سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۶ آذر ۱۳۹۶ در ۱۰:۳۰ ق.ظ چاپ مطلب

جشنواره فرهنگی سینمایی «آب» با بزرگان سینما کلید خورد

jashnvare-aab

نشست خبری نخستین جشنواره فرهنگی سینمایی «آب» با حضور اعضای شورای سیاستگذاری، مدیران و اهالی رسانه برگزار شد.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی جشنواره، نشست خبری نخستین جشنواره فرهنگی سینمایی «آب»  با حضور علی نصیریان، داریوش فرهنگ، مجید رجبی معمار، هوشنگ گلمکانی، نرگس آبیار و کتایون ریاحی به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری ، وحید ضرابی نسب دبیر جشنواره و محمد پرورش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران برگزار شد.

محمد  پرورش رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره با اشاره به وضعیت فعلی آب در کشور گفت: امروز کمبود آب مشکل یک شهر یا استان نیست بلکه مسئله اول جامعه ایران است و همه باید برای تلاش در جهت حل این مشکل و اصلاح الگوی مصرف تلاش کنیم و راهکارهایی را برای جلوگیری از هدر رفتن آب بدست آوریم.

وی با اشاره به نقش هنرمندان و سینماگران در فرهنگ سازی مصرف درست آب، گفت: برگزاری جشنواره آب یک کار دستوری از بالا نیست و ما نیز اصلا دوست نداریم خودمان و عملکردمان را با این جشنواره تبلیغ کنیم و یا اینکه آمار ارائه کنیم بلکه هدف ما آغاز فرآیندی موثر و هدفمند برای نهادینه کردن فرهنگ احترام و ارزش آفرینی به آب و مصرف صحیح آن است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ادامه داد: برنامه بلند مدت ما راه اندازی یک جشنواره فرهنگی سینمایی است که در آینده توسط خود هنرمندان برگزار شود و حتی به دنبال آن هستیم که در این جشنواره مسئولان درباره عملکرد خود در حوزه آب پاسخگو باشند.

پرورش ادامه داد: واقعیت این است که ما درخصوص مسائل محیط زیستی و استفاده بهینه از آب ، هوا و محیط اطرافمان دچار یک خلاء هستیم اما می توان با حضور هنرمندان برنامه های خوبی در این زمینه تولید کرد. همانگونه که مثلا در آخرین دوره جشنواره فیلم و عکس موبایلی آب که برگزار کردیم بیش از ۱۰ هزار اثر که با موبایل خود شهروندان ساخته شده بود به دفتر جشنواره رسید.

jashnvare-aab4

علی نصیریان: اثر سفارشی در مخاطب دافعه ایجاد می کند

در ادامه علی نصریان رییس افتخاری جشنواره نیز طی سخنانی گفت: نفس برگزاری جشنواره برای مساله مهمی مانند آب بسیار خوب و ارزشمند است اما این جشنواره باید به سمتی حرکت کند که هنرمندان با دغدغه و اندیشه اثرگذار اثر هنری بسازند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که تا به امروز موجب شده تا برخی آثار که در زمینه مسائل محیط زیستی ساخته می شود اثرگذار نباشد ، سفارشی بودن آنهاست زیرا کار سفارشی نه تنها اثر مثبت ندارد بلکه اثر منفی نیز می گذارد و حتی در مخاطب دافعه ایجاد می کند.

نصیریان همچنین گفت: اگر مساله آب برای هنرمندی دغدغه باشد حتی اگر سفارش ساخت اثری را از دستگاهی گرفته باشد می تواند آن اثر و سفارش را تبدیل به یک اثر هنری و تاثیرگذار کند.

داریوش فرهنگ: برای آب باید سوگواره برگزار کنیم

داریوش فرهنگ نیز در این نشست گفت: آنچه برای ما مهمتر از جشنواره است مشکل کمبود آب است و من تصور می کنم باید امروز به جای جشنواره ای برای آب غم واره و سوگواره برای آب برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار جهانی کشور ایران در منطقه خشک قرار دارد گفت: ما جز ۱۰ کشوری هستیم که اگر اصلاح الگوی مصرف آب را در پیش نگیریم در ۲۰ سال آینده به خشکسالی مطلق می رسیم.

فرهنگ برگزاری برنامه ها و جشنواره های مختلف را با هدف توجه به اهمیت آب مهم دانست و افزود: جشنواره فرهنگی – سینمایی آب می تواند  به محلی برای دادن هشدار، تبدیل شود و همه ما را موظف به پاسخگویی پیرامون رفتار با آب کند.

وی بر نقش تلویزیون در فرهنگ سازی تاکید کرد و افزود: صدا و سیما باید به جای برنامه های بی مخاطب از برنامه های فرهنگی حمایت کند و برنامه هایی هشداردهنده پیرامون آب پخش کند. ما باید در این زمینه شعار و آماردهی را کنار بگذاریم و دنبال عمل باشیم و دولت و مجلس باید پاسخ بدهند که برای اصلاح الگوی مصرف آب چه برنامه هایی انجام داده اند.

رجبی معمار: حمایت خانه هنرمندان از جشنواره آب

مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان با اشاره به اینکه نهاد مطبوع خود از جشنواره فیلم آب حمایت می کند، افزود: متاسفانه بیشتر از مصرف شهروندان، آب در حوزه مصارف کشاورزی هدر می رود و یکی از بخش هایی که جشنواره باید به آن توجه کند لزوم درست مصرف آب در بخش کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه جشنواره می تواند به محلی برای هشدار پیرامون مصرف آب تبدیل شود، گفت: نباید از یک جشنواره ای سینمایی توقع داشته باشیم که همه مسائل کشور را حل کند و باید انتظار از یک جشنواره معقول و هدفمند باشد.

وی ادامه داد: صدا و سیما در زمینه فرهنگ سازی نقش پر رنگی دارد و قطعا باید در برگزاری جشنواره آب مشارکت بیشتری داشته باشد.

jashnvare-aab6

نرگس آبیار: مسئولان در بحران آب نقش مستقیم دارند

نرگس آبیار نیز طی سخنانی گفت: بسیاری از مسئولان در سال های گذشته در مساله بحران آب تاثیر و نقش مستقیم داشتند. سدسازی های اشتباه و برنامه ریزی های نادرست برای بحران آب موجب شده تا مشکل کم آبی بیشتر شود.

وی ادامه داد: اینکه ما و کشورمان در منطقه کم آبی قرار دارد و منابع

آبی ما هر روز درحال کاهش است مساله ای است که چندین دهه همه آنرا تکرار می کنند اما متاسفانه انگار هیچ فردی این حرف را باور نمی کند.

jashnvare-aab3

کتایون ریاحی: مدیران باید پاسخگو باشند

کتایون ریاحی نیز با تاکید بر اینکه بحران آب بسیار شدید است و کم آبی بسیار به ما نزدیک است، گفت: جشنواره ای مانند جشنواره فرهنگی- سینمایی آب باید آنقدر اثرگذار باشد که حتی برخی قوانین را اصلاح کند.

وی ادامه داد: باید بخشی را در جشنواره تعریف کنیم که مدیران پاسخگو باشند که برای اصلاح الگوی مصرف آب چه کردند.

رییس کمیسیون اجتماعی شورای شهر:بزرگترین جنگ ها بر سر آب خواهد بود

محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز گفت: مساله آب بسیار مساله مهمی است و ما برای فرهنگ سازی در زمینه اصلاح الگوی مصرف آب و همچنین توجه به آب نباید منتظر پروتکل های اداری بمانیم.

وی با اشاره به اینکه بحران کم آبی قطعا پیش روی جامعه ما است ، گفت: امروز ما در یک وضعیت اضطرار قرار داریم و باید همه تلاشمان را بکنیم تا بحران کم آبی را به عقب بیاندازیم زیرا بر اساس پیش بینی ها بزرگترین جنگ های بشر در ۲ دهه آینده بر سر آب است.

حق شناس همچنین گفت: امروز ما با همسایگان خود علی رغم روابط خوبی که داریم  اما بر سر منابع آب دچار مشکل هستیم و در چند دهه اخیر نیز این مشکلات بیشتر شده است.

حق شناس با اشاره به اینکه مدیرت اشتباه دولت در دهه های گذشته و مصرف بی رویه و بی محابا از آب موجب از بین رفتن منابع آبی کشور شده است، گفت: مثلا زمانی نه چندان دور در استان فارس در عمق ۵۰ متری به آب با کیفیت می رسیدیم اما امروز در عمق ۵۰۰ متری به آب میرسیم که کیفیت لازم را ندارد.

عضو شورای شهر تهران  بر لزوم توجه به هنر و هنرمندان برای فرهنگ سازی درخصوص آب تاکید کرد و افزود: زبان هنر با هیچ زبان دیگری قابل قیاس نیست و هنرمند اگر اثری بسازد که به آن اعتقاد داشته باشد می تواند با اثرش تاثیر بزرگی بگذارد.

jashnvare-aab5

گلمکانی: مردم باید حس مالکیت به آب داشته باشند

هوشنگ گلمکانی روزنامه نگار و مدیرمسئول ماهنامه فیلم نیز گفت: بخش مهمی از مشکلات آب مدیریت مصرف است و برای اصلاح نحوه مصرف باید به سمتی حرکت کنیم که مردم حس مالکیت عمومی نسبت به آب پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه جشنواره فیلم آب می تواند آثاری را بسازد و نمایش بدهد که اثرگذار باشند، افزود: نباید از فضای مجازی غافل بود زیرا رسانه امروز در درون فضای مجازی تعریف می شود و باید آثاری را تولید کرد که در فضای مجازی مخاطب خوبی داشته باشند.

jashnvare-aab7

دبیرجشنواره: پیشنهاد مطرح کردن برگزاری جشنواره در هیات دولت

وحید ضرابی نسب دبیر اولین دوره جشنواره فیلم آب نیز گفت: به دنبال آن هستیم که اولین دوره جشنواره فرهنگی – سینمایی آب را با قدرت و فرا سازمانی برگزار کنیم و در این راستا دست نیاز به سوی هنرمندان دراز کرده ایم و علاقه داریم تا هنرمندان و سینماگران این جشنواره را جشنواره خودشان بدانند.

وی ادامه داد: مجوزهای لازم از سازمان های مرتبط مانند وزارت ارشاد اخذ شده است و حتی برخی مشاوران وزیر ارشاد به ما پیشنهاد دادند که موضوع برگزاری این جشنواره را در هیات دولت مطرح کنیم.

دبیر جشنواره با تاکید بر اینکه به دنبال مشارکت حداکثری سازمان های مختلف و مرتبط همچون صدا و سیما در جشنواره آب هستیم، گفت: پیش نویس فراخوان جشنواره نوشته شده و به زودی پس از تصویب همراه با جزئیات و روند برگزاری در دسترس مخاطبان و علاقمندان قرار می گیرد.