سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۷ آبان ۱۳۹۶ در ۴:۰۰ ب.ظ چاپ مطلب

بیست و پنجمین محفل «اتفاق ترانه» به قیصر امین‌پور تقدیم شد

etefagh-tarane

بیست و پنجمین محفل «اتفاق ترانه» با حضور حسن وارسته و رسول نجفیان در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی‌سپهر سوره هنر؛ بیست و پنجمین محفل شعر و‌موسیقی «اتفاق ترانه» حوزه هنری شنبه ۶ آبان به مناسبت فرارسیدن سالروز درگذشت زنده یاد قیصر امین پور به این شاعر گرانقدر تقدیم شد.

در ابتدای این جلسه، مهدی اشتری شاعر جوان دو شعر خود را به امام علی (ع) تقدیم کرد.علیرضا بدیع شاعر و‌مجری مراسم در ادامه از احسان انصاری غزل سرای جوان دعوت به شعرخوانی کرد.عرفان شکری دانشجوی ادبیات دانشگاه شهید بهشتی نیز غزل عاشقانه ای را در جلسه خواند.

محسن صدر از اعضای ثابت محفل «اتفاق ترانه» نیز غزلی با مضمون مرگ و زندگی را برای حاضران خواند.
بهاره دل فرح نیز غزلی عاشقانه ای را تقدیم مخاطبان «اتفاق ترانه» کرد. این غزل از منظر زبان مورد تحسین بدیع قرار گرفت.

حسن وارسته برای معرفی نمایشنامه « ملودی شهر بارانی» نوشته زنده یاد اکبر رادی به روی سن رفت. وی خاطره ای از تجربه شعرسرایی خود یاد کرد و درباره علت معرفی نمایشنامه رادی گفت: حیفم آمد اثری از اکبر رادی که از محضر او در دانشگاه بسیار آموخته ام، یاد نکنم. او تحت تاثیر چخوف و ایبسن «ملودی شهر بارانی» را درباره گذر زمان و تکرار تاریخ که ما به ازایش را در جامعه می بینیم، نوشته است. استاد رادی نویسنده بزرگی است تا پایان عمر معلم بوده و به حرفه نمایشنامه نویسی پایبند مانده بود.

وی ادامه داد: این نمایشنامه ۴ پرده ای، بسیار‌سلیس و روان و دارای فضای رئال است. قصه در پاییز ۱۳۲۵ در شهر رشت رخ می دهد. رادی به دلیل زادگاهش عرق خاصی به استان گیلان دارد. در سال ۱۳۲۵ جنگ جهانی در جریان است و به دلیل نزدیکی گیلان به شوروی افکار نازیسم و‌کمونیسم‌ در گیلان دارد رواج‌پیدا می کند.

وارسته همچنین به اهمیت حفظ ایجاز و اختصار در هنر اشاره و بیان کرد: امروز دنیا به سمت ایجاز حرکت کرده است و اکنون وب سری ها جای خود را باز کرده اند و مردم به شکل کپسولی هنر را مصرف می کنند.

در ادامه محفل، الهه صابر ، سعید زارع محمدی، علی مقیمی نیز نوبت های بعدی شعرخوانی را به خود اختصاص دادند.همچنین افسانه غیاثوند با یاد کردن از زنده یاد قیصر امین پور شعر سپیدی را‌ خواند. زن کهنسالی که از اعضای ثابت محفل اتفاق ترانه است و اعضا او را مامان پری صدا می کنند، نیز شعر کودکی را تقدیم حاضران کرد.سعید سکاکی، مرتضی جهانگیری ، علی حکیم هاشمی که از مشهد برای شعرخوانی به اتفاق ترانه آمده بود، زهرا یاقوت،الهام علی جان پور، پارسا همت، ملیکا پایدار و… از دیگر شعرخوانان بیست و پنجمین محفل اتفاق ترانه بودند.

بخش پایانی این جلسه با اجرای دو قطعه موسیقی توسط رسول نجفیان همراه شد. وی در ابتدا گفت: یادم است در ۱۵ سالگی در‌شب شعری بودم که مهرداد‌اوستا در آن حضور داشت و بحثی در گرفت. استاد اوستا در‌آن جلسه بر بحث ضرورت اشاره کرد و گفت: در‌هر سبک شعر، اشعار بد زباد است و ما باید به شعرهایی که در خود حافظ و سعدی دارد، ‌تکیه کنیم. این بحث ضرورت و نکته ایشان همیشه در ذهنم مانده است.

«زال و‌سیمرغ» و قطعه معروف«رسم‌زمانه» شعری که به تعبیر نجفیان گمان نمی کرد آن را کسی جز خود و خانواده اش بشوند، عنوان قطعاتی بود که در این محفل اجرا شد.