به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی جشنواره تخصصی فیلم و عکس بیطار؛ این مراسم با حضور دکتر مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور، محمدرضا اصلانی رئیس هیات داوران بخش فیلم، علیرضا کریمی صارمی رئیس هیات داوران بخش عکس، ناصر باکیده دبیر جشنواره و جمعی از سینماگران و مدیران و کارشناسان سازمان دامپزشکی کشور بر گزار شد.
در این مراسم دکتر خلج ضمن قدردانی از جامعه هنری به دلیل استقبال از این جشنواره اظهار امیدواری کرد: برگزاری این جشنواره بتواند در تحقق اهداف اجتماعی سازمان دامپزشکی کشور موثر بوده و به تقویت نظام سلامت کشور کمک کند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: تا کنون به مقوله رشد صنایع مرتبط با دامپزشکی در سینما نگاه زیادی نشده و امیدواریم برگزاری جشنواره گامی در راه اعتلای این صنعت باشد و باعث تغییر نگرش شود.
نخستین جشنواره ملی فیلم و عکس با استقبال گسترده سینماگران و عکاسان کشور روبرو شده و هیاتهای انتخاب و داوری آن بزودی کار ارزیابی نهایی آثار را آغاز میکنند.
در این خبر آمده است: پوستر جشنواره فیلم و عکس بیطار توسط محمد علی فاموری از گرافیستهای جوان کشور طراحی شده است. این طراح بینالمللی و مدیر هنری، مدیر هنری مجله تهران، عضو انجمن طرحان لباس و پارچه ایران از جمله عناوین وی است. فاموری همچنین، برنده مدال نقره نقاشی صلح جشنواره شانکارز است.
طراح پوستر در این مراسم طی سخنانی در خصوص شاخصههای پوستر عنوان کرد: همانطور که نام جشنواره بیطار به معنای کهن دامپزشک مورد استفاده قرار گرفته است برای طراحی این پوستر با محوریت توجه به حیوان و ریشههای آن در فرهنگ بومی از اولین و کهنترین عنصر پویانمایی کشف شده جهان در شهر سوخته شوش استفاده کردیم که اشاره به توجه اجداد ما به این بحث داشته است. هنرمند نقاشی که جام سفالین را بوم نقاشی خود قرار داده، توانسته است در هزاره سوم پیش از میلاد در ۵ حرکت، بزی را طراحی کند که به سمت درخت حرکت و از برگ آن تغذیه میکند. از این جام برای نوشیدن استفاده میشد و ارتفاع آن ۱۰سانتیمتر و دهانه آن ۸ سانتی متر قطر دارد و روی یک پایه استوار شده است.
وی ادامه داد: تاکنون در دورههای پیش از تاریخ چنین تصاویری دیده نشده و برای اولین بار با این تصویر در شهر سوخته پیدا شده و در بسیاری از ظروف اشکالی را می بینیم که تنها تکرار شده اند اما حرکتی در آنها دیده نمیشود؛ اما تحقیقات نشان داد که این نقش، قدیمیترین ایده هنرمندان باستان برای ارائه تصویر متحرک و به تعبیر امروزی انیمیشن است.
فاموری خاطرنشان ساخت: استفاده از موارد منقوش بر این سفالینه در پوستر بیانگر تلاشی برای نمادسازی فرهنگی در عرصه دامپزشکی با توجه به ظرفیتهای بومی خودمان است.
نخستین جشنواره فیلم و عکس «بیطار» ۱۴ تا ۱۷ مهر به دبیری ناصر باکیده در تهران و همزمان در چند استان کشور برگزار میشود.