلیغات چه سوژه هایی را می توانیم مد نظر قرار دهیم تا به صورت فیلم و یا مجموعه های تلویزیونی در آمده و به آن ها بپردازیم.
وی با بیان اینکه فیلمسازان می توانند با انتخاب سوژه هایی با مضمون شعار مقام معظم رهبری به مسئولین سینمایی و دولت در جهت برنامه ریزی و ساماندهی کمک کنند ادامه داد: همین الان سریال «کیمیاگر» از شبکه افق در حال پخش است که به بحث خودکفایی و تولید داخلی می پردازد که نشان دهنده راهکارهای مناسبی است که می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
شورجه به صحبت هایش ادامه داد: در واقع فیلمسازان هوشمند ما می توانند با ساخته هایشان از وابسته بودنمان به اقتصاد سایر کشورها نهی کنند و بر تولیدات داخلی با کیفیت تاکید داشته باشند. به واسطه استفاده از چنین سوژههایی «کاهش بیکاری»، «نهی از توجه به اقتصاد برون زا» و «توجه به تولیدات داخلی» گسترش و رواج بیشتری پیدا می کند.
وی در بخش دیگری از صحبت خود توضیح داد: جنبه دیگر شعار مقام معظم رهبری بحث مهم اشتغال است؛ سینما در حال حاضر به لحاظ اشتغالزایی ازعوامل مقابل دوربین گرفته تا پشت دوربین آن در رکود به سر می برد. همانطور که همه می دانیم اکثر عوامل سینما این روزها بیکار هستند و به دنبال کار هستند؛ از طرف دیگر، مخاطبان سینما هم تعدادشان کم و تولیدات هم کم است وقتی مخاطب نداشته باشیم خود به خود سقف تولیدات هم افت پیدا می کند. از جنبه دیگر، این میزان محصولاتی هم که در سال تولید می شود زمینه های نمایش برایش موجود نیست.
این کارگردان و تهیه کننده سینما و تلویزیون تصریح کرد: متاسفانه باید بگوییم که در حال حاضر به دلیل عدم مدیریت درست، توزیع کار به صورت عادلانه در سینما و سیما صورت نمی گیرد؛ در سیما و سینما انگار تعدادی تهیه کننده و بازیگران هستند که می توانند حضور مداوم داشته باشند و تعدادی دیگر، سالیان سال است که بیکار هستند؛ نه اینکه توانایی کار نداشته باشند کسی به سراغشان نمی رود؛ این درحالیست که باید تولید در بین آحاد دست اندرکاران سینما بچرخد نه اینکه در دست یک عده خاص باشد.