به گزارش سوره سینما، در ابتدای مراسم بزرگداشت رسول صدرعاملی کلیپی از مجموعه آثار این کارگردان در سالن پخش شد. در ادامه صدرعاملی با ابراز خوشحالی از اینکه در این مراسم حضور دارد، عنوان کرد: با برگزاری بزرگداشت انتظار نداشته باشید دیگر فیلمسازی نکنم! من باز هم فیلم میسازم.
وی یادآور شد: اکنون که کلیپ فیلمها را میدیدم به یاد خاطرات دوران برگزاری جشنواره فیلم کودک افتادم که با چه مشقتهایی دوره های اولی این جشنواره برگزار شد و همیشه در این مسیر مدیران همراهی میکردند، چه مدیران تهرانی و چه مدیران اصفهانی.
کارگردان فیلم «من ترانه ۱۵ سال دارم» اظهار کرد: این روند تا جایی ادامه داشت که امروز اصفهان به قطب جشنواره کودک جهان تبدیل شده است و در جشنوارههای دگیر سراغ آن را میگیرند!
صدر عاملی ادامه داد: دلم برای فیلمهایی تنگ شد که سالها قبل میساختیم؛ فیلمنامه، تصویربرداری و پروانه گرفتن برای ساخت و نمایش فیلمهایمان خیلی اهمیت داشت و حتی در آن زمان با اینکه رعب و وحشتی از فیلم ساختن وجود داشت، اما همیشه همدلیهایی داشتیم و احساس میکردیم که بعد از انقلابی که بر اساس عقاید و باورهای مردم اتفاق افتاده، چطور باید سینما را دوباره بسازیم.
وی یادآور شد: به هر حال برخی از علمای ما سینما را دوست نداشتند و آن را فعل حرامی میدانستند و اصلا هم هیچ اشکالی ندارد. اما برخی دیگر بودند که آن را دوست داشتند، آیتالله هاشمی رفسنجانی را خدا بیامرزد که پای سینمای ایستاد و من هم توانستم دقیقا بعد از انقلاب فیلم سینمایی «خونبارش» را با همراهی امیر قویدل نویسندگی و تهیه کنم.
این کارگردان همچنین تاکید کرد: در آن زمان با همه رنجها و ابزار محدودی که داشتیم برای مان مهم بود که تماشاگر وقتی در سالن نمایش مینشست مورد احترام قرار بگیرد. البته امروز همه اینها مخدوش شده و معلوم نیست چه اتفاقی میافتد.
صدرعاملی در ادامه با یادآوری نام فیلمهای کودک و نوجوانی که سالها قبل در سینمای ایران ساخته شده بود، اظهار کرد: سالها قبل فیلمهای «گلنار»، «پاتال و آروزهای کوچک»، «نیاز»، «قصه های مجید»، «گربه آوازه خوان»، «بادکنک سفید»، «بچههای آسمان»، «پرنده کوچک خوشبختی»، «الوالو من جوجوام» و «مدرسه پیرمردها» را داشتیم که سینمای جذاب و دیدنی بود، اما از آن سینما امروز به فیلمهای امروزی رسیدیم. من فیلمهای زیادی را دیدهام که مرا به وجد نیاوردند. امیدوارم حال خوب سینمای ایران برگردد تا بتوانیم امید را به سینمای کودک و نوجوان برگردانیم.
او در ادامه ضمن تشکر از اعضای شورای شهر اصفهان که جشنواره کودک و نوجوان را به اصفهان برگرداند، گفت: صادقانه میگویم از استاندار اصفهان که تلاش زیادی در این مسیر کرد، تشکر میکنم و امیدوارم این شکفتن جشنواره را پاس بدارند.
در ادامه مراسم بزرگداشت وحید نیکخواه آزاد با حضور روی صحنه از حاضرین درخواست کرد که اگر میخواهند رسول صدرعاملی به سینمای کودک و نوجوان برگردد، دست بزنند. او در ادامه عنوان کرد: من خودم را کوچکتر از چیزی میدانم که درباره آقای صدرعاملی و فیلمهایش صحبت کنم، چون او به قدری بزرگ است که در بیان من نمیگنجد.
وی ادامه داد: اما نکتهای که باید به آن اشاره کنم این است که خیلی از ما راهی که باز شده بود را ادامه دادیم، اما صدرعاملی راه را ساخت، او سه فیلم با سه قهرمان دختر ساخت و بازیگرهایش هم نقش اولی بودند.
این کارگردان سینما یادآور شد: این فیلمها نه فقط در جشنوارهها که در نمایش هم به موفقیتهای زیادی دست پیدا کرد. او در همین سه فیلم دو بازیگر به سینمای ایران معرفی کرد که هردوی آنها مانند نگینی در سینمای ایران میدرخشند؛ ترانه علیدوستی و پگاه آهنگرانی آن دو هستند.
او ادامه داد: اگر فیلمی میسازیم که کودکان دوست دارند، به این دلیل نیست که ارزش هنری کمی دارد، رسول صدرعاملی فیلمهایی ساخت که همه آنها را دوست داشتند و این اتفاق خیلی بزرگی است، او همچنین شخصیت بسیار بزرگی دارد، دوست و همراه و مشوق است و الگوی انسانی و هنرمند بزرگی است که همه در سینما از او به نیکی یاد میکنند.
سپس کیومرث پوراحمد به روی صحنه آمده و گفت: در ایران فیلمسازی به نام محمد بزرگ نیا داریم که همه فیلم هایش را در دریا میسازد، همچنین فیلمساز دیگری داریم به نام رسول صدرعاملی که درباره نوجوانان دختر فیلم ساخته است! من که استاد ساخت فیلم های کودک و نوجوان هستم به رسول حسرت میخورم.
وی یادآور شد: رسول ویژگی ای دارد که هر کسی با او مینشیند حال خوبی پیدا میکند. رسول صدرعاملی همیشه، رسول صدر عاملی است.
در بخشی از این مراسم از هنرمندانی چون سیروس الوند، رهبر قنبری، کیومرث پوراحمد، بهزاد خداویسی، مجید برزگر، امیر عابدی، جعفر صانعی مقدم، نیما عباسپور، وحید نیک خواه آزاد، اکبر خامین، داریوش باباییان، محمد احمدی، پانتاها تاج بخش، علیرضا داودنژاد، طهماسب صلح جو، فرشته طائرپور، پگاه آهنگرانی، میلاد صدرعاملی، محمدرضا رضاداد، عباس کیارستمی به عنوان هنرمند تاثیرگذار در سینمای کودک و نوجوان نام برده شد.
مهدی جمالینژاد، شهردار اصفهان علیرضا رضاداد دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان در ادامه مراسم روی صحنه رفتند. شهردار اصفهان ضمن تشکر از حاضرین که در تمام بخشهای برگزاری جشنواره سیام حضور پررنگی داشتند، عنوان کرد: خوشحالیم در خدمت اسطورههای سینمای ایران بودیم، از مراسمی که برای آقای علی معلم برگزار شد تا بزرگداشت خانم محبوب، باعث میشود نسل جوان تشویق و ترغیب شوند جا پای این بزرگواران بگذارند و زحمات و تلاشهایی که انجام دادند، فراموش نشود.
فرشته طائرپور، علیرضا داودنژاد، جعفر صانعی مقدم، حسینعلی شهیدی دبیر اجرایی جشنواره در کنار شهردار اصفهان و دبیر جشنواره روی صحنه حاضر شدند و با لوح تقدیر و هدایایی از فعالیتهای رسول صدرعاملی تقدیر کردند.