سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۱ مرداد ۱۳۹۶ در ۱۱:۰۰ ق.ظ چاپ مطلب

همگردی سینما و سلامت/ مستندسازان به موزه ملی تاریخ علوم پزشکی رفتند

cinema-salamat

سومین همگردی سینما و سلامت با حضور جمعی از پزشکان، فیلمسازان، مستندسازان و دانشجویان در آستانه برگزاری دومین جشنواره فیلم سلامت در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران برگزار شد.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی دومین جشنواره ملی فیلم سلامت، در این همگردی، فیلمسازان و پزشکانی چون دکتر حمیدرضانمازی مدیر موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران،  مهدی قربان پور مدیر اجرایی جشنواره فیلم سلامت، دکتر محمد کیاسالار رئیس هیات انتخاب و داوران، دکتر فرشید فهیم، اسماعیل میهن دوست، رهبر قنبری،  محمود غفاری، محمد کارت، دکتر فرید میرخانی، صبا ندایی، محمد احسانی، علیرضا دهقان، حامد ذوالفقاری، میلاد خالقی منش ،محمد صادق جعفری،دری رضایی، سولماز صدقی، مرتضی کاظمی نیا، مژگان صیادی، مجتبی شاهسوند، فرزاد خوشبخت،نگین امین زاده ، پدرام ابویی و… از موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران بازدید کردند.

بخش های مختلف دیرین انسان شناسی، مردم شناسی پزشکی، کتب خطی و اسناد، چشم پزشکی، دندانپزشکی، دواخانه نظامی و… از جمله بخش هایی بود که اهالی حوزه سینما و سلامت در این موزه از آنها بازدید کردند.

در ادامه این مراسم، فیلم مستند «لسان الحکما» به کارگردانی دکترفرید میرخانی و تهیه کنندگی اسماعیل میهن دوست نمایش داده شد.

مهدی قربان پور مدیر اجرایی دومین جشنواره ملی فیلم سلامت پیش از نمایش این اثر درباره تعداد آثار و برخی برنامه های این دوره از جشنواره توضیح داد و گفت: امسال ۵۳۴ عنوان فیلم در جشنواره شرکت دارند که از این میان ۲۰ فیلم بلند سینمایی، ۴۴ فیلم مستند و ۳۸ فیلم دانشجویی در جشنواره نمایش داده خواهد شد. همچنین تعداد ۲۷ برنامه تلویزیونی نیز در جشنواره فیلم سلامت با یکدیگر رقابت می کنند که به دلیل پخش قبلی از تلویزیون، در طول جشنواره نمایش نخواهند داشت.

وی افزود: همگردی های سینما و سلامت عنوان برنامه هایی است که تاکنون با استقبال خوبی از سوی فیلمسازان  رو به رو شده است. این همگردی ها از انجمن اهدای عضو ایران با حضور مستند سازان و چهره های شاخص هنری آغاز شد. دومین برنامه  نیز در انجمن اوتیسم ایران برگزار شد و در فاصله اندک تا آغاز دومین جشنواره ملی فیلم سلامت، امروز در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران هستیم که جا دارد از مدیریت موزه و تمام هنرمندان حاضر در این رویداد تشکر کنیم.

دکتر حمیدرضا نمازی، مدیر موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران نیز گفت: آرزو می کنم پیوند بین دو حوزه هنر و سلامت روز به روز بیشتر شود و همانطور که رمان های پزشکی و سایر فرآورده های هنری در این زمینه در گوشه و کنار جهان توانستند فاصله میان پزشکان و مردم را بردارند، در حوزه فیلمسازی نیز چنین اتفاقی رخ دهد تا اهالی طب و سینما به هم نزدیکتر شوند.

وی ادامه داد: موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران بزرگترین و اولین موزه تاریخ پزشکی در خاورمیانه است و منطقه ای که موزه در آن واقع شده، پیش از این خانه امیرکبیر بوده است و وجه تسمیه این محله به نام امیرآباد نیز اساسا به همین دلیل بوده است.

در ادامه، اسماعیل میهن دوست، تهیه کننده فیلم مستند «لسان الحکما» با محوریت موضوع  تاریخچه چشم پزشکی، درباره این فیلم توضیح داد: به دلیل  این که در زمینه چشم پزشکی تخصص ندارم، دست کم تلاش کردم در جنبه های غیرپزشکی به کارگردان اثر کمک کنم. همچنین اگر فرصتی باشد تمایل دارم درباره رابطه مقوله های مختلف سلامت و سینما مفصل صحبت کنم .

فرید میرخانی کارگردان این اثر نیز بیان کرد: چشم پزشکی اولین کرسی پزشکی در ایران با قدمتی ۵ هزار ساله است و سابقه آن به شهر سوخته برمیگردد.

وی افزود: شاید همه ما نام پروفسور شمس و سابقه ۴ نسل خدمت به چشم پزشکی در بین خانواده های او را شنیده باشیم. من دوست داشتم به این سابقه بپردازم .

دومین جشنواره ملی فیلم سلامت یکم تا پنجم شهریور ماه امسال در تهران  برگزار می شود.