به گزارش سوره سینما، ابراهیم داروغهزاده، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و دبیر سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر، با حضور در برنامه «شهر فرنگ» شبکه خبر سیما، در باره سرنوشت فیلمهای توقیفی، عدم نمایش برخی آثار توسط حوزه هنری، روند صدور پروانه ساخت، تعامل با کمیسیون فرهنگی مجلس و … سخن گفت.
داروغهزاده درباره صدور پروانه ساخت به آثار سینمایی توضیح داد: سیاست اصلی سازمان سینمایی و شورای پروانه ساخت این است که فیلم هایی که برای ساخت مجوز میگیرند، تنوع ژانر داشته باشند. دراین میان فیلمهای سرگرم کننده و کمدی بخش قابل توجهی از امکان نمایش را به دست خواهند آورد. فیلمهای اجتماعی و دفاع مقدس و هم چنین ژانر کودک هم سهمی در نمایش دارند.
او با رد این ادعا که بسیاری از فیلمهایی که به مسائل روز جامعه میپردازند، برای پرهیز از مشکلات بعدی، پروانه ساخت نمیگیرند، پاسخ داد: ما در شورا این دستورالعمل را نداریم که مثلا فیلمهای اجتماعی را کمتر پروانه بدهیم، همان طور که گفتم سعی میکنیم تنوع ژانری را داشته باشیم.
داروغهزاده با اشاره به تشکیل کمیتهای برای بازبینی مجدد فیلمهایی که مجوز نمایش نگرفته اند، توضیح داد: این کمیته قرار بود با همفکری کارگردان، تهیهکننده و مشورت اعضا، اصلاحات لازم را اعمال کنند و فیلم اصلاحی را در اختیار شورای پروانه نمایش قرار بدهند.
او ادامه داد: ۱۲ فیلم در این کمیته بررسی شد که پنج فیلم اصلاحاتش انجام شد و در اختیار شورای پروانه نمایش قرار گرفت. در نهایت این پنج فیلم توانستند مجوز بگیرند که اجازه دهید برای پرهیز از حاشیه سازی، نامشان را نگویم تا در آرامش روی پرده بروند. من از کارگردانان و تهیهکنندگان این فیلمها به خاطر همراهیشان تشکر میکنم.
در ادامه برنامه، داروغهزاده درباره صحت گفته سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس که بیان کرده بود اکران فیلمهای توقیفی در گرو موافقت مجلس است، گفت: این صحبت اصلا نبوده است. این کمیته فقط مشورتی است و شورای پروانه نمایش است که طبق قانون میتواند مجوز را صادر کند. آنها نگرانیشان فقط این بوده که نکند آن کمیته فرا قانونی است و همان میخواهد مجوزها را هم بدهد.
حوزه هنری فیلمی را تحریم نکرده است
پرسش بعدی مطرح شده در این برنامه، درباره تحریم تعدادی از فیلمها توسط حوزه هنری بود که معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی پاسخ داد: طبق قانون، سینماها مختارند که فیلمهای مورد نظر خود را انتخاب کنند و اگر حوزه هنری برخی فیلمها را نمایش ندهد، نام تحریم نمیگیرد. بر اساس قوانین شورای صنفی، سینماها میتوانند انتخاب کنند که چه فیلمهایی را اکران کنند.
او درباره ردهبندی سنی فیلمها در سینماها نیز گفت: این بحث جسته و گریخته وجود داشته است، اما برای مدون شدن این نظام با دو تن از استادان روانشناسی دانشگاه تهران صحبت کردیم و با مطالعه سیستم ردهبندی که در تمام جهان وجود دارد، قرار است یک نظام ردهبندی طراحی شود که تا هفته آینده این نظام رده بندی سنی مدون خواهد شد.
داروغهزاده که بهتازگی به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر معرفی شده است، درباره تغییرات جشنواره امسال گفت: دبیر جشنواره زیر نظر شورای سیاستگذاری جشنواره کار خواهد کرد و احتمالا تا اوایل هفته آینده احکام شورای سیاست گذاری آماده میشود. چه بهتر که به این سمت برویم که جشنوارهها دچار تغییر نشوند و این یک نقطه ضعف است که هر سال بپرسیم جشنواره امسال نسبت به سال گذشته چه تغییراتی دارد. باید به گونهای برنامهریزی شود که ثباتی در برگزاری جشنواره ایجاد شود تا مخاطبان تکلیفشان با جشنواره مشخص باشد.
او ادامه داد: زمزمهها و پیشنهادهایی شده که جوایز فنی حذف شوند و ما به این منظور با نمایندگان هر صنف جلسه خواهیم داشت و نظرشان را مبنی بر حذف یا ادامه آن جویا میشویم. هدف ما کمک به سینمای ایران است.
معاون ارزشیابی سازمان سینمایی همچنین درباره تغییرات احتمالی مدیران سینمایی با روی کار آمدن وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آن چیزی که من میدانم این است که هیچ تغییری در سازمان سینمایی انجام نمیشود اما برای شخص خودم باید بگویم که عادت کردهام در فضای بی ثباتی کار بکنم و حتی اگر یک روز هم در سمتی هستم، برای آن برنامه داشته باشم.
لینک دانلود: صحبت های ابراهیم داروغهزاده، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در برتامه «شهر فرنگ»