به گزارش سوره سینما به نقل از ستاد خبری سومین سوگواره بین المللی عبرات؛ مهدی فیض، معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت ها در برگزاری سومین سوگواره بین المللی عبرات گفت: اربعین نظیر بسیاری از آموزه های دینی هم باید جنبه تبلیغ و ترویج حاکمیتی داشته و هم از پشتوانه مردمی برخوردار باشد. این دو جنبه، مکمل یکدیگر هستند و هریک به تنهایی کفایت نمی کنند.
وی افزود: اساسا وقوع انقلاب اسلامی بر این ایده مبتنی بود که همه ارزش های دینی را در قالب حمایت های حاکمیتی هم دنبال کنیم. به شرط آن که جنبه تحمیلی به خود نگیرد.
رئیس سازمان دانش آموزی همچنین خاطر نشان کرد: حمایت دولت و نقش تسهیل گری آن در رویدادی مثل سوگواره بین المللی عبرات نیاز است. اما مهم تر از آن جنبه نمادینی اربعین حسینی است. هنر نیز خود یک نماد است. بنابراین باید مراقب باشیم که اربعین را در هنر چندان نمادین هم بازتاب ندهیم.
وی ادامه داد: در واقع اگر نمادها مخاطب را به پیام اصلی رهنمون نکنند تاثیرگذار نخواهند بود. امام حسین (ع) قیام کردند تا مردم را از جهالت نجات داده و به آن ها کمک کنند تا اسلام حقیقی را از اسلام های تحریفی که معاویه و یزید دنبال می کردند، تمیز بدهند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به یک ضرورت در انتقال پیام عاشورا و اربعین بیان کرد: عاشورا مبتنی بر این پیام تشخیص سره از ناسره است. بنابراین هنر اربعین نیز باید اینطور باشد. در غیر این صورت اگر مثلا صرفا کلمات و واژه های مذهبی به خط خوش نوشته شوند و نامش را هنر دینی بگذاریم حال آن که متنهی به پیام نباشند، این هنر تاثیرگذار نخواهد بود.
وی گفت: اگر فرهنگ عاشورا در هنر منتقل شود، ابزار هنر، بهترین و کارآمد ترین ابزار خواهد بود و ورود دولت که یک مفهوم عام است، نیز تعارض و منافاتی با جنبه خودجوش و مردمی بودن یک رویداد نظیر سوگواره بین المللی عبرات نخواهد داشت.
گفتنی است سومین سوگواره بین المللی عبرات توسط کمیته فرهنگی-آموزشی ستاد مرکزی اربعین به دبیری حامد نگارش در ۹ بخش هنری آذر و دی ماه امسال برگزار می شود.